Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Lanet Olsun Darbecilere

Darbe gerçekleşmedi, şükürler olsun Rabbime. Demokrasiye candan bağlı güçler ve Allah bizleri korudu. Allah tüm emeği geçenlerden razı olsun.

Öncelikle Milletimiz şunu iyi bilmeli “En kötü demokratik yönetim, en iyi askeri yönetimlerden iyidir.” Hiç değilse derdinizi anlatacak birilerini her zaman bulursunuz.

Darbe girişimi bana neyi öğretti?

1-Devletin memurları, Askerleri, hukukçuları, kesinlikle, hatır gönül ilişkileri ile tarikat, mezhep, hizmet aracılığı belli makamlara gelmeyeceklermiş. Çünkü iyi geçindiğiniz bu kesimlerle, aranız açıldığında, Darbe dahi yapma cesareti bulabilirlermiş.

2- Medya sadece bizim olmayacakmış. Acil zamanda ulaşabildiğiniz bizden saymadığımız bir medya aracı bile, koca ülkenin kaderini değiştirmelerine izin vermiyormuşuz..

3- Demokrasi hepimize lazımmış. Demokrasi anlayışının her beyine her vatandaşın yüreğine yerleştirilmesi lazımmış.

4-Sokaklarda demokrasiye sahip çıkan, herkes, bizim siyasetimizden olması gerekmezmiş. Hiç kimseyi ötekileştirmememiz lazımmış.

5-Darbeye kalkışan terör örgütünün bu dördüncü tezgâhı. Her seferinde daha büyük olaylarla ve kötülüklerle karşımıza çıkıyorlar. Çok daha dikkatli olmamız gerekliymiş.

6-Ergenekon ve Balyoz olaylarında pasifleştirdikleri, darbeci diye yaftaladıkları generaller onlar için tehlikeymiş demek ki, Hizmetin aklıyla devlet yönetmemek lazımmış.

7-Bundan sonra tezgâhlayabilecekleri en önemli olaylar, suikastlar ve sokak çatışmaları olacağından. Demokrasiye sahip çıkmak için sokaklara meydanlara davet ettiğimiz halkın arasında provokatörler olacağından çok daha disiplinli eylemler düzenlememiz gerekirmiş.

8-Bu güne kadar ektiğimiz, sevgisizlik tohumlarının yeşermemesi için, Her görüşten insanımızın yan yana yürüyebileceği sevgi tohumlarının ekildiği bir düzen kurmak gerekliymiş.

9-Darbe, emir komuta zinciri içinde olsaydı, Allah korusun gerçekleşebilirdi. O nedenle, en yukarıdaki Başkomutandan, en küçük toplum önderine kadar, ortak amaç olan demokrasiye sahip çıkmak konusunda, samimice fikir alış verişinde bulunup, kardeşliğin inşasına hemen başlamamız lazımmış.

10- Askeriyeden çalınan silahların, envanterinin çıkarılıp, yakalananlarla karşılaştırılması ve kullanamadıkları silahların aranmasına geçilmesi lazımmış.

11-Böylesine organize bir terör örgütünün yapabileceği eylemleri önceden görüp tedbirlerini almamız lazımmış.

12- İdam cezası çıkarılsa bile, geçmiş suçları kapsamayacağından dolayı, Anayasayı ihlal, düzeni yıkmaya kalkışmak, Cumhurbaşkanına suikast, cezası zaten ağırlaştırılmış müebbet cezası nı içeriyor, hiçbir affa girmiyor. Ayrıca imzalanan uluslar arası anlaşmalara ters uygulamalara girmemek lazımmış.

13-Gerekirse her eğitim kurumunda müfredata DEMOKRASİ dersi konulmalıymış.

14-Her kurumun Ordunun dahi demokratik denetimi yapılmalıymış.

15- En önemlisi hemen şimdi, her kesimle, sevgi beraberliği kurulmaya başlanmalı, aklını kiraya veren, sorgulamadan uzak, eğitim sistemi gözden geçirilmeli, her kesimin fikri alınarak yeni Anayasa hazırlanmalıymış.

16- Devletin her kadrosuna liyakat sahibi, insan sevgisi, vatan sevgisi, Demokrasi bilinci olan, hak eden, İnsanlar atanmalı, başka tarikat ve mezheplerin, boşalan yere doldurmalarına izin verilmemeliymiş.

17- O tarikata, bu hizmete, şu mezhebe, hizmet edecek adamlar yerine, demokrasiye ve Milletine hizmet edecek, sorunları çözebilecek adamlar yetiştirmemiz ve onları makamların başına getirmemiz lazımmış.

***

Efendiler ordu, asker, bizim göz bebeğimizdir. Cuntacılar düşmanımızdır. Cuntacıların başı kimse, azmettirenler kimlerse, bu darbeyi planlayanlar kimlerse, onlar bizim düşmanlarımızdır.

T.S.K. içindeki darbenin karşısında yer almış, iyi unsurlar, Özel harekât komutanlığı, Özel kuvvetler komutanlığı, Sokağa dökülen milletimizden Allah razı olsun. Şehit düşenlere rabbim cennetinde ağırlasın. Geride kalanlara, Allah’ım, sağlık, sıhhat, afiyet ve sabırlar versin.                              

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.