Erdoğan'ın Aydın ziyaretinden izlenimler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta sonu Aydın'ı ziyaret ederek hem Efeler’de hem de 40 kilometre ötedeki Nazilli’de halka hitap ettikten sonra Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde gençlerle bir araya gelerek partisinin ildeki canlılığını test etti.

Erdoğan'ın ziyaretinde dikkat çeken en önemli şey miting alanının hınca hınç dolu olmasıydı. Çiçeği burnunda İl Başkanı Gökhan Ökten ve İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye katılan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan için sınav niteliğindeydi bu miting. Başkan Özcan’ın AK Parti’ye katılımının nedenleri sorgulanmadan eleştirilere de Özcan’ı sahip çıkarak cevap verdi. Gerek Ökten ve gerekse Özcan sınavdan geçmiş olmalı ki; Aydın’dan güler yüzle ayrıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Dikkatimi çeken bir diğer konu ise çok sıkı güvenlik önlemleriydi. Emniyet güçlerimizin maşallahı var. Kuş bile uçurtmuyorlardı. Araçlar yayalar hareket halindeki her şey didik didik inceleniyordu.

2002 yılında Aydın’da düzenlenen mitingler içinde en çok kalabalığı MHP topladı ama barajı aşamadı. Mitinglerdeki sayıya bakmam, heyecan var mı ona bakarım. O nedenle “taşıma kalabalık” eleştirilerine güler geçerim. Mitingin başlangıcına kısa süre kala insanların alanına heyecanla gitmesi dikkatimi çekti. 21 yılın verdiği yorgunluk ya da iktidar rehaveti eser yoktu, coşkuyla geliyordu insanlar. Coşkunun nedeni 3600 ek gösterge, sözleşmelilere kadro, vergi yapılandırılması, öğrencilerin kredi borçlarındaki faizin silinmesi, toplu konut gibi halka dokunan projelerin hayata geçirilmesi; 14 Mayıs öncesi sonuçlanması beklenen EYT, taşeronların kadroya alınması ve atama bekleyen öğretmenlerin sorunlarına çözüm beklentisinin etkili olduğu söylenebilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan miting konuşmasında hem dünyadaki gelişmelere hem de yurt dışındaki muhalefetin söylemlerine yanıt verdi. Erdoğan'ın her konuşması miting alanındaki vatandaşlar tarafından büyük coşkuyla alkışlandı. Yağmur beklentisi ve soğuğa rağmen insanlar coşkularından hiçbir şey kaybetmedi. Erdoğan’ın “Menderes'in aziz hatırasını leke sürecek "Yeter Söz Milletindir" sloganını üzerine çekmeye çalışanların ve 14 Mayıs Kemal’in Bay bay olacağı gündür" şeklindeki sözü coşkuyu doruğa çıkardı.

Efeler’den 40 kilometre uzaktaki Nazilli’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan Efeler mitinginden sonra kendisini bekleyen Nazillilere seslendi. Yakın mesafedeki iki ayrı ilçede yapılan mitinge katılım oldukça yüksekti. “Maşallah-maşallah” diyerek toplanan kalabalıktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 6'lı masanın Atatürk'ü istismar ettiğini belirterek “Hazırladıkları projelerde Atatürk'ün eserlerine ve davasına yer vermezler. Tam tersine bazılarına yaranmak için kırk takla atarlar” dedi ve konuyu AK Parti Gençlik Kollarının astığı ve CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün suç duyurusunda bulunduğu pankarta getirdi. "Karşımda bir pankart var. Ne demiş; "Önce Yassıada'da, şimdi masada." Orada bir yanlışlık var. 6'sı değil, 7'si bir arada. Birisi masa altında. Aydın'ın efeleri oyunu bozmaya hazır mısınız?” diye seslendi.

Erdoğan'ın Efeler ve Nazilli mitingi muhalefet partilerinin hevesini kırmış olabilir. Çünkü oluşan renkli görüntüler, yaşanan coşku ve gösterilen teveccüh bir şeylerin devam ettiğini gösteriyordu. Efeler ve Nazilli mitingi ile gençlik buluşması, “Her ne kadar insanlar kırgın dargın olsa da hala en iyi seçenek Cumhur İttifakı” dedirtti. Sonuçta, AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten ile AK Parti’ye katılımı ile gelecek hesabı yapan siyasileri, bilardo topu gibi dağıtan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ilk sınavı başarıyla geçti diyebiliriz.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte büyük ilçe belediyelerini elinde tutan muhalefetin pankartla uğraşmak, "taşıma kalabalık" eleştirileri getirmek yerine projeler üreterek vatandaşın sorunlarını çözeceğine inandırması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.