Küfürbaz!

Demokrasiden bahsediyorlar d’si yok.

Haktan, insan haklarından bahsediyorlar, küfür, hakaret ve tehdit gırla gidiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “tek adam”, “diktatör” yakıştırması yapıyorlar, kendi diktatörlerini görmüyorlar.

Delege seçimleri öncesi "şeffaflık ve demokrasi" talebinde bulunan Altan Kemerci’nin masum istekleri geri çevrilerek, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun tek adamlığının devamı sağlanıyor.

Devrimcilikten bahsediyorlar, öyle bir sistem kurmuşlar ki ölümüne sistemleri dümenleri bozulmasın diye mücadele veriyorlar. CHP’nin finansmanını belediyeden karşılıyor, CHP il-ilçe yöneticilerinin çoğu “bankamatik” yapılmak suretiyle siyasi rüşvet dağıtılıp; sosyal demokratlık, halkçılık, devrimcilik rafa kaldırılıyor.

“Ya Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi?” demeyin sakın!

Fazlası oluyor…

Geçtiğimiz hafta İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye katıldı. İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner başta olmak üzere bir kısım partili, “belediye başkanlığından da istifa etsin” diyerek tepki gösterdi.

“İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır” atasözünü hatırlatır, Taner’e sormak isterim; mevcut belediye başkanlarından biri partinize katılmak istese, “başkanlıktan istifa et” diyecek misiniz?

Cevabınız “evet” ise İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında partinize katılan milletvekillerine, CHP’nin verdiği ödünç milletvekillerine “istifa et” dediniz mi?

Demediniz…

Öyleyse Aytekin Kaya’ya neden “istifa et” diyorsunuz?

Her şeyden önce partinizden seçilen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile Aytekin Kaya’ya sahip çıkabildiniz mi?

Mesela istifa eden Karacasu Belediye Başkanının yerine seçilecek yeni başkan için Çerçioğlu’nun partinizi yok sayan tutumu karşısında ne yaptınız?

Partinizin il başkanı Süleyman Demirci’ye “seni görevden aldırırım” dediğinde gıkınız çıktı mı?

Vefat eden Söke belediye başkanının yerine gelecek isim için yapılan seçim öncesi, “Ankara’dan hallederim” deyip, İYİ Partili Söke belediye meclis üyelerini son anda halleden Çerçioğlu’na bir tavrınız oldu mu?

İYİ Partilileri marabası gibi gören Çerçioğlu’nun partinizin içişlerine müdahale ederken sesiniz çıkmazsa, ittifak ortağı diye Çerçioğlu’nun yaptıklarına göz yumarsanız, 2024 yerel seçimlerinde yapılması muhtemel ittifak için ikircikli davranırsanız belediye başkanlarını partide tutamazsınız.

Ki tutamadınız.

Kaldı ki Aytekin Kaya’nın haklı sebepleri var!

Seçimlere ittifakla gidilmesi halinde; yanında eşi ve kızları olduğu halde Aytekin Kaya’ya “sinkaflı küfür” eden Çerçioğlu’na oy istemek, kendisini inkar anlamına gelmez mi?

Bir de kalkmış, “Büyükşehir Belediyesine İYİ Parti’den bir kişiyi bile işe aldıramadım” diyorsunuz. CHP yöneticilerinin çoğu belediyede bankamatik iken, seçim öncesi 170 kişinin HDP kontenjanından işe alındığını sağır sultan bile duyduğu halde seçilmesini sağladığınız kişiden hesabını neden sormuyorsunuz?

İYİ Parti'de siyaset yapan herkesin şapkayı önlerine koyup düşünmelerinin zamanı geldi de geçiyor bile. Belediyeden akıtılan paralarla CHP’yi ele geçiren Çerçioğlu’nun İYİ Parti’ye yönelik hamlelerine karşı tepkiniz yükselmek zorunda.

Çerçioğlu bulduğu alanı kaybetmemenin mücadelesi veriyor. Seçimleri de hesapları da kişisel çıkarların öne çıktığı bir hal almış durumda. Bu hesap CHP’ye, İYİ Parti’ye en önemlisi Aydın’a büyük zarar veriyor. Yazık çok yazık!

Bu noktada CHP’li ve İYİ Partili arkadaşlar kendi içlerinde bir değerlendirme yapsınlar derim.

Çerçioğlu, son 10 yılda Aydın’a ışık tutacak tek bir proje, tek bir fikir, tek bir tartışma konusu sunabildi mi? Hamaset, rant, skandallardan başka elde tutulur ne var?

Sen CHP’li ve İYİ Partili arkadaş verdiğin onca mücadelenin sonunda geldiğin noktadan memnun musun? Memnunsan sıkıntı yok ama değilsen hayal kırıklığı yaşamaya devam edeceksin?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum