Eylemler ve söylemler

Söylemlerle eylemlerin örtüşmediği hatta tam tersinin yaşandığı örnek bir ülkede yaşayan tepkisiz uslu vatandaşlarız biz.

Vaatlerin bol, icraatların az olduğu, verilen sözlerin tutulmadığı, çabucak unutulduğu, çoğu kez tam tersinin yaşandığı günlerden geçiyoruz.

Örneklemek gerekirse her seçim öncesi “şahlandık şahlanıyoruz”, “Herkes bizi kıskanıyor” sözlerini çok işittik. Milyarlarca metreküp gaz, milyonlarca A kalitesinde petrol bulunduğu duyuruldu. Köy köy, kasaba kasaba, şehir şehir gezdirdiğimiz seçim sonrası ise hiç bir yolda tesadüf edemediğimiz yerli aracımız oldu.

Ülke gelirini arttırıp her haneye milli gelirden payımıza düşenin artırılıp refah düzeyinin arttırılacağı, gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderileceği enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülüp pahalılığın önüne geçileceği, iç ve dış göçün durdurulacağı, mülakatın kaldırılıp liyakatin esas alınacağı gibi belli başlı sözler verilmişti.

Bütün bunlara karşın petrole uygulanan neredeyse her gece yarısı zamlar, yüksek enflasyonun sebep olduğu çarşı pazardaki yangın, bırakın refah düzeyinin artırılmasını, enflasyonun düşürülmesini asgari ücretliye, köylü, çiftçiye, emekliye yaşamı zindan etmiş, yetişmiş beyin göçü başlamış topyekûn huzursuzluk baş göstermiştir.

Bu durumu göremeyen veya görmezden gelenlerin ya akıl ya da ruh sağlığında bir sorun var demektir. Eylemlerle söylemlerin örtüştüğü bir ülkede buluşmak dileğiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum