"Oluklar çift; birinden nur akar, birinden kir"

İktidarıyla muhalefetiyle siyasilere göre 14 Mayıs seçimi geçmiş tüm seçimlerden farklı görünüyor. Pandemi, sel felaketi, deprem ve Rusya-Ukrayna savaşıyla bozulan ekonomik tabloların olumsuz etkilerinin ardından kısa süreye sıkışan bir seçim kampanya dönemine şahit oluyoruz.

Bu olumsuzlukların gölgesinde “bu seçim sahadan nasıl gözüküyor?” sorusunu AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Doç. Dr. Umut Tuncer’e sorduk. “Bizim kaygımız yok, ilk günkü heyecanla çalışıyoruz” diye söze başladı ve şunun altını çizdi:

“Vatandaş yapılan her şeyi görüyor, izliyor ve biliyor.”

İşaret ettiği şu:

“Millet İttifakı’nın örtülü ortağı HDP’nin görünür ortağa dönüşmesi, masanın altında yuvalanan terör örgütleri FETÖ ve PKK’nın Millet İttifakına destek açıklamaları gönlünde Ayyıldız sevdası olan ve daha önce Millet İttifakı’nı destekleyen vatandaşlarımız için bir kırılma noktası oluşturdu. Özellikle Aydın’da 2018 seçiminde oyunu Cumhuriyet Halk Partisi’ne veya İYİ Parti’ye vermiş vatandaşlarımızdan büyük bir ilgi görüyoruz. Dolayısıyla millet ittifakından Cumhur İttifakı’mıza doğru kitlesel bir oy akışı var. Sonuç olarak 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımızın ilk turda seçimi farkla kazandığı, AK Parti’mizin en az beş milletvekili çıkardığı bir neticeyi kutlamaya hazırlanıyoruz.”

Umut Tuncer’den sonra bir HDP uyarısı da AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Mustafa Abak’tan geldi. AK Parti'nin Aydın'da birinci parti çıkmasının neden önemli olduğunu anlatan Abak, sözlerine şöyle devam etti:

Yeşil Sol Parti listesinden seçime katılan "HDP'nin Aydın'da birinci sıra adayı Ebru Günay. Kendisi PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatı. Allah korusun HDP buradan bir vekil adayı çıkartması demek merhum Adnan Menderes'in ve Efeler'in kemiklerinin sızlaması demektir. Bunun önüne geçecek yegane unsurda AK Parti'nin Aydın'da birinci parti çıkması ve zaferle ayrılmasıdır."

AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, CHP’nin çizgisinden çıktığını belirterek, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyenler Apo’nun teröristleri ile kol kola” çıkışının ardından Umut Tuncer “Umut Tuncer ile 60 saniye” notuyla hazırladığı video ile siyaset gündemine damga vurdu. Tuncer videoda şu görüşlere yer verdi:

“Sayın Kılıçtaroğlu’nun Yerel Yönetimlerde Özerklik hayali iş ortaklarının uzun yıllar peşinde koşunda koştukları bir hedefti. PKK terör örgütünün vizyonunu yansıtan bu hayalde Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir araca dönüşmesi cumhuriyet tarihimizin kara bir lekesi olarak anılacak.”

Türk milletinin birliğine, bütünlüğüne düşman, bu aziz vatanın bölünmesi, devletimizin çökertilmesi için 40 yıldan bu yana yıkıcı ve bölücü terör faaliyetlerini yürüten, asker, polis, sivil en az 50 bin vatan evladının kanına giren terör örgütü PKK’nın Kandil’deki yönetici elebaşları Murat Karayılan, Mustafa Karasu, Duran Kalkan ve Cemil Bayık’tan gelen “Kılıçdaroğlu için gereğini yapın” içerikli talimattan sonra PKK ile işbirliği yaptığını yöneticilerinin her fırsatta dile getiren HDP’den de bu iddialara doğrular nitelikte açıklama geldi.

HDP, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimine günler kala Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar "Amacımız seçimin ilk turda bitmesidir. Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı verdik" ifadelerini kullandı. Sancar, Kılıçdaroğlu ile hedeflerinin örtüştüğünü dile getirdi.

Bu ve benzer sözler 6’lı Masayı da PKK’nın gölgesine çekerken, masa bileşenlerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “HDP ile masaya oturmayız” demekle yetindi. CHP yetkililerinden ise gölgeyi dağıtacak bir açıklama gelmedi. HDP, yeni adıyla Yeşil Sol Parti ile işbirliği, “Meclis’te temsil edilen yasal partidir” denilerek savunulamaz. Ellerinde 50 bin vatandaşımızın kanı bulunan HDP’ye güzelleme yapmak PKK’ya hizmettir.

Askerlik hizmetimi Güneydoğu’da tamamladım. Bölücü örgütün 15 Ağustos 1984 tarihinde Siirt'in Eruh ve Hakkâri'nin Şemdinli ilçelerine baskınlar düzenlediğinde Eruh’daydım. Birçok arkadaşımızı şehit verdik. Bunlardan biri Siirt’in Sason ilçesinde PKK’lı teröristlerce pusuya düşürülerek şehit edilen Karacasulu Olcay Altun idi.

Olcay’ın cenazesinde selam durmuş bir asker olarak söylüyorum. “Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz.” PKK’nın şehit ettiği Karacasulu Olcay Altun’u, Buharkentli şehit Üsteğmen Mehmet Esin’i, Kuyucaklı Assubay Bahri Uçuş’u, Nazillili Mehmet Çetin’i, Efelerli Orkun Alp Arslan’ı, Çineli Necati Aygün’ü, Germencikli Görkem Akkuş’u, Sökeli Mehmet Ali Birlik'i ve binlerce şehidimizi unutmadık.

PKK ile arasına mesafe koymayan HDP ile iş tutan kaybeder. 6’lı Masa bileşenlerine 1991 seçimlerini, HEP örneğini hatırlatmak isterim. HDP, o tarihteki adıyla HEP ile ittifak yapan Erdal İnönü’nn genel başkanlığını yaptığı SHP oy kaybına uğramıştı. 1991 ve SHP deneyimi bugüne ışık tutacak pek çok veriyi barındırıyor. Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olarak tanımlanabilecek 14 Mayıs seçimlerine giden yolda atılacak her adımın büyük bir önemi olacaktır. Dikkatli ve uyanık olmakta, yakın tarihin tecrübelerini göz ardı etmemekte büyük fayda vardır…

İktidar her ülkede, muhalefet partileri sadece demokrasilerde vardır. İktidarı her rejimde bulabilirsiniz. Önemli olan muhalefet. Eğer bir ülkede güçlü bir muhalefet yoksa o ülkede hükümetlerin de çalışmaları zorlaşır.

Yazımıza Necip Fazıl Kısakürek’in sözüyle nokta koyalım.

“Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir

Oluklar çift; birinden nur akar, birinden kir.”

Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum