Koordinesizlik

Başarısızlığı başarıymış gibi göstermek, eşeği boyayıp babasına satması hikâyesi gibidir.

Son yüzyılın en büyük felaketini yaşadığımız günümüzde, halkımız Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe hitabesini eksiksiz yerine getirmiş, getirmeye devam etmektedir.

“Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.”

Halkımız yaşanan bu felakette ülkenin her köşesinde yedi yirmi dört soğuk, sıcak demeden elinden geleni yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Her ilden, ilçeden tırlar dolusu yardım malzemesini göndermektedir.

Ne yazık ki giden bu yardım tırları olay mahalline varmakta ciddi sıkıntılar yaşamakta, koordinasyon bozukluğundan ötürü ihtiyaç sahiplerine ulaşmakta bin bir güçlükle karşılaşmaktadır. Yetkililer enerjilerini yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak yerine sahiplenme çabası, telaşı içindedir.

Koordine bozukluğu ayan beyan ortadadır.

İktidar bence her konuda olduğu gibi bu sınavda da başarısızdır.

Felaketler konusunda bir çok başarıya imza atmış AKUT’u devre dışı bırakıp hiç bir deneyimi olmayan AFAT'ı kurmak, iktidar anlayışına göre dizayn etmek, askeri günlerce kışlada tutup zamanında olay mahalline göndermemek can ve mal kaybına sebeptir.

Halkımız üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiş yetkililer maalesef bu konuda da sınıfta kalmışlardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum