Seçim sen nelere kadirsin!

20 yıldır görmediğimiz, duymadığımız söylemler ardı arkası kesilmeyen vaatler liderlerin coştuğu vatandaşa bunca zaman neredeydiniz sorularını akla getiriyor.

Yıllar önce şarkıcı Şenay'dan zevkle dinlediğimiz “Hayat bayram olsa” şarkısının sözlerini değiştirip her gün seçim olsa diyesimiz geliyor. Borcumuzun boyumuzu aştığı, yabancı yatırımcıların hızla kaçtığı, cari açığın tarihi zirve yaptığı, enflasyonun üç haneli rakamlara ulaştığı, Merkez Bankasının tahta kaleden valizlerle dolar topladığı, gözlerde ışıltının eserinin kalmadığı, en lüks cadde ve sokaklarda birer birer kapandığı, dükkânların boşaldığı buna sebep olanların tüm bu olumsuzlukları muhalefet partilerine yüklediği bu şartlarda gerçekleşmesi mümkün olmayacak vaatlerin art arda sıralandığı bir süreci yaşıyoruz.

Vatandaş olarak her gün bayram, pardon "seçim olsa" diyesimiz geliyor. Yağmasa da gürler hesabı. Ne var ki söyledikleriyle, görüp yaşadıklarımız taban tabana zıt. Pazarda çantalar dolmuyor, raflara yan gözle bakılmıyor, marketlerde çantalar küçüldükçe küçülüyor. Bırakın çarşı pazara çıkmayı herkes eve mahkûm vaziyette.

Bu gerçekler altında herkese sağlıklı mutlu bayramlar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum