Mucize doktor

Kanuni Sultan Süleyman’ın hasta yatağında söylediği söz olarak bilinen “Halk içinde mu’teber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihânda bir nefes sihhat gibi” sözünün kısaca anlamı; “Hayat, sevinç ve mutlulukla, acı ve sıkıntılarla iç içe yaşanır. Pek çok dert ve sıkıntı insanın karşısına çıkabilir. Ancak bütün bu problemler sağlık kadar önemli değildir. Tek bir nefesin bile değeri bilinmelidir. Bütün dünya insanın olsa bile sağlık olmayınca hiçbir önemi olmuyor” şeklindedir.

Kıymetli dostlar!

2010 yılından beri Aydın 24’te devam ettiğimiz köşe yazılarımıza ve tvDEN ekranlarında sunuculuğumda yayınlanan “Fikrim Var” programına rahatsızlığımdan kaynaklı ara vermek zorunda kaldım.

Zırt-pırt bir sağlık kuruluşuna gitmeyi tercih etmediğim için aşırı halsizlik, yorgunluk ve yüksek tansiyon şeklinde kendimi kötü hissettiren rahatsızlığımda da sağlık kuruluşuna gitmedim. Bu süreçte Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer’e kendimi iyi hissetmediğimi söylediğimde, “hastaneye gitsen iyi olur” dediğini unutamam!

Birkaç gün sonra kendimi daha kötü hissettiğimden kaynaklı hastaneye gitmeye karar verdim. Umut beyin önerisiyle, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş’a müracaat ederek, şikâyetlerimi aktardım.

Gülnur hanım, “Kilo vermeniz gerek Servet bey” diyerek bir dizi tahlil ve MR istedi. Tahlil sonuçlarını e-Nabız’da görünce gözlerime inanamadım. Tahlil verilerinin yüzde 95’i olumsuzdu. Durumum ciddiydi ama ben “bu sonuçlar düzelmez” diyerek rahatsızlığımı akışına bıraktım.

10 gün sonra Umut beyin ikna etmesiyle yeniden Gülnur hanıma gittim. Beni endokrinoloji servisine yönlendirdi. İç Hastalıkları, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Ünübol’a gittim. Böylece tedavimiz başlamış oldu. Mustafa bey çok iyi bir hekim ama ben umutsuzdum.

Bu duyguyla tekrar Gülnur hanıma gittim. “Kilo vermeniz gerek” sözünü yineledi. Kilo vermem gerektiğini çok kişiden işittiğim için başlangıçta sıradan bir söz gibi geldi ama beslenme programı verince işin ciddiyetini anladım. Gülnur hanıma inandığım için verdiği programı harfiyen uyguladım. Kilolarımdan kurtulmaya başlamıştım. 3 ay gibi kısa bir zamanda 20 kilo verdim.

Geçtiğimiz gün yeniden tahlil yaptırdım. 3 ay önce yüzde 95 olumsuz olan tahlil sonuçlarımın yüzde 90’ı olumluya dönüştüğünü gördüm.

Bu bir mucizeydi…

Mucizenin mimarı ise Gülnur Taşçı Bozbaş idi.

Bu vesileyle; Başhekim Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş’a, Doç. Dr. Mustafa Ünübol’a ve Doç. Dr. Umut Tuncer’e göstermiş oldukları insani ve mesleki duyarlılıktan dolayı, çok teşekkür eder, başarılar dilerim! Allah hepsinden razı olsun!

Kanuni'nin o meşhur sözünü tekrar ederek yazımıza nokta koyalım.

“Halk içinde mu’teber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihânda bir nefes sihhat gibi”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum