"Oyunuzu Aydın'a verin”

2023 milletvekili seçimlerine göre; CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve mevcut başkan Özlem Çerçioğlu, Cumhur İttifakı adayı Mustafa Savaş ile yarışacak.

Kamuoyunda “Çerçioğlu AK Parti ile gizli anlaşma yaptı. AK Parti Aydın’ı kazanmak istemiyor” söyleminin dolaştığı bir sürecin ardından aday olan Mustafa Savaş, bu durumu değiştireceğine inanıyor ve oldukça da iddialı.

Temiz ve dürüst bir isim olan Mustafa Savaş, zoru başarıp Aydın’ı kazanabilecek mi? Bunu bir aydan az süre sonra göreceğiz ancak Savaş’ın adaylığı açıklanır açıklanmaz sahaya büyük bir arzu, istek ve inançla indiğini, adeta arı gibi çalıştığını da görüyoruz.

Seçim çalışmaları kapsamında gittiği yerlerde projelerini ve görüşlerini paylaşan Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, kendinden emin ve tamda beklendiği şekilde iddialı olduğunu konuşması boyunca gösteriyor.

Projeleri, Aydın üzerine düşüncelerinin dışında siyasi mesajları oldukça önemli. Seçim çalışmaları kapsamında gittiği ilçelerde coşkulu bir şekilde karşılanan Savaş, "Bu şehir için dertlenen bir büyükşehir belediye başkanı yok. Bu kaderi değiştirmek elimizde. Bunu hep beraber yapacağız. Şehrin kaderini değiştirelim. 31 Mart bunun için bir milat” çağrısında bulunarak, “31 Mart’ta Aydın’da başarı hikayesi yazacağız” sözleri ile iddiasını net ortaya koyuyor.

Mustafa Savaş’ın dediği gibi, Aydın için dertlenen bir büyükşehir belediye başkanı yok gerçekten. Son yıllarda çevre illerimiz çok değişti. Ancak üzülerek görüyorum ki, Aydın bu değişime ayak uyduramadı, Denizli’nin, Muğla’nın ve Manisa’nın çok gerisinde kaldı.

Çevre iller hamle üstüne hamle yaparken; Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Özlem Çerçioğlu görev yaptığı süre içinde rantla, yolsuzlukla, rüşvetle anıldı. İhaleler açıklık, dürüstlük ve hesap verebilirlik temelinde yapılmadı. Şeffaf ve millete hizmet eden bir belediyecilik anlayışı ortadan kalktığı için belediye algıyla yönetildi. Aydın’da oluşan rant belediye kasasına girmediği için belediye bütçesi Aydınlıya hizmet olarak dönmedi. Bir kısım belediye çalışanları “Ele verir talkını, kendi yutar salkımı” misali maaşlarıyla izah edilemeyecek ölçüde zenginleşirken, yük Aydınlıların sırtına verildi.

Özlem Çerçioğlu hem Aydın’a hem de partisi CHP’ye büyük zarar verdi. Belediye Başkanı seçildiği 2009 yılından beri Aydın'a neredeyse çivi çakmayan Çerçioğlu'na kendi seçmeni ve partilileri de tepkili. Partililer, "Aydın'da CHP'nin kurumsal kimliğini yok etti, partiyi Özlem Çerçioğlu Partisi'ne çevirdi" şeklinde yorumda bulunuyor. Aydın’da yüzlerce kişi CHP’li olduklarını da vurgulayarak Özlem Çerçioğlu yönetiminden bıktıklarını dile getiriyor ve kendisine oy vereceklerini söylüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz Perşembe günü Aydın’daydı. Miting öncesi konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, "Oyunuzu Aydın'a verin” çağrısında bulundu. “Mevzu bahis Aydın'sa gerisi teferruattır” diyen Zeybekçi, konuşmasını "Mustafa gelecek özlem bitecek" sözleriyle bitirdi.

Sonuç olarak 2023 milletvekili seçimlerine göre; Cumhur İttifakı’nın Aydın’daki oyu, seçim sonucunu etkileyecek güçte. Mustafa Savaş iddialı, Cumhur İttifakı iddialı. Aydın’da değişim rüzgarı belediye yönetimini değiştirebilecek mi? Mustafa Savaş, Aydın’ı 31 Mart’ta bu vizyonsuz yönetimden kurtaracak mı? Azim ve kararlılıkla Mustafa Savaş çalışıyor. Gerisi seçmene kalmış durumda.

Selam ve saygıyla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum