Olan Aydın halkına oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi başardı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi başardı.

Denizli'de Bozkurt ilçesi ve Tavas ilçesi belediyeleri başardı.

Bizim Aydın ili ilçelerimizde şirin bir ilçemiz Kuyucak Belediyesi de başardı.

Mesut Özakcan, belediye başkanlığı döneminde Dalama Mahallesine güneş enerji santrali (GES) kurdu, Efeler Belediyesi yaz- kış elektrik üretiyor. Ulusal enerji hattına enerji katkısı sağlıyor. Böylelikle Efeler Belediyesi'nin kasasına her ay, ortalama 250 bin lira gibi giriyor. Kuyucak Belediyesi, Efeler Belediyesinin iki katı elektrik üretiyor. Haliyle geliri iki kat artıyor. 

Bu arada Aydın'ın parlayan yıldızı Buharkent'i unutmayalım. Başkan Mehmet Erol da kurduğu GES sayesinde ilçesine her ay 100 bin lira katkı sağlıyor. 

26 bin nüfusa sahip Kuyucak Belediyesi ile 13 bin üfuslu Buharkent Belediyesi güneşten elektrik üretirken, 1 milyon 130 bin nüfusa hizmet etme görevi olan Aydın Büyükşehir Belediyesi neden GES kuramıyor?

Bursa, Eskişehir, Muğla, Denizli ve daha birçok büyükşehir belediyesi çöpten elektrik üretirken Aydın Büyükşehir Belediyesi neden üretemiyor?

Çocuklarımın, torunlarımın yaşadığı Bursa ve Eskişehir’e sık sık ziyaret ederim. O nedenle bu iki güzel kentten örnek vereceğim. Bursa AK Partili, Eskişehir de CHP’li belediye. Derdim siyaset değil, eski bir belediyeci olarak gözlemlerimi aktarmak. Bursa ve Eskişehir Büyükşehir belediyeleri çöpten elektrik üreterek hem ülke hem de belediyeye ekonomik katkı sağlıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Seyitgazi yolunda hizmete sunduğu Katı Atık Dönüşüm ve Enerji Üretim Tesisi ile Eskişehir'in çöplerinden elektrik enerjisi üretiyor. Tesiste oluşan atık ısıyı da oluşturduğu serada kullanan Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir'i rengarenk süsleyen çiçeklerin bir bölümünü de bu tesiste üretiyor.

Bursa ve Eskişehir başkanları çevreci bir projeyi gerçekleştirirken, kente ışık saçıyorlar. Gönüllerde yanan bir umut oluyorlar. Hem de, belediye kasasından bir kuruş çıkmadan...

Belediyecilik mutfağından gelen, memleketimize bir çivi çakılınca, bir taş taş üzerine konunca sevinen, mutlu olan bir Aydınlı vatandaş olarak Bursa, Eskişehir adına çok sevindim.

Bu elektrik enerjisi üretilen projeleri Kuyucak ilçemizde gerçekleştiren Belediye Başkanı Metin Ertürk ve bir önceki Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ve Buharket Belediye Başkanı Mehmet Erol'u tebrik ediyorum.

İncirliova eski Belediye Başkanı Gürşat Kale de Pazaryeri üzerine koyduğunu panellerle bir kısım elektrik ihtiyaçlarını karşılamıştı. Türkiye'de ve bölgemizde buna benzer belediye yatırımlarım örneklerini saymakla bitiremeyiz.

Çünkü her Türk vatandaşı da, çok iyi bilmekte ülkemizin enerji cari açığını. Her yıl 60 milyar dolarlık ithalata devlet bütçesinden para ödediğimizi çok iyi bilmekte.

En son bütün dünyayı etkileyen Ukrayna- Rusya Savaşı'nın altında yatan emperyalist küresel güçlerin enerji kaynaklarını ve enerji hatlarını sahip olmak gibi çılgın ihtiraslarından kaynaklandığını hep beraber şahit olduk.

Görülüyor ki, enerji kaynakları günümüz insanlığının her türlü uygar ihtiyaçları noktasında sürdürebilmesi için ekmek, şu ve hava kadar önemli.

Böylesine stratejik öneme sahip bir konuda Aydın Büyükşehir Belediyesi neden bir adım atmadığı konusunu merak ettiğinizi biliyorum.

“Muğla, Eskişehir, Denizli gibi Aydın’dan küçük belediyeler çöpten elektrik üretirken biz niye üretemiyoruz” diye soruyor halkımız.

Biz de cevap verelim…

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çöp ihalesi ile 838 bin metrekare mülk ile birlikte Efeler, Kuşadası ve Didim Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesislerini yıllığı 396 bin 865 TL üzerinden 29 yıllığına bir firmaya kiraya verdi.

Bu firma 24 ay içinde Efeler, Kuşadası ve Didim ilçelerinde ambalaj atığı ayrıştırma tesisi, metan gazından elektrik enerjisi elde etmek için tesis, atık ısı değerlendirilmesi için sera kurulumu, sızıntı suyu arıtma tesisi ile Nazilli ilçesinde düzenli katı atık depolama alanı kuracak, 400 milyon liralık bu yatırım Aydın Büyükşehir Belediyesine kalacaktı. İhaleyi alan firma tek kuruşluk yatırım yapmadı. Yatırım yapmayınca elektrik üretimi de olmadı. Böylece hem ülke hem de Aydın ekonomisi zarar gördü.

Bu kötü gidişe “dur” diyecek kişi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ydu. O da ülke ve Aydın ekonomisine zarar verilmesine göz yumdu. Bu gidişata devletin diğer kurumları seyirci kalınca, olan Aydın halkına oldu.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum