Nazilli AK mı olacak İYİ mi?

Ben güneşin doğduğu Aydın’ın doğusundaki bölgeden, Nazilli’denim. Uzun yıllar o bölgede yaşadığım için Nazillili hemşerilerimin şehir yönetimi ve gündemi ile ilgili düşünce ve kanaatlerini az çok tanır ve değerlendirebilirim. Yıllar öncesi eğitim hayatımı erkek ortaokulunda, liseyi de Nazilli Lisesi’nde okudum. Bu nedenle o dönemlerden hâlâ görüştüğümüz pek çok okul arkadaşlarım var.

Nazilli ilçemizin Uzun Çarşısı, İstasyon Meydanı, Aydın Caddesi, Ordu Caddesi’nde herhangi bir dostunuzla karşılaşsanız çok yakın sıcak bir ilgi ve davranış görürsünüz. Şehirde yaşayan hemşerilerimizin pek çoğu birbirlerini tanır. Çevre ilçe, kasaba, köy ve mahallesini dahi bilir. Nerede oturuyorsun sorusuna belirleyici bir şekilde net bir cevap olarak ya Yukarı Nazilli, ya da Aşağı Nazilli’de yaşıyorum Çapa Hasan Mahallesi’nde oturuyorum cevabını alabilirsiniz. Hemşeri bağları daha kuvvetli, insan ilişkileri daha candan ve samimidir.

Şirin ilçemiz Nazilli nüfus bakımından pek çok ilden büyük bir ilçedir. Çok büyük potansiyele sahip bu güzel ilçeye 1936 yılında Sümerbank Basma Fabrikasını açmak üzere büyük önder Mustafa Kemal Atatürk gelir. Atamızın burada söylediği “ Nazilli istikbalde mutlaka il olacaktır. “ veciz sözü il olma hayallerinin en temel gerekçelerinden birini teşkil eder.

Bu güzel ilçeye yerel yönetimlerde hizmeti geçen son 30-35 yılın bütün belediye başkanlarını tanırım. Pek çok başkanımız ile hem mesleki ilişkilerimiz ve yakın dostluklarımız olmuştur. Rahmetli Turgut Özal’ın ANAVATAN Partisi iktidarı dönemi ( 1984’lü yıllar ve sonrası ) belediyeciliğin kapısından ilk adım attığımız yıllardır. O zamanki Nazilli Belediye Başkanı Mehmet Yüzügülerdir. Sayın Yüzügüler, başarılı hizmetler sonrası milletvekilliğine aday oldu, seçilerek TBMM’ne girdi. Nazilli’de seçimleri genelde merkez sağın adayları kazanır. Eski Demokrat Parti geleneğinden gelen bir seçmen yapısı vardır.

Bir ara SODEP ( Sosyal Demokrat Halkçı Parti ) den rahmetli Ahmet Şensan belediye başkanı oldu. O’nun vefatı nedeniyle yapılan seçimlerde yerine rahmetli olan Dr. Yavuz Kaynar başkan oldu. Sonrasında üç dönem ANAP’tan Esat Ergüder Bey başkanlık yaptı. Esat beyin milletvekilliği hevesi nedeniyle bayrağı Aytekin Kaplan devir aldı. Günümüzde de oldukça başarılı belediyecilik hizmetlerine imza atan Haluk Alıcık başkanımız da MHP’den iki dönem seçilerek hizmet etmektedir.

Şimdi de kamuda bilhassa yerel yönetimlerde ve siyasette sıkça adını duyduğumuz “ Metal yorgunluk “ ve “ Değişim “ yenilenme süreci pek çok taşı yerinden oynattı. En başta büyükşehir belediyeleri, parti teşkilatlarında ( iktidar – muhalefet ) yönetim değişiklikleri, yeni başkan atamalarıyla ortalık biraz toz duman görünüyor. Bu siyasi tablo ve hareketlilik bir taraftan mevcut partilerde bir hareketlenme sağlarken bazılarında tasfiye hareketi gibi partisine kırılan, küsen seçmenler yeni arayışlara girdi. MHP’nin seçmen tabanından Meral Akşener’in kurduğu “İYİ“ partiye büyük geçişler oldu. Dolayısıyla bu kaygan zeminde Haluk Alıcık başkanın işi de zorlaştı.

Başkan eğer bir dönem daha varım diyorsa ki gözlemlerime göre öyle görünüyor. O zaman başkan şimdiden yanını, yönünü ve kararını verecek. Sonra yarın çok geç kalmış olabilir. Demem o ki partisinden fazla oy alarak seçilen başkanın bu defa işi zor.

İngilizce de kullanılan “to be or not to be” deyiminde geçen “Ölüm ya da hayatın ortası olmaz” ifadesindeki kararlılık misali gibi. Haluk başkanın bir an evvel tavrını netleştirmesi gerekir diye düşünüyorum.  Ya AK Parti ile nikâh kıyacak ya da İYİ Parti’ye geçecek. Bu işin başka bir yolunun olmadığı görülüyor.

Şirin ilçemiz Nazilli, insanları yaşlandırmayan sağlıklı ve uzun ömürlü insanların yaşadığı bir memleket olma özelliği ile bütün Türkiye’de ses getirmiştir.

Nazilli; okuyan, çalışan, üreten insanlarıyla, zengin ovası, tarım, hayvancılık ve ekonomi potansiyeli ile kalkınma ve gelişme mücadelesi veren önemli bir şehrimizdir. Ayrıca bilim, sanat, kültür ve spor çalışmaları üniversitenin yüksek okul ve fakülteleriyle bir üniversite şehri Aydın’ın ve Ege’nin incisi ve parlayan yıldızı olmaya devam ediyor.

Ey güzel ilçemiz Nazilli!

Sana her şey helal olsun. İncirin, pamuğun, zeytinin, narenciyenin, kestanenin diyarı bu bereketli topraklarda güzel şeyler olacak.

Nazilli il olmadan önce Nazilli ya AK olacak ya da “İYİ”.

Bakalım, bekleyelim, görelim neler olacak.

"Mevlâ görelim neyler,

Neylerse güzel eyler."

Kalın sağlıcakla. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum