Özlem Çerçioğlu ve Kumpasçıları

Aydın basınının en büyük sınavı tetikçi gazetecilik, her gün farklı bir gündem ve sahte sosyal medya hesaplarıyla faaliyette. Gazetecilik şantaj, karalama, kirletme, yalan haber, yıpratma gibi unsurları içermez ama Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığını yaptığı Aydın Büyükşehir Belediyesi tetikçi gazeteciliğin beslendiği en önemli kaynağı niteliğinde.

Gazeteciliği tetikçilik ve yalakalık yapmak için kullanan insanlar var, onları bilirsiniz. Bunlardan biri; bir gün sokak ortasında yediği okkalı dayaktan sonra bir daha iflah olmaz. Meydan dayağından yıllar sonra dayak atılanla, dayak attıranın yolu ‘karşılıklı çıkar’ davasında kesişir. “Birbirimize yanlış yapmayacağız” diyerek sözler verilerek iş başı yapılır. Ona buna sataşır, yalakalık yapar, akıllar verir.

Haber değil, istenilen haberleri gazetesinde yer verecek gazeteci görünümlü tetikçiler kent genelinde aranır ve bulunur. Bu gazetelerin muhabirlerinin maaşları tıkır tıkır belediye şirketlerinden ödendi. Bu yetmedi, gazetenin reklam alanları belediye şirketlerinin tanıtımlarıyla dolduruldu.. Bu da yetmedi, gazeteci kılıklı tetikçilere belediyeden milyonlarca liralık ihaleler verildi.

Artık ekonomik sorun kalmamıştır. “Bugün yardım alan, yarın buyruk alır” misali “şunu da yaz, tamam abi!”; “bunu da yaz, hemen abi!” durumları had safhaya ulaştı. Gazetelerinden akıttıkları salyalar yetmiyormuş gibi bir de sahte sosyal medya hesaplarından Özlem Çerçioğlu’nu kim eleştiriyorsa acımasızca, kahpece, düşmandan bile beklenmeyecek şekilde aile bireylerimizin fotoğrafları paylaşılmak suretiyle iğrenç saldırılarda bulundular. Yıllarca adım adım takip edildik, fotoğraflarımız gizlice çekilerek bu sahte sosyal medya hesaplarında düzmece sözlerle paylaşıldı.

Bütün bunları yapan gazeteci denen bozuntuları, onlara ‘şöyle yaz’ emrini veren oyuncuyu, yapılan iğrençlikleri ‘sosyal medyada paylaşın’ diyen koordinatörleri ve paylaşımlar karşısında pişmiş kelle gibi sırıtarak, pis yüzünü göstereni de çok iyi biliyorduk.

Zaten bu tetikçi kumpasçıları Aydın’da okuyan kişi sayısı; iki elin parmak sayısını geçmez. Güvenilir değillerdir çünkü… Her şeye rağmen doğru bildiğimiz yoldan dönmedik. İnandığımız değerler uğruna güce karşı mücadele ettik. Mahkeme ve Emniyet koridorlarının müdavimi olduk. “Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytan” olamazdık, olmadık. Şahsımıza yapılanlara gülüp, geçtik ama aile bireylerimize yapılanları unutmadık.

Evet unutmadık…

“Olsun be aldırma Yaradan yardır 
Sanma ki zalimin ettiği kardır 
Mazlumun ahı, indirir şahı 
Her şeyin bir vakti vardır”

Deyip Allah’a havale ettik.

Uğur Işılak’ın değimiyle ‘Her şeyin bir vakti vardır.’ İşte o vakit yaklaşıyor… Kumpasçılar you tube’a düşen ses kaydıyla deşifre oldu. Ses kayıtlarından anlaşıldığına göre Özlem Çerçioğlu’nu eleştiren herkes hedef seçilmiş. Partisinin kongresinde Çerçioğlu’nu eleştiren CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz’e akıllarınca ders vermek için CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci’ye kumpas sorular yöneltiliyor. CHP’li belediye başkanları Mesut Özakcan, Özer Kayalı, Süleyman Toyran’a yönelik kumpasların da olduğu görüşmelerin tamamında şaibeli para ‘kaynana’ hesabına yatırılması isteniyor.

Peki, bütün bunlar yaşanırken Özlem Çerçioğlu ne yapıyor? Üç maymunu oynuyor. Gözünü, kulağını, ağzını kapatmış, oturuyor. Didim, Söke, Nazilli ve Efeler’de gerçekleşen referandum ile ilgili programlarda Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a eşlik etmek yerine, deve güreşinde boy gösteriyor. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum