"Fikrim Var"

Bugün Türkiye’nin çektiği sıkıntıların temelinde niteliksiz insanların köşe başlarını tutmaları yatıyor. Ülke gerçeklerinden habersiz kişilerle bir yere varmak mümkün değildir.

Aslında, gerek bilim gerekse siyaset alanında kendini yetiştirmiş birçok insanımız var. Bütün yaşadıklarını, bütün öğrendiklerini, bütün hissettiklerini biriktirmiş insanların tecrübelerinden yararlanmadığımız gibi sahip çıkılmadığı için ya yurt dışına gitmek zorunda kalıyor ya da kenarda köşede heba olup gidiyor.

“Marifet iltifata tabidir” diye bir söz var. İnsanlar tabiatı gereği takdir ve teşvik bekler. Çektiği emeklerin boşa gitmediğini görmek kişilerin şevkini artırır, işe daha ciddî sarılmalarını sağlar. Dolayısıyla, yeni kabiliyetler keşfetmek, onların elinden tutmak, onlara yol açmak, onları dinlemek görevimiz olmalıdır.

Ancak, üzülerek belirtelim ki bunun tam tersinin yapıldığını görüyoruz. Değil sağda solda unutulup giden değerleri topluma kazandırmak, onların nasıl harcayanlarının hesabı yapılıyor. Büyük makamlara gelmiş küçük insanların yetkiyi aldıktan sonra her şeyi unuttuğuna, gözlerine hırs bürüdüğüne şahit oluyoruz. Birçoğu “Bu işi benden daha iyi yapacak yok” fikrini çevresine inandırma gayreti içinde olduklarından sözü dinlenecek değil sözünü dinleyecek kişi arıyorlar. “Huzur içinde görevi devredeceğim insanlar yetişiyor mu” diye geriye dönüp bakma ihtiyacı duymuyor.

Değerli dostlar!

Birikimli insanların kenarda köşe heba olmasına, sağda solda unutulup gitmesine gönlümüz razı olmadı ve tvDEN Yönetim Kurulu Başkanı Emin Aydın’ın teklifine kayıtsız kalmadım.

“Ülkemiz, yaşadığımız şehir; bilgili, tecrübeli ve vatansever insanların omuzlarında yükselir” gerçeğinden hareketle; Aydın’ın tek televizyonu tvDEN’de “Servet Töz ile Fikrim Var” adını verdiğim program yapma kararı aldık. Ülkemizin kalkınması, kentimizin gelişmesi, insanımızın huzuru ve refahı için sözü olan, projesi olan, kısaca “Ülkem için, Aydın için fikrim var” diyen herkesi konuk edeceğiz.  

Gerçekten bir şeyler biliyorsanız, gerçekten tecrübeniz, birikiminiz, söyleyecek sözünüz varsa, ülkem için, Aydın için “fikrim var” diyorsanız; koyun elinizi taşın altına, gelin “Fikrim Var”a, söyleyeceğinizi tvDEN ekranlarında söyleyin!.. Bildiklerinizi paylaşın! Paylaşın ki bildiklerinizin bu ülkeye, bu kente, insanımıza faydası olsun.

26 Nisan salı günü başlayacağımız “Fikrim Var”ın ilk konuğu Orman Mühendisi-İş insanı Mehmet Reşat Taşdemir olacak. Taşdemir ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ağaçlandırma uygulamaları ile Aydın'da yaşanan mağduriyetleri konuşacağız. Bundan böyle her salı günü saat 12.00'da kimseye söz vermeyin. 

“Servet Töz ile Fikrim Var” hayırlı olsun! Allah utandırmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum