Ahmet KELEŞOĞLU

Ahmet KELEŞOĞLU

Haziran'a hızlı geldik

Bir yıl önce moral bozucu haberlerle karşı karşıya kalmıştık. İnsanımızın bitmek bilmeyen çilesi iyice canımızı sıkmıştı.

Bir yılı geçkin süredir pandemi ile savaş veriyoruz. Bu coğrafyanın derdi yeteri kadar yüklü iken bir de Corona belası ile cebelleşiyoruz. Mücadele halen daha bitmiş değil.

Corona bu yüzyılın en büyük belası oldu.

2020 yılı Elazığ’daki deprem felaketin de onlarca canımızı alarak başlamıştı. Hemen ardından İdlip'teki şehitlerimiz yüreğimizi parçalamıştı. Daha şubat ayına yeni girmiştik ki Van'ın Bahçesaray ilçesinde bir minibüsün üzerine çığ düştü. Minibüstekileri kurtarmak üzere yola çıkan kurtarma ekibi, daha büyük bir çığla karşılaştı. Ardından Sabiha Gökçen havalimanına iniş yapmakta olan uçak pistten çıktı.

2020 yılına girdiğimize gireceğimize neredeyse pişman olmuş gibiydik. Bunlar yetmezmiş gibi ekonomik göstergelerimizde kötü gelmeye başladı.

2020 yılında talihsizlikler yakamızı bırakmamıştı. Yaşam kalitemiz iyice düştü. Sosyal hayatımız neredeyse sıfırlandı.

Hepimizi derinden yaralayan 2020 yılında yaşananlara bakar mısınız?

24 Ocak 2020 – Elazığ Depremi,

Sivrice ilçesindeki deprem 6,8 büyüklüğünde idi. 37’si Elazığ’da, 4’ü Malatya’da, 41 kişi hayatını kaybetti. 1607 kişi ise yaralandı. 45 kişi enkazlardan sağ çıkarıldı.

3 Şubat 2020'de İdlib'te 8 Asker şehit oldu. Rejim unsurlarınca yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 4 askerimiz şehit olmuş, biri ağır 9 askerimizde yaralanmıştı. Daha sonra yetkililer şehit sayısının sekize çıktığını söylediler.

5 Şubat 2020 – Van’da Çığ felaketi.

Van'ın Bahçesaray karayolunda, üzerine çığ düşen minibüsteki 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürerken, can kurtarmaya gidenler ikinci çığda canlarından oldu. Tam 41 kişi hayatını kaybetti.

5 Şubat 2020'de Sabiha Gökçen Havaalanında İzmir-İstanbul seferi yapan uçak, iniş sırasında pistten çıktı.

177 yolcu ve altı mürettebat bulunan uçak savrularak üçe bölünmüştü. Yetkililer 3 kişinin öldüğünü, 180 kişinin yaralandığını bildirdi.

6 Şubat 2020 – Kayseri’de Sel Felaketi:

Kayseri‘nin Yahyalı ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar ve sağanak, dere yataklarının taşmasına neden olmuştu. Yerleşim yerleri sular altına kalmış büyük zarar meydana gelmişti.

27 Şubat 2020 – İdlib’te 36 askerimiz şehit oldu. Yüreklerimiz yandı.

2020 yılından sadece iki ay geçmişti ki,

10 Mart'ta ülkemizde Coronavirus vakası ortaya çıktı.

Sağlık Bakanı, bir vatandaşımızın testinin sonucunun pozitif çıktığını bildirdi. Türkiye’de ilk coronavirus vakası ortaya çıkmıştı.

14 Haziran 2020 – Bingöl Karlıova Depremi:

Bingöl Karlıova’da 5,7 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Enkaz altında kalan bir güvenlik korucusu yaşamını yitirirken, 21 kişi yaralanmıştı.

27 Temmuz 2020 – İstanbul' da dolu felaketi:

İstanbul’da 27 Temmuz akşamı sadece 15 dakika etkili olan fırtına ve şiddetli yağmurla birlikte yağan dolu, su baskınları ve Sel'e neden olmuştu. Otomobil, ev ve iş yerlerinde büyük hasarlar meydana geldi.

7 Ağustos 2020 – Altın fiyatlarında rekor kırıldı:

Gram altının fiyatı 509,81 liradan, çeyrek altın ise 787,90 liradan işlem görmüştü.

Tarihler 24 Ağustos 2020'yi göstermişti ki, Giresun’da sel felaketi oldu.

Bölgede süren arama çalışmalarında ikisi Jandarma mensubu, 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı açıklanmıştı. 127 kişi ise kurtarılmıştı.

5 Eylül 2020 – Sakarya’da Kürt işçilere saldırı olmuştu.

Mardin Mazıdağı’ndan Sakarya’ya giden 16 fındık işçisi, işveren ve köylülerin saldırısına uğramıştı.

12 Eylül 2020 – Ankara da Kum Fırtınası:

Ankara’da etkili olan kum fırtınası hayatı felç etmişti. Bir anda gökyüzünü kaplayan toz bulutu büyük panik yaşatmıştı

Altı kişi yaralandı.

9 Ekim 2020 – Hatay Yangını:

Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan yangın Arsuz ve İskenderun ilçelerine sıçramıştı. Terör örgütü YPG/PKK’nın yandaşı sosyal medya hesapları, Hatay’da başlayan orman yangınlarının, “Ateşin çocukları inisiyatifi” adlı örgüt tarafından çıkarıldığını iddia etti.

30 Ekim 2020 – İzmir Depremi:

Ege ve Marmara Bölgesi’nde geniş bir alanda hissedilen çok şiddetli bir deprem meydana geldi. 6,6 büyüklüğündeki depremde,114 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 1000 civarında vatandaşımızın da yaralandığı söylendi.

2020 yılını bitiremedim. Çünkü bitmek bilmiyor. Anladım ki, işin içinden çıkamıyorum.

Bugünlerde 2021 yılının Haziran ayına girdik. İtiraf etmeliyim ki, Haziran a çok hızlı geldik. Daha 2020 yılında olanları yazıp bitirememişken 2021 Haziran geldi. Ülkemizin gündemine yetişmek, yaşanan olayları takip etmek ne kadar zor.

Acaba dünyanın başka coğrafyaları da bu kadar hareketli mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.