Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Milli birlik

Eziz ve Böyük Türk Milletim.

Bütün dünyada her bir milletlere karşi ,milli düşünceni yok edib onlari köle yapmak üçün, dünyani idare eden ve para baronlarinin ilk işi ikinci Cihan savaşindan sonra bütün devletlerde siyasi partilerin başkanlarini ve iktidara getirdikleri Cumhurbaşkanlariyla Egitim ( Təhsil nazirliyini) bakanliklarini bazara cevirib , öyretmenleride( məlimləridə) köle yapmak üçün planli şekilde çalişdilar ve bunada bu gün nail oldular, bacardilar.

Dikketle baksak görsenen şu ki, devletlerde milli düşüncesi olan, namuslu, vatanini, devletini, milletini seven insanlari her bir devletlerde , her sahede ya işden govdurdular, yada kati milliyetçi , irkçi deyerek devlet görevine almadilar.

Evet efendiler her şey milletin milli ruhu ve düşüncesinden başlayir. Devletide ucaltmak ve güclendirmek, Vatan sevdasida, millyetçilik mefküreside, milletin Rifahida ,iyi yaşamasida, devletlerin milli egitiminden ( tehsil sisteminden) başlayir.

Milli egitimi ( təhsili) bazara çevirib öyretmenleride ( məllimləridə) köle yapdilar. Bir öyretmen milli mefküreden , milli düşünceden yoksulsa, ya da bu hissler tam ölmüşse , onun öyretdiyi ( tələbələri) öyretiçileri hansi vatanperverlikden, hansi düşünceden , hansi aglakdan ve terbiyeden könuşa biler ?. Bu olmadikda, hemin devletlerde her saheni kolaylikla ele keçirib halkida, devletide istedikleri kimi idare ( yönetrerler) ederler ve edirlerde.

Milli ruhu ölmüş, milli kimliyini adetini, kulturunu, atalarini unutmuş , folkuryonunu unutmuş , milletler gelecekde yok olmasi ve devletlerinin ya parçalanmasi yada zelil, fakir , kasib günde yaşamasi kaçilmazdir.

Buna tarihden yüzlerce örnek getirmek olar.

Birinci Cihan savaşindan sonra meglub olmuş Almaniya imperatorlugu , Osmanli imperatorlugu ve Rusiya imperiyasini gösyermek olar. Yakin tarihimizde Almaniyada bunu gören Adolf Hitler egitim sisteminde yabançi milletlerin universtitetlerde öyretmenlik yapmasini, mediya ve incesenet Sinema, teatro ve edebiyyat kimi milletin ruhuna lazim olan gidani millileşdirmek üçün herekete keçdi, silahdaşlariyla sonunda buna nail oldu.

Kurtuluş Savaşinin baş memari Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silahdaşlarida 1923 de kurduklari Türkiye Cumhuriyyetinde tiyatro,güzel sanatlar, edebiyyat, sinema , basin, reklam , magazalarda sergileri bu dünyanin aşagilik halinden çikardib medeniyyet ve devletin ilkesi ( prinsipi) olan ahlaki bir fikrin emrine halkina verdi.

Genclerimizi içine düşdüyü bataklikdan çikardib kaldirmazsak orada bogulub gidecekler.

Bu o demek ki, devletin her sahesinde bacarikli , işini bilen insanlari, genclerimizi göreve getirmeliyik. Aksini ederekse , para ve görev üçün yaltaklari, biliksizleri, bacariksizlari, milli düşüncesi olmuyanlari, korkaklari iş başina getirib görev verersek , devleti ve milleti sömurmekdir. ,,Teki bene iyi olsun, başkalari neyime lazim ‘’düşüncesiyle olan insanlar her zaman ve her an Devletide, senide, milletide satacak, hetta onu göreve getirenide zor ayakda satacak ihanet edecek. Çunki bele adamlarda milli düşünce , milli ruh olmur, milli mefküreden yoksul olanlar her zaman ve her yerde tehlükedir Vatan, Devlet üçün.

Bu gedişatda gelecek nesillere öz tesirini gösterir ve genc bacarikli övladlarimiz ölkelerini terk ederek yabançi devletlere üz tutur. Bacarikli genclerimizinde bacariklarindan yabançi devletler istifade edir.

Bak buna göre biz asl milliyetçiler , milli mefküresi, milli düşüncesi olanlar , biz milleti bir olub, her şey hepimiz üçün, devletimiz, Vatanimiz üçün, genclerimiz üçün, düşünen ve hiç bir imperialist güclerin kölesi olmamagini, kendi haklarimizi söyleyen, milli deyerlere sahib çikanlarik.

Bu gün Türk devletlerine bakdikda Türk milletinin diger gabakcil , başka ireli getmiş Rifah içinde yaşayan ,moderin milletlerinden ve devletlerinden geri kalmaginin esas sebableri bunlardir.

Bir devlet o zaman güclü olur ki, ilk iktisadiyatini ( ekonomsini) yükseldir, her sahede demokratik liberal devrimler aparir ve halkin rifahi iyileşdikce, yaşayiş terzi yuksek oldukca, her kes canla başla, namuslu ve vicdanli çalişmaga başlayir.

Bak onda da məllim( öyretmen ve bilikli) gündelik ekmek parasini düşünmür ve işini namusla görür, yeni milli mefküresi alovlanan gencler hazir edir, o genclerde gelecekde Devletini ve milletini ayakda tutmak üçün her sahede namusla çalişirlar. Bunu etdikde halk devlete, devletde halka baglanarak düşmene de , imperialist güclere de meydan okuyar ve kendi köbeyini kendi keser.

Bu keçici dünyada her şey daha iyi olur ve yapilabilir. Her bozgunun, gelecekdeki bir zeferin anasi olmagi mumkundur, her kaybedilen savaş gelecekte bir yükselişe neden olabilir,her zorluk insanin inanci iyle yenilebilir( kalib gelinir). Her zülm ve baski , kan temiz olarak korundugu sürece, ahlaki bir diriliş meydana getiren gücleri dogurabilir ve herekete kecire bilir.Milli birliyi saklamak hemde kanin temizliyini korumasi ve kaybedilmemesi meseleside bura dahildir.Kizlarimizi ve ogullarimizi yabançi milletlerle evlilik kurmasina yasak koyulmalidir, ancak kendi milletiyle evlenmek ve aile kurmakla temiz kani koruyub saklamak olur.

Siyasi partiler başkanlaridan kimse , kendi geleceklerini düşündükleri için devletin tekrar dirilişe keçmesine karşidirlar ve bunlarda Milli ihanet siyahisina alinmali.

Bunuda burdan yazim ki, milletin aydin ve bilikli genclerini savaş zamani en son ana kader koruyub saklamali, onlari savaşan taburlarda ireli atib mehf etmek olmaz, çunki onlar olmazsa millet ve devlet onlarin yoklugundan aci felaket çeker. Aydin ve bacarikli gencler her zaman devlete, millete ve geleceyimize hava su kimi lazimdir.

Bu yolda , bu davada düşünen insanlarimiz Tanrinin milletimize gönderdiyi şahslerdir.

Bu fikir adamlari kiminse kölesi olmaz, kimese yaltaklanmaz, ailesinide sever, dostunuda, Devletinide, Vataninide. Her zamanda hakk olanin yaninda durar, hakk edene de hakkini verer. Düşmenide hiç unutmaz, milli kinide koruyub saklayar ki, milli kin milleti dahada güclü eder.

Bu yolda, davada yürüyen her kese selam olsun.

Ümüdlerin yok oldugu yerde, yeni bir Türk çikar, her kesin durdugu yerden o davam eder. Kimse buna şübhe etmesin.

Saygilarimla Reis Difai.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.