Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

Özlem Çerçioğlu CHP’nin Paraleli mi?

Özlem Çerçioğlu’nun artık bir güç zehirlenmesi yaşamakta olduğu aşikâr.

Örnek verelim:

CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun’un Aydın ilinde parti ve önemli olan yerel sorunların görüşüleceği Anemon Oteldeki toplantıya Özlem Başkana haber verildiği halde katılmaması, tepkilere neden olmuş, hiç kimsenin CHP’den büyük olmadığı söylemlerinin sarf edildiği izlenmiştir.

Özlem Çerçioğlu kendisini CHP’den üstün görmektedir. 2013 yılında demokratik bir seçimle gelen,  gerek Aydın Belediye Başkanlığı döneminde, gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığının kazanılmasında Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci ve yönetimi çalışmış, emek vermiştir. Ayrıca diğer partilerin eleştiri ve saldırılarına karşı her zaman Özlem Hanımı savunmuşlardır.

Örgüt içinden ve işleyişinden elini çekmeyen Özlem Hanım’ın Aydın CHP İl ve İlçe kongreleri sonrası seçilen Efeler İlçe Başkanı Selim Gürgün ve yönetimini, CHP Aydın İl Başkanlığına seçilen Bayram İnci ve yönetimini de kutlamaması, telefon ile bile arama nezaketini göstermemesi hayretle karşılanmaktadır.

2015 yılında vefat eden AK Partili Yalçın Pekgüzel’in akrabasının vefatına CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi ile Ak Parti il başkanlığına giderek taziye ziyaretinde bulunmasına karşın CHP Efeler İlçe Başkanı Selim Gürgün’ün 34 yaşında vefat eden oğlunu toprağa verdiği,  hayatının bu en acılı gününde, kişinin düşmanının dahi başına gelmesini istemeyeceği bir acı sonrasında Özlem Başkanın bir başsağlığı dilemeyi çok görmesi, akıllarda soru işaretleri bırakmıştır. Kaldı ki, 2,5 yılı aşkın bir süredir 50 metre yakınındaki Efeler İlçe Başkanlığına hiç gelmemiştir. İl Başkanlığına kongre sonrasında adım atmamıştır.

Demokrasiden söz edeceksin, Demokrasi şehitleri için lokma döktüreceksin. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında demokrasi içerikli pankartlar asacaksın ama demokratlıktan uzak tavırlar sergileyeceksin…

Çok basit, bahane ve nedenlerle çalışan (partili) işçiler de işten atılmakta. Bu ise emek ve emekçiden yana olunmadığının, CHP ilkeleri ile bağdaşılmadığının, CHP’li olmaktan uzak olunuşun bir göstergesidir. 

15 Temmuz darbe girişiminin hemen sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu her türlü darbe ve diktaya karşı olduklarını dikte etmiş ve hükümete destek vermiştir. Cumhurbaşkanı ve Başbakan desteğinde Demokrasi Nöbetlerine başlanmıştır. CHP 93 yıldır, Cumhuriyeti, demokrasiyi, parlamenter sistemi savunan bir partidir. CHP İl Başkanlarına verilen talimat gereği, provokasyon olasılığına karşı meydanlara değil de bir an önce normal yaşama geçilmesinin gerekliliği göz önüne alınmıştır.

Daha önce yazdık ama konu açılmışken hatırlamak adına tekrar edelim…Darbe girişiminden13 gün sonra, Aydın’da TRT canlı yayını yapıldığı gün üstelik Denizli BŞB Başkanı Osman Zolan’ın da davetli olduğu akşamdır. Özlem Çerçioğlu,  imza ve yoklama sonrası işçiler ile bazı partilileri peşine takarak meydana girer, provoke ederek konuşma yapmak üzere Başkan BŞB kürsüsü platforma konulmak istendi.  AK Parti Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş ise, Büyükşehir Belediyesi Meclisinin ortak açıklaması olan metni yırtması ile ortamın gerilmesini Ak Parti İl Başkanı Ömer Özmen önledi.

Bu girişimler, itiş kakışların yaşanmasına neden oldu. Bir il ve İlçede bu adımların Partinin il-ilçe örgüt başkanlığı önderliğinde düzenlenmesi gerekirken İl ve İlçe Başkanının katılmadığı adıma karşı çıkılır. Sonrasında basında itiş-kakış sözlerinin yer alması Bayram İnci başkanlığındaki CHP İl Örgütün haklılığının kanıtı olarak dikkatleri çekmektedir.

Büyükşehir Belediye Başkanı demokrasiye sahip çıkıyor pankartları yaptıracaksın,  İstanbul, İzmir, Çine ve Didim’e Cumhuriyet ve Demokrasi mitinglerine gidilecek,  Aydın’da CHP’deki İl toplantısında İzmir Gündoğdu mitingine BŞB, 12 araç görevlendirmekten söz edilir iken en büyük ilçeye ayrılan 3 araç, emir büyük yerden denilerek hareket saatine bir saat kala il örgütünü zor duruma düşürme adına 3 araç vermekten cayacaksın.. Oldu mu şimdi birden bire demokrasi havarisi kesilen Özlem Hanım! Senin kendi örgütüne bile tahammülün yok!

İyi ki var diyorum…

İyi ki var.

İyi ki varsın Mesut Abi!

Efeler Belediye Başkanı, demokrasi aşığı Efeler halkının ve örgütün ‘Mesut Abi’si bu konuda üzerine düşeni fazlası ile yerine getirdi.

Bilindiği gibi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun sıkça gündemde yer alan danışmanı Erkan Karaaslan’ın bu defa FETÖ/PDY ile ilgili arandığı haberi yerel ve bölgesel basında yer aldı.

Özlem Çerçioğlu aylık ortalama 250 Bin TL ücret ödediği danışmanı Erkan Karaarslan konusunda hep sessiz kaldı. Nasıl bir sosyal demokrat anlayışıysa taşeron işçilere Bin 500, danışmana 250 Bin lira ödemekten geri kalmadı.

Sözü toparlayacak olursak, örgütü takmadı, örgüt yöneticilerinden uzak durdu. Bu durum örgütte sanki paralel adımlar attığı izlenimi olarak görülüyor.

Özlem Çerçioğlu, CHP’nin paralel adım atanı mıdır?

CHP’de durum çok vahim…

Sosyal demokratlar!

Gaza gelmeyin…

Partinize sahip çıkın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum