Nasuhpaşa Külliyesi’nde Kutlu Yedi Gün

Tarihi dokusuyla, halka açık bir mekan olan, içerisinde talebelerin maddi ve manevi ilimleri tahsil ettiği, halkımızın büyük teveccühünü alan Nasuhpaşa  Külliyesi’nde “Büyük Kermes” başlıyor.

Her yıl geleneksel olan, büyük katkının ve katılımın olduğu bu kermese “Hayır Çarşısı” desek daha doğru olacak.

Zira el emeği, göz nuru kolay hazırlanmıyor. Bir anne evde böreğini hazırlamış, hayır için kermese götürecek. Evde çocuğunun canı börek çeker. Bir tane alabilir miyim? Der. Anne der ki: “ Evladım, bu börekleri şimdi veremem. Hayır için yaptım. Oraya götürelim, oradan para ile alır sana yediririm.” Diyen annelerin ellerinden çıkan pastaların, unlu mamullerin hazırlanışını siz düşünün.

Çocuklarını komşuya bırakıp, aylarca verilen emekleri size anlatmakta aciz kalırım. Onca yorgunluğa rağmen misafirlere gösterilen ilgi ve güler yüzün resmini çizemem.

Öyle  gönüllü memurlarımız var ki; yıllık izinlerini o hafta alıyor çalışmak için. Esnaf imkanı dahilinde neyi varsa veriyor. Hem de kalmış mallarından değil, yeni aldıkları ürünleri veriyorlar.  “Vermenin” zor olduğu zamanımızda, paylaşmanın verdiği hazzı yaşamak için bir hafta boyunca evdeki tüpünü kapatıp kermese gelenler var. Bu manzarayı tasavvur ettiğimizde kermes için çalışan yüzler görünse de, misafirlerle beraber binleri aşıyor.

Düşünsenize, bir mekânda binlerin aynı manevi hazzı yaşamasını, heyecanlanmasını, ne hoş değil mi?

Ne için bu gayret? Bayrağı indirmeyecek, ezanı dindirmeyecek, değerlerine sıkı sıkıya bağlı yetişen talebelere daha rahat imkânlar sunabilmek için. Ne için bu gayret? Birlik ve beraberliğin devamı için. İsmini bilmeğimiz nice kişilerin duasını alabilmek ve ismini bilmediğimiz nice kişilere dua etmek için.

Unutmayalım ki; “Hayra vesile olan, hayrı yapmış gibidir.” Kendimiz teşrif ettiğimiz gibi; eşimizi, dostumuzu da teşvik edelim.

11 Mayıs- 17 Mayıs tarihleri arasında, Nasuhpaşa Külliye’sinde yapılacak olan “HAYIR ÇARŞISI”nda buluşmak temennisiyle…

NOT: Katkılarınız ve katılımınız için irtibat tel: 0505 889 51 92

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum