Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

Ranta yönelik ‘imar aşkı’ biter mi?

Okurlarım ve kamuoyundan Aydın Büyükşehir Belediyesinde yaşanan buram buram rant kokan imar değişikliğine ilişkin bildiklerimi aktarmam yönünde büyük bir talep var. Elbette olayın görünen yüzünü aktarmak kolay. Onu haberlerden de okuyorsunuz zaten. Ama olayın görünmeyen yüzüne, gruba ilişkin süreç ve buraya nereden gelindiği asıl önemli olan.

Yıllardır hemen her mecliste ve her partide imar komisyonları “en gözde” komisyonlardır…

Meclis gündemlerinin yoğun imar plan tadilatıyla dolu olmasından mıdır, bu işin doktoru olmaktan mıdır, yoksa planlama sevdasından mıdır bilinmez bu komisyonlar hem belediye başkanları hem de meclis üyeleri önemlidir.

Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu 3’ü CHP’li, 1 AK parti’li, 1’de MHP’li olmak üzere 5 üyeden oluşuyor. Komisyonun görevi belediyenin imar plânlarını görüşmek ve Meclise rapor sunmaktır. Alınan karar bağlayıcı değildir, Belediye Meclisi tarafından onaylanır yada reddedilir.

Büyükşehir Meclisi imar değişikliği gündemiyle dolduruluyor… Eğer değişiklik gizlenmek isteniyorsa Meclise gündem dışı olarak getirilir. Apar-topar ihtisas komisyonuna havale edilir. Komisyonda görev yapan 5 kişi konuyla ilgili raporu Meclise sunar. 80 kişiden oluşan Meclis, bu 5 kişinin aldığı karar doğrultusunda oy kullanır.

Bu noktada bir hatırlatma yapalım: Kamu yarını gözetmeyen, bireysel rant amaçlı yapılan, kent planlamasına katleden tadilatlara karşıyım, karşı olmaya da devam edeceğim…

Gazetemizin yayın politikası da bu yönde… Her birimizin Aydın adına bir seçmen olarak da gazeteci olarak da öğretmen olarak da işçi olarak sunduğumuz katkılar var… Bu anlamda gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Servet Töz, Haldun Haşmet Aysan, İsmail Kadı gibi bir avuç Aydın sevdalısını yürekten alkışlıyorum.

Belediye Meclisinde farklı siyasi partilere mensup üyeler var. Farklı görüşe sahip olmak Aydın sevdamızın önünde olmamalıdır, asla… Yerel iktidarın her dediğine ‘hayır’ demek değildir muhalefetin görevi ama her önüne konan raporu imzalamak da değildir.

Aydın 24’ün Aydın’da yaşanan ‘imar cinayeti’ haberini gündeme taşımasının ardından AK Parti Efeler ilçe Başkanı Aytaç Arslan, ‘Aydın Büyükşehir Belediyesinin plan değişiklikleri kamu vicdanına ters!” demiş.

Fesuphanallah…

“Biliyorsan konuş ibret alsınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar” diye bir söz vardır çok beğeniyorum ben. Bizim insanımız her şeyi biliyor ve her şey hakkında konuşuyor ama bazıları Aytaç başkan gibi boş konuşuyor.

Sevgili başkan! Komisyon üyesi Necmettin Esenlik AK Parti’li mi? AK Parti’li… Komisyon raporuna imzayı bastı mı? Bastı… Mecliste AK Partili üyeler ‘kabul’ dedi mi? dedi… Eeee sen daha ne konuşuyorsun! Senin yaptığına hırsız eve girdikten sonra kapıya kilit takmak denir. 

Aytaç başkan! ‘Alınan karar kamu vicdanına ters’ diyorsun ya.. eğer samimiysen lütfen gereğini yap! AK Parti Meclis grubuna sahip çıkın ve Mayıs Meclisinde yapılan yanlıştan geri dönün. Sıyrılın artık şu uyuşukluğunuzdan, kalkın oturduğunuz koltuklarınızdan… Silkinin ve kendinize gelin. Aksi halde sonsuza kadar susun. 

Ticaret değil tek mesele…

Ranta yönelik imar değişikliklerinden kafanızı çevirip sokağa ses verin…

Bir mesajda okurlarıma:

Şimdi siz karar verin, bu Mecliste imar aşkı biter mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.