Muharrem İnce’nin halleri

Sayın okurlar! CHP yıllarca doğurgan bir parti olmuştur. Geçmişte ve şimdi bazı partiler hep CHP’den çıkmıştır. CHP’den bir beklentisi ve çıkarı olanlar umduğunu bulamayınca partiye veya genel başkana veryansın ederek ya partiye zarar veriyor ya da çekip gidiyor.

Muharrem İnce CHP’den Cumhurbaşkanlığına aday oldu. Ülkemdeki bütün demokratlar veya demokrasiye inananlar İnce’ye oy verdi. İyi Partililer, HDP’liler ve başta demokrasiyi özümsemiş bütün yurtseverler oylarını Muharrem İnce’ye verdiler.  Sayın İnce bu verilen oyları kendi şahsına verildiğini sanıyor. İnce’ye verilen bu oyların çoğu tepki oyları idi.

Sayın İnce Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Sayın Kılıçtaroğlu ile bir yemekte birlikte oluyorlar. Basının yazdığına göre İnce Sayın Kılıçtaroğlu’na “sen genel başkanlıktan çekil ben genel başkan olacağım” diyor. Eğer bu doğru ise buna haddini aşmak demezler mi?

Bana göre Sayın İnce, içi boş bir tenekeye benziyor. Dıştan bir iki yaldızlı söz söylemekle kendini bulunmaz bursa kumaşı sananlardan biri. Belediye başkanlarına kızıyor. Neden kızdığını da açıkça söylemiyor. Belediye başkanları mı senin Cumhurbaşkanı olmanı engelledi?  Sen Aydın’a geldin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu en iyi şekilde seni karşılayıp, en iyi hizmeti verdi.  Hatta seninle birlikte Aydın Zeybeği oynadı. Şimdi ülkenin zor ve dar zamanında çıkıp hiç olmayacak şekilde partiyi suçla.

Sayın İnce diyor ki; “beni tekrar Cumhurbaşkanı adayı gösterin,  yoksa…” diye aba altından sopa gösteriyor. Ben CHP’de yetkili biri olsam Sayın İnce’yi partide bir saniye tutmam. Bu gibilerden partiye ve ülkeye fayda gelmez.

Sayın okurlar! Yukarıdaki yazımı daha önce okurlarımın görüşüne sunmuştum. Sayın İnce yeni bir parti kurmak için kolları sıvadı. Bunun sonu nereye kadar gider bilemiyorum. Ama bildiğim ve inandığım bir konu varsa bunlar ilerde Ertuğrul Günay ve Haluk Özdalga gibi mefta olacağına inanıyorum. İlk seçimde bu üç çıkarcının asla ama asla seçilemeyecekler.

mehmet-ali-celebi-nikah.jpgBunların içinde beni en çok üzen ve hayretler içinde bırakan Mehmet Ali Çelebi oldu. Kurulan kumpaslarda tutuklandı. Sayın Kılıçtaroğlu ve CHP yetkililer her zaman ziyaretlerinde bulundu, yardımcı oldular. Hatta Mehmet Ali Çelebi Silivri’de Cezaevindeyken evlendi. Nikâh şahitliğini yap evinin eşyasını al milletvekili yap karşılığı bu mu? Yazık çok yazık.

Rahmetli Mehmet Akif bakın ne diyor: “Yüzsüzdür insanoğlu kimse bilmez fendini, kime iyilik yaptıysan ondan koru kendini” Mehmet Ali Çelebinin bir itibarı vardı, şimdi beş kuruşluk bile itibarı kalmadı.

CHP'den istifa edip adam kazandı hareketine katılması beklenen şahıslar başkasının ağzıyla konuşup CHP'nin HDP ile işbirliği yaptığını iddia ettiler.

Katılacağınız hareketin lideri, cumhurbaşkanı adayı olur olmaz ilk iş olarak koşa koşa Demirtaş'ı ziyaret etmemiş miydi? O zaman Demirtaş iyiydi de şimdimi kötü oldu?

