Kırmızıçizgimiz

Bir aileyi, bir toplumu, bir ülkeyi yok etmek için dilini, dinini, örf adetlerini, gelenek ve göreneklerini çiğnemek, yok etmekle mümkündür. İki gün önce yediden yetmişe büyük coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimizin 100. yılında bazı çirkinlikler yaşanmış nahoş olaylarla sahne olmuştur.

Oysa tarih boyunca buluşlar, icatlar, eserler, savaşlar, halka mal olmuş liderler, görkemli yapıtlar sahipleriyle anılırlar. Kimilerinin bu gerçeği görmezden bilmezden gelmiş olması bu gerçeği değiştirmez.

Orduları dağıtılmış, silahları elinden alınmış moral, motivasyonunu bitmiş yönetenleri İngilizlerin himayesine girmiş, toprakları işgal edilmiş bir imparatorluğu dünyada eşi benzeri görülmemiş bir dehayla küllerinden yeniden var eden, bütün dünyanın saygı duyduğu bu ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı bütün ömrü cephelerde geçmiş ve yaşamı başarılarla dolu Gazi Mustafa Kemal’i anmamak onu küçültmez tam tersi daha da yüceltir, büyütür.

Sudan sebepler, uyduruk, inandırıcılığı olmayan bahanelerle bu büyük günün anma etkinliklerini iptal eden TRT’yi, Cuma hutbelerinde bir rahmeti bile çok gören Diyanet’i, Anıtkabir’de sessizliğin, sükûnetin olması gereken yerde slogan atan ve attıranları mani olmayanları karşı devrimi çağrıştıran eylemlerin yapılması en başta örf ve adetlerimize terstir, etik değildir.

Anıtkabir bu ülkenin onuru, gururu ve kırmızıçizgisidir.

Böyle düşünmeyen hangi kurum, kuruluş ve kişi olursa olsun gaflet, delalet ve ihanet içindedir...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum