MHP’nin “Adım Adım 2023 İl İl Anadolu” programının şifresi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatı ile başlatılan “Adım Adım 2023 İl İl Anadolu” programı Aydın’da gerçekleşti.

Ben de programı takip eden gazeteciler arasındaydım. Programa katılım beklediğimden oldukça fazla oldu ama AK Parti’den Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler’in dışında katılım olmaması dikkatimden kaçmadı.

Bildiğiniz üzere 2023 yılı; Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşunun 100. yıl dönümü. Bu sebeple MHP lideri Bahçeli Türkiye vizyonunda hep 2023’ü hedef gösterdi, Adım Adım 2023 temasının çıkış kaynağının burası olduğu düşüncesindeyim. MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık’ın “Cumhuriyetin 100'üncü kuruluş yıl dönümü tesadüflere bırakılamaz. 2023 seçimleri tesadüflere bırakılacak bir seçim değil ” şeklinde kurduğu cümle bu görüşümü güçlendiren nedenlerden biri oldu. İl İl Anadolu ise; Anadolu’nun her bir toprağında adım atılmadık yer, çalınmadık kapı bırakmamaktır. Bunu da Başkan Alıcık’ın “Aydın’ı 10 kez dolaştık. Sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayacağız” sözünden anlıyoruz.   

Programın şifreleri konuşmacıların satır aralarında gizliydi. İpuçlarını Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sadef ve Başkan Alıcık verdi. Programda İYİ Parti’ye yönelik açık bir eleştiri yapılmadı. Milletvekili Sadef, “PKK’nın uzantısı HDP ile CHP beraber hareket ediyor” diyerek, İYİ Parti’deki milliyetçilere “Sizin ne işiniz var orada” mesajını verdi.

“Tarihimize sırt çevirmiş, kökünden uzaklaşmış ve işgal edilmiş CHP'nin gerçek yüzünü her ziyaretimizde anlatacağız. 24 Haziran seçimlerinde CHP'nin HDP ile ittifakını, terörle mücadeleye karşı gelişini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bağını koparışını tek tek anlatacağız. Atatürk sevdalısı kardeşlerimizi birer birer uyaracağız. CHP'nin neye dönüştüğünü, kimlere hizmet ettiğini, kaynağından da nasıl koptuğunu izah edeceğiz” şeklindeki sözlerin sahibi Başkan Alıcık, Aydın’ın sağın kalesi olduğuna vurgu yaparak, CHP’ye oy veren sağ seçmene “CHP, eski CHP değil” mesajını iletti.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ise “Kurtuluş Savaşının besmelesi bu topraklarda çekilmiştir” diyerek Aydın’ın anlamlı ve özel bir yerinin olduğunu söyledi. “Unutulmasın ki yüreği Aydın için atan Meclis’te 48 milletvekiliniz var” sözleriyle Aydınlılara güvence verdi.

MHP MYK Üyesi Burak Pehlivan, “Vatandaşlarımızla halleşiyoruz. Karış karış gezip nakış nakış Milliyetçi hareketi gönüllere işliyor, Cumhur İttifakını anlatıyoruz” derken, Alıcık, “Sokakta, çarşıda, pazarda, kamuda her yerde varız” diyor.

MHP itibar görüyor, güven tesis ediyor. MHP Aydın İl Başkanlığının sosyal medya hesaplarına bakılacak olursa gerek vatandaşta, gerek esnafta, gerek yapılan STK-Oda ziyaretlerinde gerekse gelen heyette yüzler hep gülüyor ama salon toplantısı, yapılan ziyaretler MHP yönetimini aldatmamalı… MHP gönüllere girmeli. Vatandaşın beklentilerine cevap vermeli.  

Aydın’da MHP’nin varlığı fazlasıyla hissediliyor. “Adım Adım 2023 İl İl Anadolu” programı, MHP’li yöneticilere vatandaş ile hemhâl olma, hem de MHP’nin hedeflerini anlatma noktasında bir fırsattır. Bu program salonda kalmaz, öyle göstermelik, geyik muhabbetlerinin yapıldığı ziyaretler değil, gerçek manada birleşme, bütünleşme ve dertleşme ziyaretleri gerçekleştirebilir, doğru mesajlar verebilirse MHP’nin Aydın’dan sonuç almaması için hiçbir neden yok.

Şimdilik bu kadar…

MHP’yi ve çalışmalarını yakından takip etmeye devam edeceğiz efendim..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum