Seni unutamadık Tayfun Talipoğlu!

 Zaman, yine de ne çabuk geçiyor dedirtircesine...                                                 

Tayfun Talipoğlu’nu 21 Mart 2017 Salı günü İzmir’de yitirdik. Bu güzel insan, hümanistliği ve gülen yüzü ile bu ülkede iz bıraktı.      

Bam Teli programının yapımcısı Tayfun Talipoğlu ile Aydın ilinden milletvekili adayı olduğunda 2015 yılı 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde günlerce sanayide, köyde, çarşıda, pazarda idik.

tayfun-talipoglu-001.jpg

Kuvvacı İsmail Efe’nin köyü olan Danişment’te köyün meydanına tüm kadınları çağırdığında sandalyesini kapan geldi. Dertler adeta bir TV programında aktarıldı.

Pazarda Acarlar kasabasından gelen tezgâhları başındaki kadınlarla konuşuyor ve onların çalışkanlıklarını aktararak alkış tutuyor. Sıcak kişiliğiyle insanları etkiliyor, resim çektirmeyen kalmıyor. Sanayi çırağının Tayfun abisi, Pazarda kadınların Bamteli diye andıkları sıcakkanlı, samimi bir kişilik.

Şeker gibi bu adamda, şeker, tansiyon hepsi var. Her sabah bir avuç ilaç içiyor. Aydın’da anjiyo oluyor. Ama bir gerçek, yorgun olduğu gözleniyordu…  

Yaşamından kesitler aktarırdı…                                                                                                                      

Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdiğinde İçişleri Bakanlığı sınavlarına katılır, yazılıyı kazanmış, sözlü sınavı da kazanmıştır, isimleri bile ilan edilir. Nihayet arkadaşları ile birlikte Kaymakam adayıdır, 22 yaşındadır, çocukluk aşkı ile evlenecektir. Yeni aldığı lacivert takım elbiselerini sırtına çeker, yakın çevresince “Kaymakam Bey” olarak anılmaktadır. Bir anda sözlü sınav sonuçları askıdan kaldırılarak yeni bir liste asılır. Açıklanan yeni listede kendisi ve arkadaşlarının adının olmadığı görülür.

Yazarken bile bizim elimiz titriyor, varın siz bir de o insanları düşünün. “Bam telim titredi o gün…” diyerek anlattı o günleri. Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman Demirel’e gider, ilgilenir, bakanları, müsteşarları arar. Komünist olduğunu öğrenir. Hatta İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, yüzüne karşı komünist olanları, inançsızları almıyoruz demeyi de ihmal etmez. Rahmetli Demirel “biz seni vali yaparız” diyerek gönlünü alır.

Geçim için düğün salonu ve pavyonlarda türkü söylemektedir. Ramazan ayında düğün salonunu teravih namazlarına açılır, 11 ay dansöz oynattığımız yerde, arada bir katıldığım teravih namazı kılmak da varmış diyerek gülümsetirdi.

Askerlikte ver elini Kıbrıs, asteğmendir.                                                                                     

Çaycı askeri, komutanı “çayıma tükürdün” diyerek dövmektedir. Engel olmak ister, işe yaramayınca “Tükür ulan çayına” der. “Zaten tükürüyorum” cevabına alınca, “biz de içiyoruz ya!” dediğinde çaycı er, “sizinkileri ayrı yapıyorum komutanım” yanıtına rağmen bir daha o askerden çay içmediğini anlattı.

Milliyet Gazetesi Başbakanlık muhabiridir. Bir basın toplantısı sonrasında sohbet ortamında kendisini kaymakam yapmayanların arasında olan İçişleri Bakanına sitemini sert bir şekilde anlatır, Bakan haberi olmadığını söyler. İnançlı olduğunu söyleyen bakana bir çocukları olduğunu, çocuklarımızın üzerine yemin etmelerini teklif eder, sayın bakan susar. İçindeki öfke küllenmiştir.                                      

Tayfun Talipoğlu seni unutmadık, unutamadık.

Nurlar içinde yat Talipoğlu… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum