Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

Özlem Çerçioğlu Akıl ve İzandan Uzak İşler Yapıyor

1 Nisan 2014 itibariyle görev alanı il sınırıyla bütünleşen Aydın’da, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda Özlem Çerçioğlu oturuyor.

720 gündür Özlem Çerçioğlu’ndan, ilçe belediye başkanlarıyla koordineli çalışmayı ve yeni hizmetler bekliyoruz. Böyle giderse beklemeye devam edeceğiz…

Yerel yönetimlerin varoluş gereğidir; zaten hizmetlerin yerinden ve hızlı verilmesi…

O yüzden bunu beklemek ve istemek hakkımız…

Ama Buharkent’ten Didim’e tüm ilçelerde hizmet sıkıntısı yaşanıyor…

Yollar delik deşik…

Vatandaş perişan…

1 milyar 200 milyon lira gibi devasa bütçeye sahip Büyükşehir’in zengin olmasına rağmen yönetim anlayışındaki yanlışlar hizmet akışının engellenmesinde, aksamasında birinci temel nedeni oluşturuyor.

Sıkıntının ikinci temelini, ilçe belediye başkanlarını Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin birer memuru olarak gören Özlem Çerçioğlu’nun kendisini başkanlığa taşıyan CHP’li ilçe belediye başkanlarının bir çoğuyla kavgalı olması oluşturuyor.

Özlem Çerçioğlu’nun seçim vaatlerinde de var olan; Organize Tarım Alanları, Topyatağı Seyir Tepesi, Ilıcabaşı Ayter Alanı 500 Yataklı Termal Tesis ve Fizik Tedavi Merkezi, Menderes Nehri Rekreasyon Alanı, Aydınspor 1923 Zeybek Arena, Işıklı Doğal Yaşam Parkı, Kentsel Dönüşüm, Adnan Menderes Meydanı gibi çok sayıda proje varken, yapılmaması gereken, halkın yararına olmayan ve sadece ranta dönük icraatlara ağırlık veriliyor.

Bunlar Özlem Çerçioğlu’nun acil olarak çözmesi gereken sorunlar. Ancak tüm bu sorunlar dururken, DİM 1 ve DİM 2 gibi acil olmayan, sadece birilerine rant sağlayan projelerle uğraşılıyor.

Gerçekten anlamaya çalışıyorum. Bu kadar yanlış göz göre göre neden yapılır doğrusu merak ediyorum. Kentin acil ihtiyaçları konusunda sessiz kalıp, Aydın’ın geleceğini tehdit eden projeler konusunda aceleci davranan Özlem Çerçioğlu’nu anlamakta zorlanıyorum. Ya olup biteni sakince izleyen, gündemi olabildiğince takip etmeye çalışan bizler gerçekten yanlış düşünüyoruz, ya da Özlem Çerçioğlu akıl ve izandan uzak işler yapıyor.

DİM projesi kursaklarında kaldı. İyi ki Aydın’da yaşadığı kentin gelişmesi ve doğru işlerin yapılması için kafa yoran sayıları çok az da olsa birileri var. İyi ki Aydın’da “ben yaptım oldu” anlayışına “dur” diyen yargı mensupları var. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum