Mustafa Savaş, Büyükşehir adayı olur mu?

Malum…

Önümüzde bir yerel seçim var. Ülkemizin dört bir yanındaki “belediye başkanları”, “meclis üyeleri” ve “muhtarlar” seçilecek. Seçime 4 ay kalmış durumda. Partiler, aday gösterecekleri isimleri belirleme telaşında.

AK Parti de, aday belirleme süreci yaşanıyor. Geçtiğimiz Pazar günü bir elektronik ortamda “temayül yoklaması” yapıldı. Bu temayül yoklaması, geçmiştekilerden biraz farklı oluyor. “Mevcut belediye başkanı” için yapılacak temayül yoklamasında şu sorulara cevap arandığını belirtmek isterim:

Belediyecilik hizmetlerini nasıl buluyorsunuz? Halkla ilişkilerini nasıl buluyorsunuz? Teşkilat ilişkilerini nasıl buluyorsunuz? Partimizin ilke ve değerleriyle ilgili davranışlarını nasıl buluyorsunuz? Yeniden aday gösterilmesini ister misiniz? Önereceğiniz başka bir isim var mı? Varsa adı ve soyadı nedir?

Bu şu anlama geliyor; Mevcut belediye başkanları hakkında, sorulara alınan cevaplar eğer olumluysa, onunla devam edilecek. Eğer olumsuz ise, yerine aday belirlenecek.

Temayül Yoklamasında “Kimi aday olarak görmek istersiniz?” sorusu ile aday adaylık başvurusunda bulunanların dışında 3 ismin yazılmasına imkân sağlandı. Yani aday aday adayı başvurusu yapmayan bir isim aday olabilecek.

Temayül yoklaması, kişinin tercih edilmesi için ilk aşama. İkinci aşamada ise, tercih edilecek kişinin vatandaş nezdinde bir karşılığının bulunması yani anketten çıkması. Üçüncü aşama il başkanı ve milletvekillerinin görüşü. Dördüncü aşamada genel merkezdeki karşılığı geliyor. Sonuç olarak, ilk aşamayı geçemeyen, ikinci aşamayı göremiyor. Bu süreçlerin raporları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasına gelecek ve son söz beşinci aşamada söylenecek.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’nin göstereceği adaylar bir hayli merak konusu oldu. Seçim kulisleri hareketli. Hangi ilçelerin AK Parti’ye hangilerinin MHP’ye bırakılacağı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi adayı en çok merak edilenler arasında. Büyükşehir için 27. Dönem milletvekilleri Metin Yavuz ve Rıza Posacı aday adaylığı için teşkilat kantarına çıkan isimler olurken, aday adaylığı başvurusu yapmasa da “Kimi aday olarak görmek istersiniz?” sorusunun cevabı olarak Mustafa Savaş isminin öne çıktığı konuşuluyor, AK Parti kulislerinde.

AK Parti Aydın Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, partinin 21 yıllık siyasi tarihinde 3 dönem üst üste milletvekilliği görevinde bulunan, iki dönem üst üste KİT Komisyonu başkanlığı yapan tek isim. Bu onun hem Aydın teşkilatında hem de genel merkezde güçlü bir isim olduğu anlamına geliyor.

Bu nedenlerle adaylık için yukarıda saydığım 5 aşamayı en rahat geçebilecek, Cumhurbaşkanı Erdağan’ın güvenini kazanmış ismin Mustafa Savaş olduğunu yazmak için müneccim olmaya gerek var mı?

Bence yok!

Sizce?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum