Mescid-i Aksa gerçeği

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa camiinde yine olaylar, yine İsrail Polisinin orantısız güç kullanma taktiklerini izledik.

Maalesef Kudüs’te yaşayan Filistinlilerin kaderi oldu. İbadet izin ile yapılır haldedir. 50 yaşından küçük kadın ve erkeklerin Mescid-i Aksa’da namaz kılmalarına izin verilmiyor.

Gerekçesi de namaz sonrası gösteri yapma olasılığı.

Olayların sıcaklığını koruduğu günlerde bir araya geldiğimiz değerli Öğretmenlerim Ramazan Ergün, Mürşit Canbeldek ile Kudüs ve Ortadoğu üzerine yapmış olduğumuz sohbetlerde, Zeytin Dağından çekilmiş bir fotoğraf üzerinden El-Aksa ve Hz. Ömer Camilerinin durumlarını değerlendirdik.

En üst seviyede din ve İslam Tarihi konularında bilgili olduklarına inandığım çok değerli hocalarıma, Kudüs’te bulunan iki Mabedin durumu ve geleceğine ilişkin bir yazı kaleme alınması husunu kendileriyle paylaştım.  Sayın hocalarım bana siz de yazabilirsiniz dediler.

Benim uzmanlık alanım olmamasına rağmen yazma görevini almış oldum.

Bana bu cesareti verdikleri için kendilerine çok teşekkür ederim.

Bölgede bulunmuştum. Epey üzerinde çalıştım.

Yanlış bir cümle kurmaktan çekinirim. Hoşgörülerinizle…

Hiç farkettiniz mi?

Ne zaman Mescid-i Aksa (El Aksa Camii) hakkında yerli ya da yabancı medyada bir haber çıksa  

Kubbet’us Sahra(Hz. Ömer Camii) resmi belirir!

                                                                                                                             MESCİD-İ AKSA (EL-AKSA) CAMİİ

resim-1-059.jpg

Bunun nedeni, toplumsal bilgisizlik meydana getirmek;

Arkasında bir İsrail planı bulunduğunu söylemek yanlış olmaz.

Siyonist kaynaklar bu resimleri çok ucuza hatta bedavaya bütün dünyaya pazarlıyorlar…

Müslümanlar bu resimleri evlerinde ve ofislerinde Mescid-i Aksa’nın resmi olduğunu düşünerek astıkları için yeni nesiller iki mescid arasındaki farkı ayırdedemeyeceklerdir…

Hatta günümüzde Müslümanlar bu iki mescidi ve aralarındaki farkı unutmuş hale gelmiştir

İsrail, Mescid-i  Aksa’nın resmini Müslümanların hafızalarından çıkarmak istemektedir

Böylece En büyük hedefleri olan Mescid-i Aksa’yı yıktıkları ve yerine kendi tapınaklarını yaptıkları zaman Müslümanların tepkisini çekmemeyi başarmaya çalışıyorlar

Müslümanların, Kubbet’üs-Sahra yerinde durdukça Mescid-i Aksa’nın yerinde olmadığını düşünmemelerini sağlamaya çalışıyorlar.

Ne plan ama! 

Ayrıca, Mescid-i Aksa ile El -Aksa camii, aslında aynı mabedin ismidir; ancak gerek medyada gerekse çoğu kaynakta bu mabedden farklı isimler ile bahsedilmesi de bir çarpıtma olarak dikkat çekicidir.

Bu resimden de aradaki farkı çok iyi anlayabiliyoruz.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               HAREM-İ ŞERİF 

resim-2-047.jpg

                                                                                                              KUBBET’US SAHRA(HZ. ÖMER CAMİİ)

resim-3-030.jpg

Mescid-i Aksa'nın İslâm'daki müstesna yerinin sebebi Resulullah'ın Mirac mekânı olmasıdır. Yüce Allah, İsrâ suresinin birinci âyetinde Mescidi Aksa'yı adıyla anarak şöyle buyurur: "Kulunu, kendisine birtakım ayetlerimizi göstermek için bir gece Mescidi Haram'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa’ya yürütenin şanı pek yücedir. Şüphesiz o duyandır, görendir."

Kubbetu's-Sahra, diğer adıyla Hz. Ömer Camii, Resulullah’ın Miraca çıkarken bastığına inanılan kayanın üzerine inşa edilmiştir. Sahra kelimesi de kaya anlamına gelir ve Kubbet’us-Sahra isimlendirmesi bu kayaya binaen verilmiştir. Ancak Türkiye'de hala birçokları tarafından Mescidi Aksa olarak bilinen mabed işte bu mabeddir. Gerçekte Mescid-i Aksa, Kubbet’us- Sahra'nın kıble tarafında bulunan daha büyük ve geniş bir mabeddir.

Peki, bu planın sebebi ve amacı nedir?

Yahudiler bugünkü Mescid-i Aksanın yerinde daha önce, Süleyman heykeli, diğer adıyla Siyon mabedi adını verdikleri bir mabedin bulunduğunu ve bu mabedden bugün geriye kalan tek şeyin ağlama duvarı adını verdikleri duvar olduğunu ileri sürmektedirler. Bu yüzden Yahudiler Mescid-i Aksa‘yı yıkarak daha önce yerinde bulunduğunu ileri sürdükleri Siyon Mabedi'ni inşa etmeyi amaçlamaktadırlar.

mescid-i-aksa-gercegi.jpg

1969 yılında Yahudiler tarafından yakılan ancak yıkılamayan Mescid-i Aksa’yı yıkma planları devam etmektedir.

İkinci intifada ya da El -Aksa intifadası da, Beyrut Kasabı Ariel Şaron’un Mescid-i aksa (El- Aksa camii) altında açılan tünelleri ziyaret etmesi ile başlamıştır. Çünkü Filistinliler çok iyi bilmektedirler ki, İsrail yönetimi bu tünelleri Mescid-i Aksa’yı yıkmak için açmaktadır. Mescid-i Aksa’nın tamir edilmesine müsaade etmeyen İsrail yönetimi, altını kazdığı Mescid-i Aksa’nın kendi kendine yıkılmasını sağlamaya çalışmaktadır.

Altmış üç İslam ülkesi de “trene bakar”gibi olanları izlemekteler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum