Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

İki böyük önder

Aziz ve Böyük Türk Milletim.

Bu gün size iki kardaş Türk devletin iki böyük Önderlerinin

Bu devletler Türkiye ve Azrerbaycan Сumhuriyyetleri için etdikleri saysiz kahramanliklardan kisa bir bilgi vermek isterdim.

mustafa-kemal-ataturk.jpg

İlk önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

Gazimizin ve silahdaşlarinin Kurtuluş Savaşinda verdikleri mucadile den çok kitablar yazilmiş, heledi yazilmakdadi.

Osmanli İmperiyasi birinçi dünya savaşının sonunda artik maglub olmagı yakınlaşmışdı ve İngilisler tarafinden işgal edildiyi zaman ve sonrası Osmanlı İmperatorlugunun Arap cografiyasında cetvelle çizdikleri yapay Arap ülkeleri için bir- birilerine benzer bayraklar ciziyor o pariya ülkelere de kullandılar.

Ne acıdır ki, bu parya ülkeler hala ingilislerin cizip dayattigi bu uyduruk paçavları kullanmaktatırlar.

İngiliz imperializmi kesin olarak, zefer kazanacakları inancıyla SEVR anlaşmasıyla Dayatıp Saray Hükümetine imzalattıkları iç anadolu ve küçük bir Karadeniz baglantısı olan küçük bir Osmanlı Devleti içinde bir bayrak çizmişler.

Çanakkaleni keçeceklerinden emin olan İngilizlerin bastirdıgı Osmanlı Sömürge Bayragı üzerinde tuyleri diken diken edecek bir detay var.

Osmanl yı söğmürgeleri haline getireceklerinden emin olan İngilizler, bunun için bir bayrak bile hazırlamışlar.

Üstünde yazan detay ise bu güne bile duydugumuzda tuylerimizi diken diken edecek cinsten.

Birinci Dünya Savaşın nin sonunda kalib geleceklerini düşünen, her planı ince ince içleyen İngiltere, hatta mendillerin üstünde hediyye olarak askerlere dagıtırdı.

Bu hediyyenin en ilgic detayi da şübhesiz daha ortada bir kalibiyyet yokken tasarlanmış Osmanlı sömürge bayragıdır.

İyi ki, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silahdaşları varmiş.

Türk bir iş insanı tesadüf sonunuc bu bayragi keşfetti.

Türk iş dünyasında bilinen isimlerden biri olan Oguz Aydemir, aynı zamanda ipek hatıra mendilleri koleksiyoncusudur.

Onun bu tutkusu tarihi olaya ilişkin inanılmaz ayrıntıları Birinci dünya savaşı zamanından günümüze taşımaya yardımçı oldu.

Mendile- savaşın yapıldıgı alanın cografi cizimlerinin yanında bazi ülkelerin bayraklarıda bulunuyordu. İşte Osmanlı sömürge bayragı da bunlardan biri iydi.

Birleşik Krallık Birinci Dünya Savaşi sonunda İstanbul merkezli bir Osmanlı koloniyası kurmayı planlıyordu.

Koloni kurmak için Gelibolu çikarmasın na katılan askerlere Manchester Guardian gazetesi aracılıgıyla hediyye mendilleri dagıtmışdır. Bu mendillerin üzerinde Avstitaliya ve Yeni Zellandiya bayraklarına okşar yani sıra Osmanlı sömürge bayragıda bulunuyordu.

Üstünde ,, ay ve ulduzun tutulmasi’’ çekilmişdir, üstünde se İngilterenin bayragi dururdu.

Eger Kurtuluş Savaşı yaşanmasaydı ve ya meglub olunsaydı , bu gün o sömurge bayrak göylerde dalganacaktı.

İngilislerin bir hemleside daha vardi, Osmanlı para birimli Osmanlı pound u adında 60, digeri 120 gümüş kuruşluk Osmanlı lirasi bastırılmışdılar.

Gazi Mustafa Kemal kumtasındakı Türklerin kazandigi Zafer sonuncda bu para ve bayrakı tarihe hatıra olarak gönmüşdür.

