Önce Essah Müslüman Olalım

“İnneddine gindallahul İslam...”  diyerek başlayan ve ayetleri yalanlayanları (söylem yaşam ve hileleriyle) Rabbimin büyük bir azapla uyardığı ayeti, hiçe sayan iblis zihniyetli insanlar tamamıyla insanca yaşamanın rehberi olan Kuran'ı işine geldiği gibi algılayıp yorumlayarak İslam dinine en büyük haksızlığı yapmaktadırlar.

Bu tutum ve davranışlarıyla da kolaycı, protest ve toptan karalamacı zihinlere İslam’ı karalama fırsatı vermektedirler.

İlim irfan sahibi insanlar bilimsel bir yayın olarak kabul ettikleri Kuran' ı bilimsel tez gibi titizlikle inceleyerek yaşam formatı şeklinde sunarlarken kökten " hayır " cılarla iblis yorumcular aynı kulvarda at başı yarışıyorlar.

Sözcük anlamıyla bile " refah, huzur, güven, emniyet, sağlık, bereket, sevgi ve daha birçok insana özgü tasarrufları barındıran bir din nasıl olur da tecavüz, taciz, darp gibi Allahın tümden yasakladığı davranışlara referans kapısı açmak adına kullanılabilir.

Kaldı ki bireysel özgürlükleri seçim - sonuç -bedel ilişkisiyle sınırlayan Rab bireyin adına zarar göreni affetme yetkisini bir başkasına verir mi hiç.

El insaf be ya!

Kısasa kısas ilkesi kurallarının bile dışında tutmuştur Allah çocuk ve hayvana tecavüzü ve " katli caiz " ler grubuna dahil etmiştir tecavüzcüleri. Yetişkinler arası tecavüz de aynı kapsamdadır dinimizde ve mağdurun dışında hiç kimseye tecavüzcüyü affetme hakkı vermemiştir Allah.

Şimdi kalkmış İslam adına gayrimüslimler kural koyuyor İslam düşmanları da gayrimüslimlerin İslam dışı uygulamalarını baz alarak İslam’ı karalıyorlar.

Kuran'ın / Allah'ın tanımladığı İslam’da Müslüman tecavüzcü olamaz, tecavüz edeni tecavüze uğrayan adına bir başka Müslüman affedemez. Bunlara izni olan din de İslam olamaz zaten.

Akil insanlar lütfen,

Bilimsel aklın yoluyla İslam’ı öğrenelim önce. Eminim hakkıyla ve Kuran gerçeğiyle İslami öğrenenlerimiz, İslam’ı karalamak ve karalatmak yerine " nasıl Müslüman olabiliriz" in çabasını vereceğiz.

Müslüman olabilelim önce sahiden sahi Müslüman olalım, kendi karanlığımıza bakım kararmayalım.

Gerisi kolay.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.