Mavi Vatan

Türkiye Doğu Akdeniz’de ülkenin hemen hemen 600 senelik enerji ihtiyacını karşılayacak doğalgaz rezervleri buldu. Bu nedenle Yunanistan buna karşılık Girit adasının üzerinden Libya ile deniz sınırlarını bölgedeki doğalgaz alanlarını ele geçirecek şekilde genişletmek istemektedir. Bu şu demektir; Yunanistan Girit, Rodos, Karot, Kerpe ve Meis adalarını içine alacak alanı kendine mal etmek arzusundadır. Libya da deniz sahalarında sismik araştırma sahaları ilan etmektedir. 

Güney Rum kesimi de Mısır ve İsrail ile yeni anlaşmalar yapmaktadır. 
Batılı sömürgeci ülkeler ve NATO da bu enerji kaynaklarına göz dikmektedir. Görülüyor ki Türkiye ülke içinde ve orta doğuda terör örgütleriyle çarpışırken Güney Rum yönetimi ve Yunanistan bu durumdan yararlanmaya çalışmaktadır. Türkiye bölgedeki bu olupbittilerin ve işgal isteklerinin farkındadır. Türki Deniz Kuvvetleri İtalya’nın KKTC deniz sahasında araştırma yapmak isteyen İtalya’nın ENİ adındaki şirketinin faaliyetlerini durdurmuştur. Ayrıca Türk deniz kuvvetleri İtalya, Fransa, İngiltere Malta ve Almanya bayrakları altında araştırma yapmak isteyen gemileri bölgeden kovmuş ve faaliyetlerine izin vermemiştir. Yeniden sahneye çıkan sömürgeci devletlerin bu haksız isteklerine dur demiştir. 

Birleşmiş Milletler kararına göre Yunanistan ancak kendi kıyılarına yakın olan yerlerde arama yapma hakkına sahipken bu kararı dinlememekte ve görmezden gelmektedir. Hali hazırda Libya ve Mısır kendi iç karışıklıkları nedeniyle bu işe pek bulaşmak istememektedirler. Ancak işin içine bu defa Amerika girmek istemektedir. Türkiye’nin bu sahalarda araştırma yapmasını istememektedir. Bölgede Türkiye’nin araştırma yapma faaliyetlerini kışkırtıcı hareket olarak değerlendirmektedir. İngiltere Güney Kıbrıs’taki üslerine 140 kadar uçak indirmiştir. Fransa da Güney Kıbrıs’ta Üs kurmak peşindedir. Rum yönetimi İsrail ile anlaşma yaparak Türkiye ile karşı karşıya gelmektedir. 

Türkiye bu olupbittilere karşı bölgedeki haklarını sonuna kadar koruyacağını tüm dünyaya ilan etmiş bulunmaktadır. Bu kararlılığını Birleşmiş Milletlere de bildirmiştir. Fransa’da Güney Kıbrıs bölgesinde üs kurmaya çalışmaktadır. Amerika’nın ve İngiltere’nin bu pervasız davranışlarından şımaran Güney Kıbrıs Rum yönetimi bölgede Fatih araştırma gemimizin personelini tutuklama kararı çıkarmaya kadar işi götürmüştür. 

Türk Devleti olarak Amerika’ya anında karşılık verilmiş ve başka devletlerin bölgede hakem rolüne bürünerek kendiliklerinden karar almalarının kabul edilemez olduğunu açıklamıştır. 

Diğer yandan Suriye’deki olayları bahane eden Amerika başta olmak üzere emperyalist ülkeler bölgede askeri yığınaklarını artırmaya başlamışlardır. Zaman birlik ve beraberlimizi artırma ve sıklaştırma zamanıdır. Ancak ne kadar heveslenirlerse heveslensinler Türk milleti dışarıdan gelecek bu tehlikeyi de bertaraf edecek kudrete sahiptir. Artık Doğu Akdeniz’de enerji kaynaklarını aradığımız bölge Türk Milleti için Mavi Vatandır. Buraya Fatih araştırma gemimizle damgamızı vurduk bir kere. Bu bölgede haklarımızı korumak, kullanmak ve gelecek nesillere aktarmak birinci şiarımızdır. Bu kaçınılmaz görevimizdir. Atatürk’ün dediği gibi bu bölgede hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh Akdeniz’de Mavi vatanımızdır. Bu sahalarda haklarımızın korunması ve kollanması için Bakanlar Kurulumuza her türlü yetki verilmiştir. Artık bundan sonrasını Rumlar, Yunanlılar ve onlara destek veren emperyalist ülkeler düşünsün. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.