Eğer bu HDP ülkenin dirliğine birliğine zarar veriyorsa bunun en iyi yolu yasalarla bunun önlemini almaktır. Her gün HDP ağzınızdan düşürmeyeceksiniz Bizim memedi imarlıya gönderiyorum diyenler (Sayın Meral Akşener’in dediği gibi) Çadır mahkemeleri kurulurken Dolmabahçe mutabakatı imzalanırken İstanbul seçimlerinde Apo’nun mektubunu meydanlarda okutulurken, Kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan devlet televizyonuna çıkartılıp konuşturulurken neden sesiniz çıkmadı da şimdi sahibinin sesi gibi konuşuyorsunuz.

Ülkemiz çok ağır badirelerden geçerken bunların yaptıklarını sayın okuyucular değerlendirsin.

***

Aydın’da bazı arkadaşların bu yeni sözde oluşumun içinde yer alacaklarını duydum. İçlerin de çok değerli arkadaşlarım var. Bunların şimdiki yönetimden memnun olmadıklarını biliyorum. Benim bildiğim çok yönetimler geldi ve geçti. Ama yüreğinde CHP sevdası olanlar hep dimdik ayakta durdular. Arkadaşlar söyleyeceğim şudur. Dışlansanız da yerinizde durun. Sizlerin bu aydın halkına borcunuz var. Bana sorarsanız ben de razı değilim şu disiplin kurulu kararı ile partiden uzaklaştırma durumunu acilen durdurun. Hiç bir arkadaşımız gönül verdiği partiden ayrılmak istemez.

nevzat-arslan-paylasimi.jpg

Nevzat aslan arkadaşım kendi duvarına bir yazı yazmış diyor ki.

SİYASETİN GELDİĞİ MECRA

 CHP Kurultayı 1950 li yıllar...

Köyümüzde çobanlık yapan A. Muharrem Gündüz Aydın CHP Kurultay Delegesi oluyor. Ankara da kurultayda söz ister. Bazı hemşerilerimiz bu Yörükoğlu sıkıntı verir diye uzaklaşırlar. Yörükoğlu bir saatten fazla doğaçlama konuşur, salon pür dikkat izler, sonrasında İnönü yanına çağırır.

Ya bu gün.. Bu gün ne olacak kardeşim çıkarcılar kıvırtanlar veya yağcılar kurultay delegesi olur gerçek CHP dışardan seyrederler.

İl başkanlığı seçimlerinde il delegesi olan bazılarını çok yakından tanıyorum. Partiyle hiç ilgisi olmayan sadece çıkarı için gelenleri gördüm. Yüreğim sızladı bu partiyi bu durum düşürenler utansın dedim.

Aydın Turistik park da otururken bazı arkadaşlar “şu elinde çantayla giden var ya bu belediyede bankamatik memuru hiç iş gitmez ama sürekli maaşını tam olarak alır dediklerini çok duydum. Eğer oğlu ve kızı belediyede çalışıyorsa ona göre belediye başkanı çok iyi yoksa aleyhine konuşulur. Bir başka önemli ise ASKİ ve diğer kuruluşlarda yönetim kurullarında oturum maaşı alanlardan birini tanıyorum bir sene önce belediye başkanına methiyeler düzüyordu. Ertesi sene pek memnun görünmüyordu. Sebebini öğrendim yönetim kurulundan alınmış. Tabi bu arada oturum parası da alamayınca belediye başkanını pek sevmez olmuş.

Aydın’da Sayın Belediye başkanlarımızın yanında ve çevresinde güveneceği inanacağı liyakat sahibi elemanların olması hem belediye başkanlarının hem de Aydın halkının yararına olacağına inanıyorum.

Bir iş için belediyeye gitmiştim. Şahsi işimde değildi.

Gittiğim bölümün yetkilisi gözüme baka baka yalan söyledi. Ben bu doğru değil gerçeği söylemiyorsunuz deyince nezaket kurallarını bozarak saygısızlığa başladı. Bu vatandaş Aydın büyük şehirde önemli bir görevde. Bu konuda bir yazı yazmamdan çok sinirlenmiş. Ne kadar kızarsanız kızın doğruları yazmaya devam edeceğiz.

Ülkemizin ve ulusumuzun bu zor günlerinde bütün yurtseverlerin şapkalarını önüne koyarak düşünmeleri gerekiyor. Çünkü çok zor günlerden geçiyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum