Özlem Çerçioğlu’na sorular…

Bundan bir buçuk ay önce Eskişehir’deydim. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan katı atık dönüşüm ve enerji projesi tesislerinin açılış törenlerine katıldım. Çevre il, ilçelerden, Kütahya Bilecik’ten, Afyon Emirdağ’dan törenlere gelen hayli kalabalık coşkulu misafir grubu vardı. Zannedersem Aydın’dan bu törene katılan tek kişiydim.

Bu açılış töreninde şehircilik adına yerel yönetimler adına gerçekleştirilen hemen katma değer yaratmaya yönelik gurur verici bir projenin açılışı yapıldı. Edindiğim bilgilere göre belediyenin kasasından tek kuruş para çıkmamış. Yap-işlet-devret modeliyle özel sektör yapmış, 70 milyon TL’ye mal olmuş. Her yıl büyükşehir belediyesinin kasasına 1 milyon 370 bin TL girecek. Bu tesisler 9 yıl sonra belediyeye teslim edilecek. Çöplerden elde edilen gazı yakarak evlere günlük 11,2 mW lık elektrik üretecek. Bu tesisler tam 55 bin konuta yetecek elektrik enerjisini karşılayacak.

Bu şu demek:

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Hoca bu akılcı projeyle hem katı atıkların bir çevre kirliliğini çevre sorunlarını önlüyor ayrıca 55 bin konutun yaklaşık 200 – 250 bin kişilik şehrin aydınlatma ve elektrik ihtiyacını karşılıyor.

İşte işi bilmek bu!

Vizyon sahibi olmak bu!

Demek at binenin, kılıç kuşananınmış. Toprak sulayanın ekmekse ter dökenindir demişler. İşte başarı ve gurur tablosu… 

resim-1-025.jpg

Eskişehir’den Efeler Diyarı Aydın’a uzanalım. Bütçe, yasa, yetki, irade, meclis, encümen ve siyasi otorite neyse bizim Eskişehir’den ne eksiğimiz var?

Bence yok!

resim-2-021.jpg

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na sormak lazım. Var, var, her şey var. Öyleyse sorun ne? Bizde böyle bir çevreci ekonomiye katkı sağlayacak bir projeyi biz neden gerçekleştiremedik?

"FETÖ'nün Yerel Yönetimlerden Sorumlu Ayağı ve Finans Kaynağı" suçlamasıyla bir süre cezaevinde tutulduktan sonra serbest kalan FETÖ firarisi Erkan Karaaslan'ın aracılığıyla adrese teslim yapıldığı iddia edilen ihaleyle katı atık bertaraf ve çöp depolama tesislerini 29 yıllığına kiralayan EMAN şirketiyle enerji anlaşması yapılmış mıdır?

Adı geçen şirketin sahipleri kim ya da kimlerdir? Milyonlarca lira tutarında danışmanlık ücreti ödenen FETÖ firarisi Erkan Karaaslan’ın belediyedeki adamlarıyla herhangi bir ilgisi var mıdır?

Mesela Aydın Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Uğur Cebeci’nin EMAN ile bağlantısı ne düzeydedir?

Katı atık bertaraf ve çöp depolama ihalesiyle ilgili yolsuzluk, suiistimal dedikoduları veya başından adrese teslim ihale mantığıyla bir milyon nüfusu geçen bu koskoca şehrin, toplumun kamu menfaatleri bir kişiye peşkeş çekilmiş midir?

Bu konuda kulağımıza fısıldananlar midemizi bulandırıyor. Fısıltılar Aydın’ın kaynaklarının feda edildiğini düşündürüyor.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum