Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Gıda Nizamnamesini hazırlayanlar Yahudi mi?

“Et kesim tahtaları kırmızı, sütlü ürünlerin kesim tahtaları beyaz, sebze kesim tahtaları yeşil plastik özel malzemeden olacak”  diye bu işleri yapan esnafa, mecburiyet getiren, nizamnameyi kim ya da kimler hazırladı ise kendileri büyük olasılıkla, Yahudi tohumu ya da satılmış Yahudi uşağıdırlar.

Dikkat ediniz bu cümleme, Nizamnameyi hazırlayan, ya da hazırlayanlar diyorum. Bu kararları uygulayan son memur ya da amirler demiyorum. Hoş onlarında böylesi bir kararname önlerine geldiğinde inceleyip araştırıp “yanlış yapıyoruz” demeleri gerekirdi ama böylesi araştırma ve yanlış uygulamalara itiraz etmek, demokratik ülkelerde olur.

Gelelim bu ağır suçlamanın sebebine…

Geçenlerde, çeşitli yerlerinden çukurlaşmış, sert plastikten yapılmış kırmızı renkli et kesim tahtasının yüzeyinin düzeltilip, düzeltilemeyeceğini soran kasap bir kardeşimizle söyleş yapıyoruz.

Kesim tahtası kırmızı, et kırmızı ve et kesim tahtası yer yer 3 cm ye varan aşınmalara maruz kalmış satır ve bıçaklarla. “nereye gitti bu aşınan yüzey deki plastikler? Etin içine karıştı.

Peynir kesim tahtaları beyaz, peynir beyaz. Et kesim tahtaları kadar olmasa da peynir kesim tahtaları da zamanla aşınıyor ve bıçak darbeleri ile kesilen plastik parçacıklar peynire karışıyor.

Lokantalarda ve yemek üretim hanelerinde sebze doğrama tahtaları yeşil, sebzelerin de çoğu yeşil. Doğrama tahtalarından kopan mikro plastik parçacıklar sebzelere karışıyor.

Bu karışanlara sonra ne oluyor?

Eti, peyniri ve sebze salatası ya da yemeği yiyenler bu mikro plastik parçacıklarını yiyorlar.

Şimdi Dünyanın değişik yerlerinde yapılan araştırmalara bir bakalım isterseniz.

Profesör David Melzer, Yürütülen araştırmalar sonucunda, Plastiklerde bulunan Bisfenol ABPA  adlı malzemenin kalp hastalıklarını artırdığını ortaya çıkarmıştır. Plastik şişe ve kaplarda  bulunan ( BPA)  maddesinin kalp hastalıklarını artırdığını gören bilim ABD ve İniliz adamları plastik maddelerin ambalajlarda bile kullanılmamasını, yasaklanmasını istemişlerdir.

2006 yılında ABD hükümetinin yaptırdığı ulusal beslenme araştırmasında, elde edilen bulgulardan yararlanarak yaptıkları açıklamalarda, idrarında yüksek oranda BPA maddesi bulununlar kalp krizine maruz kaldıklarını ortaya koymuştur.

Ülkemizde Prof. Dr. Selma Metintaş tarafından yapılan açıklamada Plastik maddelerden üretilen kap ve bardakları uzun süre kullananların kanser tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirler demektedir.

Kanser savaş dairesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer tarafından yapılan açıklamada “ Olasılık nedeni ile sıcak ve gazlı içeceklerin kaplarının plastik olması sakıncalıdır”  açıklamasında bulunmuştur.

Bunların dışında denizlere atılan plastik atıklar nedeni ile balıkların vücutlarında bile mikro plastiklere rastlandığını dünya bilmektedir.

Diğer taraftan bütün bu gerçeklere rağmen Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı başkanı Selçuk Aksoy ise “usulüne uygun üretilmiş ve gerekli denetimi yapılmış  plastik bardaklar gönül rahatlığı içinde kullanıla bilir” demektedir.(bu sözü söyleyenin kastının sadece para olduğunu anlamışsınızdır )

Şimdi,  içinde asitli, sıcak veya soğuk gıda maddeleri konulan plastikler için böylesine kötü raporlar ortaya konulurken; aldığımız etin içinde yediğimiz kırmızı plastiğin, aldığımız peynirin içind yediğimiz peynir renginde beyaz plastiğin ve yediğimiz salata ve yemeklerde yediğimiz yeşil plastiğin bizlere nelere mal olabileceğini sizler düşününüz.

Diğer yandan, kesme tahtaları için hangi maddenin daha hijyenik olduğunu araştıran Kaliforniya Üniversitesi Mikro Biyoloji doktoru Dean O. Clever, deneyi sonunda, Tahta Plastik Ve Mermer üzerinde yaptığı araştırmada, bunlar üzerine yerleştirilen bakterilerin deterjanlarla temizlenmesi sonucunda, Plastik tahtanın en çok bakteri barındırdığını,  Mermerde temizlik sonucu bile bakteri kolonilerinin ürediğini, Ağaçtan yapılmış kesim tahtalarının emme özelliğinden dolayı tahtanın gözeneklerine geçtiğini ancak yıkama sonunda birkaç saat sonrasında yok olmaya başladığını, 12 saat sonunda ise yüzde  doksan dokuzunun yok olduğunu gözlemlemiştir.

Eskiden nasıldı bu kesim tahtaları?

Ağaçtan yapılırlardı. Ve ağacın rengi peynir içinde, etin içinde ve sebzelerin içinde kahverengine yakın olduğunda kullanılmadan ayıklana bilirdi. Ayıklanamaması halinde ağaç selüloz olduğundan kalın bağırsakta özümlenir ve dışarıya ayıp söylemesi, osuruk olarak atılırdı.  (İnanmayan araştırsın)

Çözüm, ağaç kesim tahtalarının kullanımına yeniden dönmektir.

Aksi halde bu günlerde uğraştığımız korona virüsünden daha tehlikeli, boyutlara ulaşmış, kanser ve kalp rahatsızlıklarından ölümlerin ülkemizi sarmasına engel olamayacağız.

Şimdi neden bu gıda nizamnamelerini hazırlayan ya da hazırlayanların ya Yahudi yada Yahudi uşağı olduklarını söylediğimi anladınız mı dostlarım. Saygılarımla. Sağlıklı kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.