Vatan ve Bayrak için hayatını hiçe sayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silahdaşlarını saygıyla ve minnetle aniyoruz.

haydar-aliyev.jpg

Ulu Önder Hayder Aliyev.

Azerbaycan Cumhuriyyeti kurulan günden 1918 – 2024 bu günümüze kimi bu Cumhuriyyeti kuranlar ve fedailerin Kafkaz İslam Ordusu kumtani Nuru Paşa başda olmakla her birini minnetle ve saygiyla anırık ve rehmet okuyuruk allahdan.

Evet efendiler ben isim isim yazmıram bu yolda hayatını tehlükeye atan her bir vatan övladına saygi ve minnetdarik.

Bu gün Azerbaycanın Böyük oglu Haydar AliRza oglu Aliyev hakda kiçik hatıramı yazacam.

10 mays 1923 – cü yilda Azerbaycanın Nahcıvanın da anadan olmuş ve 2003 yılde gözlerini abadi yunmuş Ulu önderimiz.

Evet Ulu Önder , çünki 1992-93 cü illerde benimde genc oldugum zamanda şahsan bende musteqil azad Azerbaycanımız için canımızı vatan için tahlükeye atdigimiz bir zamanda ( o zaman ben bir universtitet öyrencisi iydim buna bakmıyarak könüllü her bir vatan övladi kimi savaş bölgelerine askerlerimize gida, silah, sursat daşıyırdik neye gücümüz çatırdı kendi paramızla alıb cebheye gedirdik ) ve Karabag savaşında meglubiyyete ugradıgımız bir zamanda, hiç bir yerden desteyimiz olmuyan , bir tek kalmiş devletimiz , Rusiya ve İran Ermenistanı destekleyerek , bize saldırısının karşısında yenice SSCB – den ayrılmış Mustegil Azerbaycan Devleti , hiç bir Ordusu olmayan, silahı, parası olmayan , haos içinde bogulan bir Azerbaycanımızı parçalanmaktan kurtaran, halkın hilaskarı Ulu Önder Haydar Aliyev Azerbaycan halkının, Vatanin , Devletin hilaskarı oldu ve Devletin başına halkımızın isteyile keçerek dahiyanı siyaseti sonuncunda Devleti ve üç rengli Bayragımızı göylerden inmeye imkan vermedi.

Ulu Önderin apardıgı siyasi kurs sonuncunda savaş durduruldu, ateşkes ilan edildi, devlette haos , özbaşınalık aradan kaldırıldı, Türkiye ve Rusiyayla yeni danışıklar gitti, Asrin Sazişi Bakı- Ceyhan- Tiflis- Kars petrol sazişi baglandı , Ordumuz yeniden şekillendirildi, kardaş Türkiye Cumhuriyyetinin desteyile Ordumuzda Türkiye modeli Ordu yaradıldı, Karabagin ermeni içgalinda olmasıyla hiç cür razı olmayan Azerbaycan HALKI Ulu Önderin H. Aliyevin etrafInda birleşerek mucadileye başladi.

Onun gördüyü işlerden yazmakla bitmez bu devlet için, Ulu Önderin apardıgı siyaset ve onun siyasetinin davamçısı olan Ali Baş Kumutan İlham Haydar oglu Aliyev davam etdirerek 2020- ci yil 10 kasim Karabag Zafer savaşı bütün dünyaya duyuldu ve bu Zafer de payI olan her cür destek eden kardaş Türkiyemiz başda olmakla, Pakistan ve dost olan İsraele de burdan teşekürümü ve minnetdarligimi bildirirem.

Ager o zaman 1993- yilda Ulu Önder Haydar Aliyev Azerbaycan Cumhuriyyetinin başına keçmesaydi Ali Baş Kumutan olmasaydı, kim bilir bu gün Devletimiz hangi günlerde ve kaç yere parçalanmış olacakdı.

Hakk nadir onu söylemek ve teşekkür etmek , ruhlari karşısında Saygi durmak her bir vatandaşın borucur.

Her iki Türkün Böyük oglu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Haydar Aliyev in ruhları karşısında baş ayirem, Allahdan rahmet dilayirem. Ruhları şad olsun.

Saygilarimla REİS DİFAİ.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum