Seçimin Galibi Kim!

Değerli okurlar 7 Haziranda yapılan genel seçimler bir iki yerin haricin de sakin bir şekilde geçti. Bu arada Yüksek Seçim Kuruluda olumlu bildiriler yayınlayarak yansız bir şekilde görevini yerine getirdi.

Bu seçimlerde AKP 9 Puan kaybederek meclisteki çoğunluğunu ve hükümet olma durumunu kaybetti.

Ülkemi on üç yıldır yöneten bu yönetimi artık halkımız az da olsa anlayarak iktidardan uzaklaştırdı. Toplumdaki beklenti AKP’nin oy oranının daha da aşağılara düşmesi idi.

Sayın Cumhurbaşkanı yasa gereği ettiği yemine sadık kalmayıp meydan meydan AKP lehine seçim konuşmaları yapması halk tarafından tasvip edilmedi.

Bir de çok kırıcı ve ayrımcı konuşması toplumu kamplara ayırdı.

Bu seçim halkın tercihidir. HDP barajı aşmasında solcuların ve bazı CHP seçmenlerin oy vermesiyle istenen olumlu sonuca ulaştılar.

Sayın Demirtaş ve Sıtkı Süreyya Önder’de bu emanet oylara ihanet etmeyeceklerini beyan ettiler.

13 yıllık bir AKP iktidarı ülkeye çok büyük bir yıkım getirmiştir. Eğitim denen hiçbir şey kalmamış. Eğitime din ve hurafeler eğemen olmaya başlamış. Cumhuriyet okullarında okuyarak yetişen üstelik profesör olan biri eğitim müesseselerini derinden sarsmış olup eğitimin kalitesini düşürmüştür.

Bir ulusu yıkmak için atom bombasına veya uzun menzilli füzeye gerek yoktur.. Eğitimin kalitesini  düşürmeniz yeterlidir.. O nedenle bunların iktidarında eğitim neredeyse çağ dışı duruma geldi. Yetenekli ve bilinçli okul müdürleri sürüldü. Kendilerine biat eden yetenekten yoksunlar önemli görevlere getirildi.

Eğitim laçka olduda ya adalet ne oldu. O’da eğitimden daha kötü oldu. İktidarın zorlaması ile yasalar değişti. Hükümetin isteği doğrultusunda mahkemeler oluştu. Hırsızlığı yolsuzluğu soruşturan yargıç ve savcılar kıyıma uğradılar.

Anlayacağınız hukuk düzeni temelinden sarsıldı.

Hazreti Ömer’in dediği gibi:

“Adalet olmadıkça yönetimin

Edep olmadan asaletin,

Güven olmadıkça sevincin

Kanaat olmadıkça fakirliğin,

Alçak gönüllü olmadıkça yükselmenin

Cömert olmadıkça zenginliğin.

Faydası olmaz.”

Konfüçyüs da der ki:

“Eğitimli insanlar öncelikle adalete değer verirler.

Eğitimli insanlar adalet olmadan cesaret sahibi olunca asi olurlar.

Küçük insanlar adalet olmadan cesaret sahibi olunca haydut olurlar”

Bu iktidar adaleti yok etti.

Anlayacağınız nereye elinizi atsanız bu iktidar döneminde cumhuriyet kurumları laçka oldu.

Ekonomi dibe vurdu. Şimdi iktidar olan veya koalisyon kurmaya çalışan partiler büyük bir ekonomik çöküntüyle karşılaşacaklar. Anlayacağınız bu hükümetten bir enkaz devralacaklar.

Hatırladığım kadarı ile 1977 yılında yapılan genel seçimde rahmeti Ecevit yüzde 43 oy almıştı. Tek başına iktidar olamadı Toplama 12 milletvekili ile hükümet kurdu. Sayın Demirel’den enkaz devraldığından halkın umudu olan Ecevit çok zor durumlarda kaldı. Zenginlerin ve para babalarının da zorlamaları ve yaşamsal maddeleri ve gıdaları saklamaları nedeni ile mazot benzin sığara gibi önemli maddeler karaborsa oldu.

Aydın’ da Nahit Menteşe ve İsmet Sezgin meydanlarda umudumuz Karaoğlan Ecevit diye dalga geçtiler. Ulusun umudu olan Ecevit o sene yapılan beş senatörlük seçimin kaybetti ve iktidardan ayrılmak zorunda kaldı.

Şimdide durum aynı bence Sayın Kılıçdaroğlu hiçbir koalisyona girmeden beklemeli.

Aydınımızda hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakan gelerek Rahmetli Menderes üzerinden oy toplamaya çalışsalar da Aydın halkı buna itibar etmedi. Dört milletvekilliğini CHP’ye verdi.

Tabi burada en büyük pay Büyükşehir Belediye başkanımız Özlem Hanım’ın. Kendisinin çok büyük katkıları olmuştur. Sayın başkanI yürekten kutlamak gerekiyor.

Bu 7 Haziran genel seçimlerinin ülkemize ve ulusumuza hayırlı olmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.