Referanduma sayılı günler kala Aydın’da son durum

Referanduma sadece 20 gün kaldı..

16 Nisan Pazar günü en önemli vatandaşlık görevimiz için sandık başına gideceğiz..

Siyasi bir seçim olmasa da, ülkeyi yönetmesini istediğimiz partiye oy vermesek de anayasa değişikliğini oylayacağımız referandum hayati önem taşıyor.

AK Parti ve MHP yönetimi, Anayasa’nın sadece 18 maddesinde değişiklik yapılacağını söyleseler de ‘Hayır’cılar referandum paketinin içinde tuzaklar olduğunu ve ülkenin yönetim sisteminin değiştirilmek istendiğini savunuyor.

AK Partili milletvekilleri, belediye başkanları ‘Evet’ için sahalarda. Her yerde 16 Nisan’da gerçekleşecek olan referandum için propaganda yapıyorlar…

Kamunun olanaklarıyla en geniş kitleye ulaşmanın yolunu bulan AK Partililer her fırsatı değerlendiriyorlar, ‘Evet’ propagandası için…

Hatta Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçe merkezindeki bir okula giderek öğretmen ve öğrencileri bir salonda toplayıp, ‘Evet’ için çalışıyor.

Tamamen unutulmuşken Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemini gündeme taşıyan, AK Parti ile birlikte referandum kararı alan MHP’de ise, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Aydın’da da kazan kaynıyor..

MHP’de huzursuzluk her geçen gün tırmanırken, geçmişte Ülkü Ocakları başkanlığı yapmış isimler MHP Genel Merkezi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye karşı bir duruş sergiliyor. Parti ‘evet’ ve ‘hayır’ konusunda iki parçaya bölünmüş durumda..

MHP tabanının büyük bölümü ‘hayır’ dese de MHP Genel Merkezi paralelindeki parti yöneticileri ‘evet’ kampanyası yapmak yerine ilçe kongreleriyle meşguller.

Gelelim ‘Hayır’ cephesine…

CHP Aydın milletvekilleri Metin Lütfü Baydar ile Hüseyin Yıldız, İl başkanı Bayram İnci ve ilçe başkan ve yöneticileriyle birlikte her gün sahada… Ama ‘Hayır’ cephesinde sahada olan bu siyasiler özenle kimliklerini kullanmadan çalışmalarını sürdürüyor…

Bu bir tercih…

Doğru da olabilir elbet…

Ama hayırcı milletvekilleri ve parti örgütü her gün sahada iken referanduma 20 gün kalmasına rağmen, Gezi Parkı eylemlerinde boy gösteren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu sahada göremiyoruz.

Peki neden?

AK Partili bir yönetici, Özlem Çerçioğlu için “kapıyı aralık bıraksak, gelip oturacak” demişti…

Haklı mı acaba diyorum…

Aydın’da son durum böyle ama yine de Çerçioğlu’nun sahaya inmemesinin ‘Evet’e faydası yok!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.