Kılıçdaroğlu’nun söylemleri

Seçimlere az bir süre kala Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun gittiği her yerde gördüğü yoğun ilgi, alaka ve söylemleri halkta karşılığını buluyor.

"Emekli maaşı asgari ücretten daha düşük olmayacak, bayram ikramiyesi geçmiş ayla birlikte on beş bin lira olarak hesabınıza yatırılacak. Buharlaşan 418 milyar doların hesabını soracağım, gene kendi deyimiyle 5’li çeteye altın tepside sunulan imtiyazları geri alacağım, yurt dışına kaçırılan paraları geri getireceğim, enflasyonu düşürüp, İşsizliği azaltacağım, yokluk ve yolsuzlukla etkin mücadele edeceğim” şeklindeki Kılıçdaroğlu'nun söylemleri halkımızda karşılık buldu.

Bu karşılık Cumhur İttifakı adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan’da panik yaratmış olacak ki; yapacaklarını anlatmak yerine Kılıçdaroğlunun emekli maaşı ve bayram ikramiyesini “nereden ve nasıl bulacaksın sen ay sonunda işçi ve emeklinin ay sonunda maaşını veremeyeceksin” diyerek bir nevi ülkenin içinde bulunduğu vahameti gözler önüne sermiş oldu.

Bu demektir ki devletin kasasında ay sonunda işçi ve memuruna verecek parasının olmadığıdır. 20 yıldır ülkeyi kesintisiz yöneten yönetimin liderinden halk olarak duymak isteyeceğimiz söylemler bu değil, Enflasyonun nasıl düşürüleceği, yaşam standardının nasıl yükseltileceği, İşsizliğin nasıl azaltılacağı, gelir dağılımındaki adaletin nasıl sağlanacağı, iç ve dış barışın nasıl sağlanacağı konuları olmalıydı...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum