Meral Akşener’e açık mektup!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 17 Mart Perşembe günü Aydın’da makyajlanmış programlara katılacak. 2019 yerel seçimlerinde ülke genelinde kazandığı 18 ilçe belediyesinden biri olan Nazilli’de esnaf ziyareti yapacak. Eline tutuşturulacak masa başı anketini görünce, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın başarılı bir belediye başkanı olduğunu sanacak. Nazilli’de çok iyi işler yaptığını zannedecek kendisine gösterilenlerden. Sanacak ki Nazilli uçuyor ancak her gün daha da batıyor olduğunu göremeyecek. 

pankart-001.jpg17 Mayıs 1977 yılında öğretmenlik yaptığı Mardin’de bölücü militanlar tarafından vahşice şehit edilen ülkücü Metin Özcan’ın mütevazı yeğeni, genç avukat Kürşat Engin Özcan’ı belediye başkanı seçti Nazilli halkı. O göreve gelir gelmez belediyenin 101 milyon tutarındaki borçlarını pankart asarak duyurdu kamuoyuna.

Aradan 3 yıl geçti. Kamuoyun adına Nazilli Belediyesinin borçları konusunda bilgi istedik kendisinden. “Her gün değişiyor” gibi kaçamak cevap aldık. “Şehit emaneti” dedik, iyi niyetinden şüphe etmedik ama o Nazilli halkını tatmin edecek bir açıklama yapmadı, yapamadı. Nazilli halkından sakladığı, gazetecilere bilgi vermekten kaçındığı gibi Nazilli Belediyesinin 200 milyonu lira borç bilgisi Genel Başkan Akşener’e verilmeyecek.  

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i kastederek, “Benim iki tane ablam var” demişti, Kürşat Engin Özcan. Akşener’e bağının pamuk ipine bağlı biliyorum ama Çerçioğlu’nun ipine sıkı sıkıya sarıldığı kesin. Onun izinden gidiyor. Özlem Çerçioğlu CHP’yi Aydın’da perişan etti, belediye imkânlarını kullanarak, örgütleri ele geçirdi.

Özlem Çerçioğlu’nun “Seni görevden aldıracağım” dediği; haksız, hukuksuz yere partiden ihraç edilen önceki il başkanı Süleyman Demirci, Nazilli eski ilçe başkanı Cihat Öztürk ve mevcut il başkanı Recep Taner’i kastederek, “Bir il, bir de ilçe başkanı yedim. Sırada bir il başkanı daha var” diyen Kürşat Engin Özcan, ablasının yolunda hızla ilerliyor. O, CHP’yi Özlem Çerçioğlu Partisi haline getirdi, diğeri de İYİ Parti’yi Kürşat Engin Özcan Partisi haline getirmek istiyor.

Ablasının bir dediğini iki etmiyor. Özlem Çerçioğlu “tak” söylüyor, Kürşat Engin Özcan “şak” yapıyor. Özlem Çerçioğlu kontenjanından biri AK Partili diğeri CHP’li olmak üzere iki kişi başkan yardımcısı yapıldı. Yetti mi? CHP Gençlik Kolları eski genel başkan yardımcısı basın danışmanı görevine getirildi. Özlem Çerçioğlu bu danışmanı istemedi ve “gönder” emrini verdi.

Kürşat Engin Özcan için bu durum sakal-bıyık meselesiydi. Göndermese Çerçioğlu kırılacak, gönderse danışmanı bozulacaktı. Neyse çok geçmeden çözüm bulundu. Sonunda danışman gönderildi ama faturayı Nazilli halkı ödedi. Nasıl mı? ADÜ Ziraat Fakültesi ile Tarım ve Orman müdürlüklerinin 250 lira karşılığı yaptığı “toprak analizi” işi 100 bin lira karşılığında danışmana verildi.

“Al şu parayı, sus” denilen danışman, belediyeden gönderildi. Devreye yine Özlem Çerçioğlu girdi. Özlem Çerçioğlu’na “muhbirlik” yaptığı gerekçesiyle işten atılan bir başkası danışman yapıldı. Şimdi Nazilli Belediyesi BBG (Biri Bizi Gözetliyor) evi gibi.

Kürşat Engin Özcan’ın sıkı sıkıya ipine sarıldığı Özlem Çerçioğlu, İYİ Partili ilçe başkanlarına randevu vermiyor. Dahası var. Meral Akşener’in Aydın’a gelişini duyuracak pankartlar için bilbord denilen reklam panoları bile verilmedi İYİ Parti’ye.

İşte bu gerçekleri Meral Akşener’e anlatan olmayacak. Kürşat Engin Özcan’ın belediyenin imkânlarını nasıl kendi keyfi ve çıkarları için kullandığını da. Akşener, “Bizim belediyelerimiz hizmet üretiyor” diyecek ama bilmiyor ki Nazilli hizmete aç, hizmete muhtaç.

Meral Abla!

Kürşat Engin Özcan sizi Nazilli’de yalan bir dünyada gerçeklerden uzak bir hayal ortamında ağırlayacak. 

Doğruları bilmek isterseniz, lütfen yazımı okumaya devam ediniz.

Kürşat Engin Özcan, 2019 seçimleri öncesi 30 dev proje başlığı altında Nazillili seçmene vaatlerini açıkladı. "Şehre çağ atlatacağız" diyen Özcan “Altyapı ve üstyapı sorunlarından, sosyal ve kültürel gelişime, ulaşım ve trafikten, çocuklarımızın eğitimine, spordan, sanata, sosyal hayattan, mimariye, ekonomiden, doğal yaşama Nazilli'mizi şaha kaldıracağız. Ekibim hazır. Projelerim hazır. Ben hazırım. 31 Mart'ta söz verdiklerimi başarmak, 1 Nisan sabahı tertemiz bir başlangıç yapmak için desteğinizi bekliyorum” diyerek Nazilli seçmenlerinden oy istedi. Nazilli halkı güvendi, başkan seçti.

Meral Abla!

“Uzun Çarşı”da gezerken esnafa “30 dev proje”yi sorun. Duyduklarınıza inanamayacaksınız ama ben size söyleyeyim. Seçimlerin üzerinden 3 yıl geçti. “Nazilli’ye çağ atlatacak,” 30 dev projenin 1’i bile gerçekleşmedi.

Bir de Kürşat Engin Özcan'dan seçimlerde halka dağıttığı kitapcığı isteyin. Verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmediğini göreceksiniz. Sonra dönün başkana, “30 dev projenin açılışını ne zaman yapacağız” deyin…

Eminim ki kem küm edecek.

Ayrıca... 

Kürşat Engin Özcan Nazilli'ye o kadar ilgisiz ki 5-6 aydan bu yana Meclis toplantılarına bile katılmıyor. Sizden ricam nedenini öğreniverin. 

Meral Abla!

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan olmamak için haksızlığa, yolsuzluğa, soysuzluğa karşı hep bildiklerimi yazan, Aydın’ın siyasi nabzını tutan bir gazeteciyim. Tespitlerim Kürşat Engin Özcan’ın paralı anketlerine benzemez. Söylemiş olayım; Nazilli halkı Haluk Alıcık’ı mumla arıyor. Nazilli halkının Kürşat Engin Özcan’a verdiği kredinin dolmasına daha 2 yıl var ama böyle giderse Nazilli Belediyesini batırdığı gibi İYİ Parti’yi de batıracak. İYİ Parti Aydın’da CHP’nin arka bahçesi izlenimi veriyor. Girip çıktığım yerlerde partinize olan destekte ciddi bir oranda azalma görüyorum.

Bizim buralarda “Kısa kes Aydın abası olsun” derler, biz de öyle yapalım.

Meral Abla!

Aydın’a hoş geldiniz…

Sefalar getirdiniz…

kursat-engin-ozcan-30-dev-proje.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum