Fatih Toros (Mekanın Cennet Olsun)

 

Ömür dediğin nedir ki? Edindiğin, didindiğin nedir ki? Bir dostumu, bir kardeşimi kaybedince bir kere daha anladım ki; geriye kalan sadece hatıralar ve hatırlananlarmış.  Bir dost, bir kardeşim beni çok ağlattı. Mütevazi bir yaşantısı, gülen bir çehresi ve otuz yıllık ömründe geniş bir çevresi. Ne hazineler biriktirmiş meğer. Cenazesinde melekleri hissetmemek mümkün değil.

Hayatımda bir babamın cenazesinde çok ağladım, bir de bu aziz kardeşimin. Kimdir bu insan diyeceksiniz. Mehmed Çay abimizle beraber muhasebecilik yapan adam gibi adam.Talebelik yıllarımızda aynı masada yemek yediğim, aynı duyguyu yaşadığım, aynı havayı soluduğum kardeşim Fatih Toros şimdi Hakka yürüdü. Hem de cenazesi bir merasim gibiydi. Meleklerin eşlik ettiği, bir çok gönüldeşinin omzunda yürüdü Hakka.

Kişi yedisinde ne ise yetmişinde de odur derler ya. Ha gerçek öyle. Bu kardeşim talebeyken de sessiz, sakin, kimseyi kırmayan, kulluğunun gereğini yerine getirmeye gayret eden biriydi. Büyüdü yine değişmedi.

Niye bunları yazıyorum? Ne yazdığımı da bilmiyorum. Bu yazımdaki tek gayem o aziz dostuma, kardeşime belki bir kişi daha Fatiha yollar düşüncesiyle kelimeleri denk gele sıralıyorum. İnşallah peygamberimiz (s.a.v) efendimize komşu olur.

Ey Fatih Toros kardeşim ! Senin kalbindeki iman inanıyoruz ki toros dağından yücedir. Ey Fatih Toros kardeşim! Senin tevazun bastığın toprağı eritir. Senin kalbinde kin denen bir şey yok. Seni gerçekten çok seviyorduk. Sevmeyenin kişiliğinden şüphe ederim.

Ey Fatih Toros kardeşim! Biz şimdi çok yaralıyız. Hasretinin ateşi şimdiden volkan oldu. Allah ailene evlatlarına sabır versin. Seni de Habibine komşu eylesin. Senin evlatlarına şefkat gösterecek nice babayiğit kardeşlerimiz var. Senin evlatların önce Allah’ a sonra bize emanet. Onlar İnşallah arzu ettiğin yerlerde, arzu ettiğin şekilde yetişecekler. 

Bir kere daha anladım ki; şu boş dünyanın arkasından koşan ahmaklardan olmamak gerek. Bir kere daha anladım ki; senin gibi mütevazi yaşamak gerek. Bir kere daha anladım ki, bu dünyadan giderken bir hoş sadâ bırakmak gerek.

 Allah bizi de kuru kuru didinenlerden değil, senin gibi dolu dolu ganimet edinenlerden eylesin.

Seni unutmak ne mümkün. Dualarda İnşallah sen olacaksın.kınından çıkan bir kılıç olduğuna inandığım kardeşim, mekanın cennet olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum