Özlem Çerçioğlu ve Yular Meselesi

Sağolsun Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu sayesinde polislerle ahbap olduk. Yine Aydın Emniyet Müdürlüğü’ndeydim. Cinayet Büro Amirliği’nde ifade verdim.

Başkan Çerçioğlu şikâyeti rutin hale getirdi. Mızıkçı çocuk misali her köşe yazımdan sonra, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilgili kaleme aldığım her haberin ardından hakkımda suç duyurusunda bulunuyor. Bugüne kadar hiçbir yazıma cevap veremeyen Çerçioğlu, kendisi yetmiyormuş gibi bir de belediye çalışanlarına şikâyet ettiriyor.

Varsın etsin.

Allah’a çok şükürler olsun,

Yüreğimiz pek, alnımız açık, başımız dik.

Polis “gel ifaden var” dediğinde koşup gidiyor, paşalar gibi ifademizi veriyoruz. Bu satırların yazarı 52 yıllık ömründe çiğ yemedi ki karnı ağrısın…

O nedenle kimseden korkusu yok!

Korkusu olanlar var mı?

Var!

Korkudan ininden çıkmayanlar var mı?

O da var!

Kim o?

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey kadrolarına ve şirketlerine kendisine yakın isimleri getirerek, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/ PDY) benzer bir yapılanma oluşturan Erkan Karaarslan…

Bir de Özlem Çerçioğlu korkuyor.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında polis tarafından her yerde aranan Erkan Karaarslan yakalanır ve konuşursa diye ödü kopuyor. Atsa atamıyor, satsa satamıyor. Çünkü Çerçioğlu için Erkan Karaarslan’ı göndermek öyle kolay bir iş değil. Belediyede bir üst düzey yöneticinin dediği gibi, “Çerçioğlu Kararslan’ı değil, Karaarslan isterse Çerçioğlu’nu  gönderir..” Anlayacağınız olay tam manasıyla yular meselesi...

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ndeki üst düzey yöneticilerin tamamına yakını Erkan Karaarslan’ın akrabası, tanıdığı ya da eski bir çalışanıdır. Atamalarda liyakat ve tecrübe göz ardı edilmiştir. İşte bu yüzden aylar önce “Başkan Erkan mı Özlem Çerçioğlu’mu?” başlıklı yazıyı kaleme almıştım. Hiç mütevazı olmayacağım. Haklılığım bir kez daha ortaya çıktı.

Siz hiç Çerçioğlu’ndan, polis tarafından aranan Erkan Karaarslan hakkında tek kelime işittiniz mi?

İşitmediniz..

İşitmeyeceksiniz.

Peki, neden?

Kor-ku-dan.

Çünkü belediyeyi Erkan Karaarslan yönetiyor da ondan.

***

Bilenler bilir. Aslında küfrü hiç sevmem, küfürlü söylemlerden nefret ederim; ama söz Neyzen’e gelince akan sular durur.

Neyzen Tevfik deyince çoğumuzun aklına onun küfürlü taşlamaları gelse de o bir söz cambazı. Neyinin nağmeleri ne kadar büyülüyse, hicivleri de diğer şiirleri de öylesine büyüleyici.

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde hicivli haksızlığa, yolsuzluğa ve yozlaşmışlığa karşı şiirler yazmıştır.

O büyük usta bir dörtlüğünde bakın ne demiş:

“Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.

Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.

Geçmez ele bir pâye, kavuk sallamayınca

Liyâkat kürsüsü pezevenk puşt olanındır!.”

Neyzen bu dörtlükte; “Yaşadığımız çağın yeni bir ilkesi var. Hak kapanın, söz bağıranın, doğru düşünme yetisi saf insanları aldatanlarındır. (Egemenlere) dalkavukluk etmeyince bir rütbe elde edilemez. (Çünkü) başarılı, yetenekli olması gerekenlerin makamında pezevenkler, puştlar oturmaktadır”  diyor.

***

Bilinen sözdür:

“Baş haline getirilen üç kuruşluk insanlar, kendini at zanneden havhavlar, sadece kendilerini o hale getirenlere değil, tüm topluma zarar verirler.”

Böyle başlara karşı durmak bir zorunluluktur.

"Başkan; Erkan mı, Özlem Çerçioğlu mu?" YAZISI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum