Kötülüklerin anası

Dünyada huzur savaşlarla değil barışla mümkündür. Filistin’de yaşananlar hepimizin her duyarlı insanın tüylerini ürpertiyor, uykularını kaçırılıyor.

Kadın, erkek yaşlı, genç, çoluk çocuk ayırt etmeden sivil, asker hastane, yurt ayrımı yapmadan gecenin bi yarısında füzelerle, bombalarla saldırıp ölüm kusan bu vahşete tanığız. Eli kolu bağlı susuyor üzülüyoruz. Bu durumu bazı kanallar reyting hesabı ile yaşanan bu insanlık dramını kare, kare sunup sergilemekten geri durmuyorlar. Elbette görüntülerde olmalı; fakat asıl olanın neden sonuç ilişkilerini ortaya çıkarmak savaşı kimin çıkardığı, kimlerin neden niçin istediği tarafsız gözle değerlendirmedikçe bize servis edilen dramatik görüntüler kimseye bir yararı olamayacağı, yaraları sarmayacağı, acıları dindirmeyeceği kesindir.

Dünyadaki tüm kötülüklerin anası savaştan ve kandan beslenen 68 kuşağının Dolmabahçe’de denize döktüğü, devrin iktidarının ise genelevleri boyatıp ülkenin değişik bölgelerinden genç ve bakımlı kadınlarıyla vakit geçirmeleri için zemin hazırlayan ve neredeyse önüne yattıkları Amerika’dır.

Amerika durdurulmadıkça dünyadaki bu vahşet hiç bitmeyecek mazlum ülkelerin insanlarının kanı oluk oluk akmaya devam edecektir. Dün Libya’da, Irak’ta bugün Suriye’de yarın İran’da en yakın zamanda kim bilir nerede sudan sebeplerden savaşlar çıkacak kanlar akacaktır.

Dünyayı kana bulayan emperyalist güçler ve yerli işbirlikçileridir. Bu bozuk düzene karşı çıkmak vatanseverliktir, her türlü zulme karşı çıkmaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum