Sanat ve sanatçıya saygı

Ahmet Keleşoğlu ile olan dostluğumuz eskilere dayanır. 44 yıllık geçmişi olan bu dostluk, karşılıklı sevgi saygı ve fikir temelli bugünlere erişti. Aydın 24 Haber, yazarlarından olan Ahmet beyin, resim ve tiyatroya olan ilgisi, onun çok yönlü sanatçı kimliğinin bir kanıtıdır.

Eylül aynın son haftası Kuşadası İbramaki Sanat Galerisi’nde açmış olduğu “Doğal Taşın Sanatla Buluşturulması Sergisi”, alışılmışın dışında bir çalışmadır. İlgi ve merakla bir grup arkadaş ve eşimle izlediğimiz ve bilgilendiğimiz eserlerin yorumları hayranlığımızı arttırdı. Ahmet beyin şiir gibi olan sosyal içerikli yazılarının yabancısı değildik. Ama bu taş, resim nitelikli çalışması, sanatçı bir ruha sahip olan kişiliğin ürünleridir.

Ahmet beyin tiyatroya olan ilgisi onun sanat dünyasına,  bağının ne kadar güçlü olduğunu, sanatçı dost ve arkadaşlarına olan yakınlığı, onun sanat dünyasına olan katkılarının kanıtıdır.

Sanatçı olmak herkese nasip olmaz. Sanatçı insan ve toplumun mimarıdır. Sanattan yoksun fikirler kaba, toplumlar ve insanlar ise ruhsuzdur.

Tolstoy, “Sanat düşünebilen, gerçeği görebilen, toplumu anlayabilen insanların işidir” der.

Taşların konuşturulduğu bu eserler özverili çalışmanın, sabrın, fedakârlığın, içsel zenginliğin tezahürüdür. Bu sergi Kuşadası’nın kültür ve sanat hayatına izleri silinmeyecek katkılar sunmuştur. Ahmet beyi,  bu değerli çalışma ve sanat dünyasına olan katkıları için kutluyorum. Bu eserlerin Efeler’deki Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde hemşerilerimiz ve sanatseverlerin de,  beğenisine sunulması arzumuzdur. Kendisine bu fikrimizi açtığımızda “Büyükşehir Kültür Dairesine” sergi açmak için salon tahsisi müracaatı olduğunu, ancak bunun cevapsız kaldığını büyük bir üzüntü ve hayretle öğrendim.

Ahmet beyin müracaatına cevap vermeyen belediye yetkililerinin,  bu ilgisizliği hiç şık değil. Siz sanat ve sanatçıyı teşvik ve takdir etmezseniz, Belediye olarak yaptığınız güzel hizmetler eksik ve ruhsuz kalır. Büyükşehir ve Efeler Belediyesinden, sanat olaylarına ve sanatçılara destek ve ilgi bekliyoruz.

“İlim ve sanat iltifat görmediği ülkeyi terk eder” İbn-i Sina

“Yüksek bir insan topluluğu olan Türk Milletinin tarihi bir özelliği de, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir.” Mustafa  Kemal ATATÜRK

Bir ülkede, akıl ve sanattan çok maddi servete kıymet verilirse bilinmelidir ki, orada keseler şişmiş kafalar boşalmıştır.” Frederich

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum