Hem Aydın hem de CHP kazanacak

Yerel seçimlere 6 ay kala Aydın siyaseti de hareketlenmeye başladı, hareket ederken ayak hareketleri, ayak oyunları, ısınma ve ısırma turları.

Aydın Büyükşehir belediye başkan adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 30 Ağustos’ta açıklanan Özlem Çerçioğlu ayak oyunlarından, ısırma turlarından fırsat bulmuş olmalı ki sosyal medya ağırlıklı bir çalışma yürütüyor. “Sahaya indim” diyerek 4,5 yıl uğramadığı, kayda değer bir hizmet götürmediği ilçelere giderek çarşı pazar dolaşıyor. Pazardan bir kilo domates satın alıp, zeytinin tadına bakıyor, zeytinyağının kokusuna bakıyor.

Aslında Çerçioğlu da kazanamayacağını biliyor olmalı ki böyle anlamsız uğraşlar veriyor. Aslına bakarsanız CHP üyeleri dahi Çerçioğlu’nun aday olmasını istemiyor, ona “kötülüklerin anası” diyenler var, bu nedenle sandığa gitmemenin hesabını yapıyorlar, buna rağmen Çerçioğlu niye hep gülümseyip duruyor?

Altılı masanın dağılması, İYİ Parti’nin ve DEVA Partisi’nin seçimlere kendi adayıyla seçime girecek olması hesapları değiştirmişe benziyor. Bu karar Çerçioğlu’nu doğrudan etkileyecek bir mahiyettedir. O, bu gerçeği biliyor ama AK Parti ve MHP’nin aday tespitinde hata yapacağını, bunun da kendisine yarayacağını düşünüyor.

Hatırlanacağı üzere, 2019 yerel seçimlerinde CHP ve İYİ Parti büyükşehirlerde iş birliği yapmış, HDP de aday göstermeyerek dolaylı destek vermişti. Buna ek olarak, MHP kazanamayacak isimlerle seçime katılınca, CHP’li Çerçioğlu’nun kazanmasını sağlamışlardı.

Ayrıca CHP Büyükşehir ile birlikte Efeler, Sultanhisar, Yenipazar, Çine ve Söke ilçe belediyelerini İYİ Parti’nin desteği ile kazandı.

Öyle görünüyor ki, şimdi de bu sürecin tam tersi yaşanıyor.

2023 Cumhurbaşkanı seçimine tek adayla giden muhalefet seçimlerden mağlubiyetle çıkınca, bu kez belediye seçimlerine müstakil olarak girmeye hazırlanıyor.

Tabi bu noktada belirtmek gerekir ki; İYİ Parti'nin kararı, “seçimler öncesinde muhalefet içinde bir el yükseltme ve bunun yanın sıra, parti teşkilatlarının motivasyonlarını yükseltmeye yönelik bir hamle” olarak algılanıyor.

İYİ Parti bu algıyı yıkacak çalışma yapar, iyi isimlerle yola çıkarsa alternatif olabilir. Zira AK Parti ve MHP seçmeni önüne konan her adaya oy vermiyor. Hatırlanacağı üzere, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’a oy veren 16 bin seçmen, MHP Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın’a oy vermedi. Verseydi Efeler’i MHP’li bir başkan yönetiyor olacaktı. AK Parti ve MHP aynı hatayı tekrar eder, CHP böyle devam ederse tepki oyları İYİ Parti’de toplanabilir.

Adaylar belirlenmeden kimin kazanacağını kestirmek güç ama Aydın Büyükşehir belediye seçimlerinde Özlem Çerçioğlu kaybedecek; herkesin kendisine köle olmasını isteyen, dünyanın kendi etrafında döndüğünü zanneden, kendi dışında herkesi reddeden, huysuz, kindar, bencil ve faşist birinden kurtulacağı için hem Aydın hem de CHP kazanacak.

CHP’yi çökerten adamın gizli bağları

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum