Özlem Çerçioğlu’na N’oldu?

Başkanlık sistemini (Cumhurbaşkanlığı sistemi) getirecek olan yeni anayasa değişikliği teklifi Meclis'te kabul edildi. Karar henüz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulmasa da kritik referandum sürecine girdik.

Siyasetçilerle başlayan referandum kampanyasına ünlüler de katıldı. Rektörden- kaymakama, topçusundan, popçusuna mesaj veriyor. Elbette her seçmen gibi onların da hakkı görüşünü paylaşmak. Ancak sosyal medyadan bir video paylaşımı veya bir mesajla yapılan bu propaganda ünlülerin takipçileri arasında çirkin tartışmalara kadar varıyor…

Seviye çoğu tartışmada yerlerde…

Oysa herkes farklı düşünebilir…

Önemli olan ‘birilerini memnun etmek için değil, memleketin geleceği için’ paylaştığınız düşüncenizi savunurken saldırmadan, hakaret etmeden tartışmak…

Bu maalesef yok!

Gergin bir süreç yaşıyoruz…

Ortam gerildikçe sokaklara yansıyor.

İşte İstanbul…

‘Eşit yarışma’ sözünün verildiği referandum için afiş asan bir CHP’li genç kurşunlandı.

İşte Ankara…

Referandumda 'hayır' diyeceklerini söyleyen Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi'ne, 25 kişilik bir grup tarafından saldırı yapıldı.

İşte Aydın…

Aydınspor-Hatayspor maçına, üzerinde "Hayır... hayır... yüzbin kere hayır 1 Şubat Barış Manço'yu rahmetle anıyoruz" ifadeleri bulunan pankartla girmek isteyen CHP'li gençler gözaltına alındı.

İster Evet, ister Hayır kampanyası…

Fark etmiyor…

Hepsi özgür koşullarda ilerleyebilmeli…

CHP’li gençler gözaltına alınırken, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun tavrını değinmeden geçemeyeceğim.

Karacasuluların ilgi göstermediği için tören alanını dolduran belediye çalışanlarına seslenmek zorunda kalan Özlem Çerçioğlu, Karacasu Terminal Binasının temelini mehter gösterisiyle attı. Hocadan ‘nazar duası’ okumasını istedi ama Anayasa değişikliği konusunda tek söz etmedi.

Bu durum 1071 dolar bozdurarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şirin görünmeye çalışan CHP’li “Özlem Çerçioğlu, ‘Hayır’ kampanyasına katılmayacak. Yeni bir mesaj peşinde” yorumlarının yapılmasına neden oldu?

Tam bu noktada soru şu:

Kortejin en önünde yürüyerek, Gezi Parkı protestosuna katılan, ‘Berkin Elvan’ı unutmadık’ diye Atatürk Kent Meydanı’ndaki havuzda ışıklı su gösterisiyle tepkisini ortaya koyan Özlem Çerçioğlu’na n’oldu?

N'oldu da sustu...

O yüzden ‘Evet’ diyen de ‘Hayır’ diyen de dersine iyi çalışsın

Birini sevdiğiniz ya da bir partiye mensup olduğunuz için değil; ‘kendini kurtarmak için’ sessiz kalanlara inat, memleket için oy kullanın… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.