Sebep

On günde aynı yerde 21 şehidin verildiği, çarşı pazarda fiyatların el yaktığı, doların 30, euronun 32 liraya tırmandığı, yerinde durmayıp yukarı doğru tırmanması günün birinde dolar, euro tahmini yapan bakanlar, ekonomiyi gözünün içine bakarak düzeleceğini sananlar her ne hikmetse ortalıkta görünmeyenler ülke ekonomisinin bu hale gelmesine sebeptirler.

Üretmeden tüketmenin, elde avuçta ne var ne yok satmanın, çalışmadan yan gelip yatmanın, üç kuruşluk işi beşe yaptırmanın, har vurup harman savurmanın, hesapsız kitapsız uluorta konuşmanın sonucunda 2002 yılında 1.5 lira olan dolar bugün 30 liranın üzerine çıktıysa, maaşını dolarla mı alıyorsun dolar bu iner de çıkarda, yumruğu vurunca düşeceğini sananlar, gözlerin içindeki ışıltıyla ekonomiyi düzelteceğini sananlara sebeptir bu çıkmaz.

Hayatın hiç bir yerinde olmayan imam maaşının dört emekliye denk düştüğü, vatandaşın bir kg eti almanın bile lüks sayıldığı, hak aramanın vatan hainliğiyle ilişkilendirildiği, doğru söyleyenin dokuz köyden kovulduğu, Anayasa Mahkemesi kararlarının uyulmadığı zamanda seçime gidiyoruz. Yerel seçimlerin ülkemize hayırlı olması dileğiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum