İYİ Parti Çerçioğlu’na neden ses çıkarmıyor?

Türkiye son günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun “HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyoruz” diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile PKK’ya övgüler yağdıran HDP eşgenel başkanı Pervin Buldan’ı etiketlediği 8 Mart Kadınlar Günü paylaşımını konuşuyor. 

Meral Akşener ile Pervin Buldan’ı aynı cümlede kullanan İmamoğlu’na İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili ile birçok il başkanı tepki verirken partinin genel başkanı olan Meral Akşener, ‘hürriyetçilik’ prensibi ile geçiştirdi. Parti tabanında ve yönetiminde bu rahatsızlıktan sonra, İYİ Parti’nin TBMM Grup Toplantısı Akşener’den ciddi bir tepki bekliyordu. Herkesin gözü Akşener’deydi. 

Tek satır bile CHP’li Ekrem İmamoğlu ve mesajıyla ilgili bir şey söylemedi. Sen nasıl olurda beni PKK’ya övgü düzenlerle aynı cümlede kullanırsın demedi. HDP bizim için PKK’dır, Pervin Buldan’da öyledir. Onunla beni aynı cümlede anmaya nasıl cesaret edersin diyemedi. Bu ne hadsizlik, İYİ Parti ile HDP aynı noktada asla bir araya gelemez diyemedi. Belli ki CHP ve HDP’ye bağlayan onlarla ipleri koparmaya cesaret edemediği bir bağ var Meral Akşener’in. 

Gelelim Aydın’a…

Meral Akşener ile Pervin Buldan’ı aynı cümlede kullanan İmamoğlu’na bir tepki verilmediği gibi AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz’nun “Kirli ittifak”, “Ha Pervin Akşener, ha Meral Buldan” şeklindeki sözlerine cevap gelmedi, İYİ Partili yöneticilerden.

Bu kadar mı?

Söke Belediyesi Meclis toplantısında gündeme gelen 50 milyon lira değerindeki bir yerin Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusunda red oyu kullandılar diye İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez ve meclis üyelerine “hesaplaşacağız” tehdidinde bulunan Aydın Büyükşehir Belediyesi çalışanı Fatih Akkentli’ye tek telime edemediler. Bu ne küstahlıktır, bir belediye çalışanı koskoca bir partiye, seçilmiş meclis üyelerine nasıl tehditte bulunur, gücü kimden alıyor diyemediler. Acaba bir belediye çalışanının Çerçioğlu’ndan habersiz tehditte bulunamayacağını bildikleri için mi tehdidi yuttular.

Şimdi bu soruya cevap arayalım…

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu başkanlığında, Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’in de aralarında bulunduğu bir heyet değişik ziyaretlerde bulunmak üzere iki gün Aydın’dalar. Başkan Çerçioğlu’na ziyaretle mesaiye başlayacaklar. Tam bu noktada, “hesaplaşacağız” tehdidinin hesabı sorulacak mı sorusu akla geliyor. İnşallah sorarlar ama ben sanmıyorum. Dahası bu ziyaretin emrivaki gerçekleşeceğini düşünüyorum. İYİ Partili kurmayların Aydın programını; “Meral Akşener Aydın’a geldiğinde beni ziyaret edecek ama Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ı ziyaret etmeyecek” talimatı veren Özlem Çerçioğlu’nun yaptığına dair şüphelerim var. Neden mi böyle dedim? Programda Efeler Belediyesi ziyareti yok da ondan.

İYİ Parti bu saatten sonra ne yapar, durumu nasıl kurtarır tahmin etmek mümkün değil. Ancak CHP Aydın il örgütünü dizayn eden Çerçioğlu’nun İYİ Parti Aydın teşkilatını ele geçirdiği bir gerçek.

Dost acı söyler fakat doğru söyler... İYİ Partililerin titreyip kendine dönme zamanı geldi, geçiyor. Benden söylemesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum