Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Oyunu kuranlar kazanır!

Küresel (global) güçlerin aklı, yeni dünya düzenine veya yeni dünya savaşana resmen start verdi.

Rusya Cumhurbaşkanı Putin’in tutuklanma emri ve Almanya’dan sonra Ermenistan’ın da bu emre koşulması, Ukrayna Rus savaşını Kafkaslara ve dünyaya yayma tehlikesini beraberinde getirdi. Medvedev’in Putin eğer tutuklanırsa hangi ülke olursa olsun o ülkeye savaş açarız ve nükleer silah kullanırız açıklaması, savaşa ve dünya siyaseti dengelerinin değişmesine neden olabilecektir.

Geçen hafta Çin Cumhurbaşkanı Xi Pingin Rusya seferi, Küreselci akla ve güçlere yani Anglosakson İngiltere ve ABD güçlerine yeni mesajıydı. Kutuplaşmaya geden bu dünyada, Avrasya, batı Anglosakson ve Amerika güçleri ile karşı karşıya gelmesidir.

Çok merak ettiğim mesele, Türkiye’mizin bu kutuplaşmada küreselcilerin projesinde nerede olması veya olacağıdır.

Kardeş Türkiye’miz nerede ve hangi tarafta yer alırsa, biz Azerbaycan da olacaktır. Bu net.

Şimdi Türkiye, seçimlerden sonra kim olursa olsun Türkiye’ye baskı yapacak. Avrasya da Çin, Rusya ve Türkiye birliği mi yoksa ABD, Avrupa ve Anglosakson dünyası mı?

Çin, Rusya, İran ekonomisi yuan ile dönmektedir. Yuanın, küresel para birimi olması gündemdedir. Çin’in Rusya seferi, sahada Rusya’ya destek verme amacını taşımaktadır.

Bunu anlayan küreselciler Çin’in Tayvan üzerinden savaşa hazır olması, Ortadoğu’da ABD’ye güvenin zayıflaması ve yeni global oyunun başladığında 3. dünya savaşına resmen start verir.

ABD kongresinin savaş bütçesini 9,9 milyar dolar daha artırma teklifi, Rusya’nın Ukrayna’da zayıflatılması, Polonya’nın, harbe hazır hale getirilme planları iyi bir işaret değil.

Nükleer silahın kullanılmasına yönelik olarak dünya medyasına haberler yayılmaktadır ama amma nükleer silahı bence Amerika kullanabilir. Çünkü Ukrayna savaşanda zayıflık olursa ve Çin Tayvan savaşı başlar. Hiç kimse şüphe etmesin ki nükleer silah kullanılacak.

Hem Türkiye’mizi hem de Kafkasya’yı akıllı bir seçim bekliyor. Şimdi Karabağ’daki Ermenistan, Rusya, İran, Azerbaycan ve Türkiye oyunu küresel güçlerin işine gelebilir.

Sizce Türk devletler birliğinin kurulmasına izin veren küresel güçler, bizim Türk dünyasını Çin’e karşı bir güç olarak kullanmak ister mi?

Büyük ve kanlı oyun ve yeni dünya düzeni…

Balık karıncayı yer, su çekilirken de karınca balığı yer.

Dengeler değişir, her zaman bugünün yemi, yarın yiyen olur!

AZERBAYCAN TÜRKÇESİ İLE

Küresel ( qlobal) güçlerin akli yeni dünya düzəninə yeni dünya savaşana resmen start verdi.

Rusya Cumhurbaşkanı Putin’in tutuklama əmri ve Almaniya’dan sonra Ermənistan’in da bu əmrə koşulmasi, Ukrayayna Rus savaçini Kafkaza ve dünyaya tönəltən təhlükədi. Mesvedevin Putin əgər tutuklanarsa hansi öıkə olursa olsun o ölkeye savaş açarik ve nükler silah kulanmasi açiklamasi savaşa ve dünya siyasetine dengelerin dəyişməsinə yönəlir.

Keçəm hefte Çin cumhurbaşkani Şi Çi pinin Rusya seferi küreselci akila ve güçlere yani Anklosakson İngiltere ve ABD güclerine yeni mesajiydi. Gutubleşmeye geden bu dünya Avrasya ve bati Anglosakson Amerika güçıerinin karşi karşiya gəlməsidi.

Çok mərak etdiyim məsələ Türkiyemizin bu qütbleşme küresekçilerin projesinde nerede olmayigdi. və ya olacagi di.( Zaten qardaş Türkiyemiz harda hansi təfdə yer alarsa biz Azerbaycan da ordayik bu net)

İndi Türkiye seçimlerden sonra kim olursa olsun Türkiye’ye baskı çokaıacak, Avriasiya çim Rusya Türkiyr birliyimi yoksa ABD avropa anklasakson?

Çin Rusya ekonomisi yuanila , İran Çin anlaşmasi da yuanin küresel para ve yükseltmek projesi gündemde. Çin’in Rusya seferi tam da Rusya’ya destek vermesidi her sahede.

Bunu anliyan küreselçiler Çin’in Tayvan üzerinden savaşa hazır olmasi, Ortadoğu’da ABD gücenen zəyifləməsi ve yeniden qlobal oyunun başlanmadi 3 dünya savaçina rəsmən start verir.

ABD kongresi herbi büdcenin 9.9 milyard təkkifi Rusya’nın Ukrayna’da zəyiflətməsi, Polşanin herbu bufer devlət halina salmasi heç de elə belə deyil.

Nükler silahin kulanmasini dünya medyasina rusun istifade etməsini yazirlar amma nükler silahi məncə ABD kulana bilir çünki ukrayna savaşinda zəyiflik olursa ve Çin Tayvan savaşi başlarsa heç kim şübhe etməsin ki nükler silah kulanilacak.

Hem Türkuyemizi hem de Kaflazi karşida düzgün akilli seçim ermek gözlıyir, indi Qarabag’da gedən Ermənistan Rusya İran Azerbaycan Türkuye oyuni küresel güclerin işine gələ bilir.

Sizcə Türk devlətlər birliyini qurilmasina izn verən küresel güc biz Türk dünyasını Çin’ə karşi bir güc etmək ister mi?

Böyük və kanli oyun yeni dünya düzəni.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.