‘Mirasyedi’ Çerçioğlu!

Aydın’ın Efeler ilçesi Atatürk Kent Meydanı’ndaki pankartı gördünüz mü?

Hani şu Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin astırdığı üzerinde “Söz de sizin karar da sizin. Gelin düşüncenizi paylaşın” yazılı pankarttan bahsediyorum.

Siz buna gündem değiştirmek mi dersiniz… Cambaza bak mı yoksa halkı uyutmak, göz boyamak mı dersiniz? Demokratlık damarı tuttu, demokrasi şovu mu dersiniz? Ne derseniz deyin ama Ben “Özlem Çerçioğlu tam bir ‘mirasyedi’ gibi davranıyor” diyorum. Aydınspor 1923 Spor Kulübü Başkanı Özgür Kızıl ise; “Aydınspor tesislerini yıkmak için senaryo hazırlandı” yorumunda bulunuyor.

Seçildiği günden beri ‘işte hizmet bu!’ dedirtecek bir projeye imza atmayan, taş üstüne taş koymayan Çerçioğlu, eski belediye başkanlarından kalan mirasları tüketiyor. Üstelik her şey apaçık halkın gözü önünde oynanıyor. Hepimiz oynanan bu tiyatroyu hayıflanarak izliyoruz.

Hüseyin Aksu’nun belediye başkanlığı döneminde hizmete sunulan ve halen Aydınspor’un kullandığı alan için hazırlanan bu pankartta gördüğüm; halkın istek ve iradesine değer veren demokrat biri gibi görünmek için ucuz şov ve reklam yapılmış olmasıdır.

İnanın şu yaptığınız demokrasi havariliği güzümüzü yaşartıyor (!) Ancak CHP kongrelerine yapmış olduğunuz müdahalelerle sizin demokrasiden ve demokratlıktan ne anladığınızı biliyoruz. Bu yüzden CHP’liler bile sizin için “kendine demokrat” yakıştırması yapıyor.

Bir aynaya bakın Sayın Başkan! Sonra kendinize çeki-düzen verin. Sonra şöyle bir halkın arasına karışın da vatandaşın gerçek gündemini yakalayın. Sizin yoğun trafiğiniz halkla beraber olmayı, sorunları yerinde belirlemeyi engel olabilir düşüncesiyle halkın en büyük sorununu size ben söyleyeyim. Esas sorun aile bütçesini doğrudan etkileyen su tarifesi…

Komşu illerimiz İzmir, Muğla ve Denizli’ye göre su konusunda çok şanslıyız. Çünkü Aydın’ın suyu İkizdere Barajı’ndan doğal cazibeyle geldiği için çok ucuza temin edilebilir durumda. Gelin görün ki çevre illerimize kıyasla maliyeti daha düşük suyu daha pahalıya tüketiyoruz.

Ayrıca  “Bozdoğan Madran Suyu.” Aydın Valiliği, Bozdoğan’daki adı geçen kaynak suyunu, tonunu 12 lira 50 kuruştan merkezi İzmir’de bulunan bir firmaya satıyordu. Kentimizin büyükşehir olmasından sonra bu kaynak Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Özlem Çerçioğlu yetkiyi alır almaz özel sektöre 2013 yılında tonu 12 lira 50 kuruştan satılan suyu 2 lira 50 kuruşa indirdi. Kaynak suyunda indirime gidilmesi nedeniyle birileri kesesini doldurdu. Tabii ki bu indirimin faturası halka kesildi. Musluk suyunun ton fiyatı ortalama 6 lira 50 kuruş yapılarak halk cezalandırıldı.

Şimdi ise birçok belediye su tarifesinde indirime gidiyor. Buna bir örnek verecek olursak: Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin şehir içme suyu tarifesine zam yapmadığı gibi yüzde 15 oranında ucuzlattı.

Buradan Başkan Özlem Çerçioğlu’na seslenmek istiyorum.

Ey Topuklu Efe!

Halkını gerçekten seviyorsan, hiç ıvır-zıvır işlerle vakit geçirmeden halkın en temel ihtiyacı olan su tarifesini yeniden gündeme al. Yaptığınız pilav üstü kavurma ve lokma hayırlarından daha faydalı iş yaparak suyu ucuzlat. Çünkü susuz yaşayamayız. Su hayattır, candır, temizliktir. Su faturalarının yüksekliği nedeniyle halkın canının burnuna geldiği bu günlerde halkımızı rahatlatacak müjde ver. Bu müjde ile halkımız sevinecek size duada bulunacak. Hani şu Halk Bankası’nın reklamından esinlenerek “Halk ister Büyükşehir yapar” diyorsunuz ya… Hadi bakalım! Halkımızı su tarifesinde indirim istiyor. Halkın isteğini yerine getirin.

Yeri gelmişken su meselesini üstad Necip Fazıl Kısakürek’in şu güzel şiiri ile bağlayalım:

“Var mı Allah’tan yukarı, kabirden aşağı?

Toparlan ruhum gidiyoruz; sen yukarı, ben aşağı!”

Sayın Başkan!

Size halkın gerçek gündemini ilettim.

Kaynak suyu 2 lira 50 kuruştan satılabiliyorsa, musluk suyu daha ucuza satılabilir demektir.

Kara günler karartmasın içimizi..

Halkımız sizden müjdeli haber bekliyor.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum