Kılıçdaroğlu’nun haberi olsun!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta sonu İzmir’de, ‘Adalet yürüyüşü’nün bitmediğini, henüz yolun başında olduklarını ve Türkiye'ye demokrasi gelinceye değin yürüyüşü sürdüreceklerini söyleyerek adalet vurgusu yaptı.

CHP'li olmanın herkesin inancına, herkesin kimliğine, herkesin yaşam tarzına saygı duymak anlamını taşıdığını anlatan Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet Halk Partili olmak demek bu ülkede yaşayan 85 milyon insanın güler yüzlü olmasını savunmak demektir. Dertleriyle dertlenmek demektir. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek, sıradan bir olay değildir” dedi.

Sayın Kılıçdaroğlu!

Adalet vurgusu yapıyor, “Cumhuriyet Halk Partili olmak demek bu ülkede yaşayan 85 milyon insanın güler yüzlü olmasını savunmak demektir. Dertleriyle dertlenmek demektir. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek, sıradan bir olay değildir” diyorsunuz ya, o adalet ve insanın güler yüzlü insan vurgularınızı Aydın’da parti yöneticileriniz, milletvekillerinizin umurunda bile değil. Aydın Büyükşehir Başkanınız Özlem Çerçioğlu’nun yaptıkları her gün gazetelerin manşetlerini süslüyor, televizyon programlarında konu ediliyor ama siz görmüyorsunuz ya da görmek istemiyorsunuz.

Şimdi size Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’yla ilgili önemli bir kaç konudan bahsetmek istiyorum. Hani yetimin hakkını yedirmen, kul hakkı yiyenlerden hesap sorarım diyorsunuz ya, kul hakkı yiyenler, vatandaşın malına çökenler Çerçioğlu’nun etrafında pır dönüyor. Hani AK Parti’ye yönelik eleştirileriniz var ya, işte onların hepsini Özlem Çerçioğlu layığıyla yaptığı için ona “Dişi Tayyip” yakıştırması yapan partilileriniz var.

Aydın’da nerede şaibe var göbeğinde sizin Büyükşehir Belediye Başkanınız olan Özlem Çerçioğlu ve etrafındakiler var. Her gün belgeler saçılıyor, iddialar havada uçuşuyor. Avcılar eski belediye başkanı CHP’li Handan Toprak cezaevinde tutuluyor. Suçu ne? Erkan Karaarslan’a usulsüz ihale vermek. Özlem Çerçioğlu da aynı gerekçe ile Karaarslan’la birlikte Aydın’da yargılanıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi bürokratları 1 milyon 700 bin lira, bugünkü ederiyle 8 milyon lira almış ihale verdikleri Erkan Karaarslan’dan. 2014 yılından beri kayda değer bir hizmet yok ama ranttan yana işler tıkırında.

Sayın Kılıçdaroğlu, merak ederseniz elimizdeki tüm belge ve bilgileri memnuniyetle size veririz. Halkın Aydın’ın imkanlarının kişilere nasıl aktarıldığını görmenizi isterim. Kimlerle yol yürüdüğünüzü de anlamınızı umut ederiz. Madem Aydın’daki partilileriniz ses çıkarmıyor bari siz ses çıkarın derim. Bize fırsat verin tek tek anlatalım, belgeleri bağlantıları gösterelim.

Sayın Kılıçdaroğlu, hani belediye başkanlarınıza vekillerinize halkın, kamunun hakkını savunun diyorsunuz ya, açılışını yapacağınız parktaki Aydın Tekstil Fabrikası hurdalarını ne yaptığını sorun Özlem Çerçioğlu’na.

Sayın Kılıçdaroğlu, "Gazetecinin görevi gerçekleri yazmaktır. Gerçekleri yazmak kolay bir olay değildir. Gerçekleri yazmak hele bu koşullarda riski üstlenmek demektir. Ergün Poyraz saldırıya uğradı. Yoğun bakımda: Eşiyle konuştum. Bugüne kadar saldırıya uğrayan gazeteciler yüzünden hapse giren oldu mu olmadı. Kimse moralini bozmasın" demiştiniz. Ergün Poyraz’a saldıranlar cezaevinde. Aydın’a gelmişken… Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel hakkında iddiaları olan Ergün Poyraz’ı, bir dinleyin derim.

Sayın Kılıçdaroğlu, iki Aydınlı vatandaş makamınıza gelerek Özlem Çerçioğlu’nun kendilerini nasıl haksızlık yaptığını, nasıl açlığa, sefalete mahkum ettiğini anlatarak sizden yardım istediğinde, milletvekilleriniz bile “Yetti artık Özlem Çerçioğlu’nun yaptıkları” diye tepki gösterirken, siz “Beni Özlem Çerçioğlu’yla kavga ettirmeyin” şeklinde cevap verdiniz. Hayırdır Kılıçdaroğlu, konu Çerçioğlu olunca çaresiz misiniz? İki vatandaşın hakkını hukukunu koruyamazken, 85 milyon insanın hakkını hukukunu nasıl koruyacaksınız?

Sayın Kılıçdaroğlu, Aydın’da bu ve benzeri birçok sıkıntı yaşanırken, partilileriniz rantçılarla ağır abilerle ittifak yapıp, milletin rızkına çökerken, Çerçioğlu’na yönelik söyleminiz ortadayken; sizin adaletten, kul hakkından bahsetmeniz inandırıcı bulunmuyor. Haberiniz olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum