Lord gibi giyinen köpek gibi havlamaz

Hangi kaynaktan gelip ne zaman anlağımda yer tuttu bilmiyorum bu özlü söz. Ancak o kadar çok güncel bir haberin üstüne denk geldi ki anlatamam.

Canlı bağlantıyla gençlerimizin katıldığı bir programda Gazi Üniversitesi gibi uluslararası kimlik kazanmış bir üniversitenin dekanı, sistemden de habersiz olmalı ki salyaları aka aka "Bu vesileyle kızları da görürüz...." içerikli bir içdüşünceyi sesli söylüyor ve tüm çirkinliği kamuoyunca izleniyor.

Uyarı üzerine ekrana yansıyan şaşkınlığı, sözlerini kamufle çabaları, jest ve mimikleri öylesine iğrenç, öylesine ahlak dışı ki insan izlerken insanlığından utanıyor.

İstifa etmiş zat-ı şahaneleri(!)

Buraya kadarı bir haberin tekrarı sadece…

Acı tarafı bu haberin, duyanların, izleyenlerin suskunluğu. Sosyal medyanın sessizliği, aktivistlerin, ana babaların, eğitimcilerin, üniversite ve üniversite yönetimlerinin nasıl olup da bu kadar sessiz kalabildiklerini aklım almıyor doğrusu

Kızlarımıza yönelik bu iğrenç bakış nasıl olur da bunca üst makamlarda temsil edilir. Bu atamaları yapanlar bu adamların duruşlarına bakmazlar mı hiç?

Özür dilerim bu birkaç günlük suskunluğumdan dolayı kızlarımızdan. Şaşkınlığımdan utancımdan olsa gerek ve ya birileri benden önce dile getirsin beklentimden belki.

Özür dilerim eğitimci kimliğimden.

Özür dilerim şairliğimden.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum