Sıra Erkan Karaarslan’ın Uzantılarında

Aydın’ın büyükşehir olması ile birlikte Başkan Özlem Çerçioğlu’nun Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni danışmanı Erkan Karaarslan’a teslim ettiğini ve kritik noktalara yapılan atamaların tamamına yakını bu şahsın referansıyla gerçekleştiğini yazmıştık.

Yeniden hatırlatmak gerekirse; genel sekreterinden yardımcısına, genel müdüründen yardımcısına, daire başkanından belediye şirketlerine kadar ne kadar önemli makam varsa Özlem Çerçioğlu’na değil, Erkan Karaarslan’ı temsil etmesi düşünüldüğünden hak eden ve bu işi hakkıyla yapacak liyakatli insanlar atanmadı.

Aydın’ı bilmeyen, Aydınlıyı tanımayan, doğal akış dışında kısa sürede özel görevlere getirilen çoğu Erkan Karaarslan’ın akrabası ya da bir tanıdığı olan bu ekip yetkilerini Karaarslan’dan yana kullanarak, Aydın’ın kaynaklarını yine bu şahsa peşkeş çekti.

Peşkeşin nasıl çekildiğini defalarca yazdık.  Bunun üzerine Başkan Özlem Çerçioğlu, “yazıyorlar da ne oluyor?” diyerek Karaarslan’ın adamlarını cesaretlendirdi.

Biz evimize ekmek götürmek için ar’ımızla namusumuzla para kazanmaya çalışırken onlar oturdukları yerden milyonlarca lirayı ceplerine indirdiler. Onlar halkın paralarını iç ederek adaletsizce zenginleşirken, “O konuşursa ucu şu kişiye kadar gider, o zaman ben de yanarım” düşüncesiyle herkes sus pus oldu, dahası dosyaların üstü örtüldü, içi boşaltıldı.

Özlem Çerçioğlu haklıydı… Belediyede yapılan şaibeli işler basına yansımasına, şikâyete konu olmasına, suç duyurusunda bulunulmasına rağmen bir şey olmuyordu…

Yazar Abdurrahman Dilipak bir yazısında, paralel yapının Sayıştay, Bakanlık teftiş kurullarının Pensilvanya’ya fon sağlamak için seferber olduklarını anlatmıştı..

erkan-karaarslan-005.jpgDilipak’a göre fon olayı şöyle gelişiyor:

Ankara’dan paralel yapıya bağlı bir müfettiş geliyor, belediyelerde çok sıkı bir denetim yapıyorlar. Belediyeler ile ilgili dinleme ve istihbarat kayıtları inceleniyor. İhbar mektupları ve haberleri örgütleniyor.

Sonra araya Erkan Karaarslan gibi danışman denilen birileri giriyor ve pazarlık başlıyor.. Paralelciler yiyicileri kusturuyor, sonra da teslim alıp sağmal ineğe döndürüyor. .. (Başkanların) Kendilerine yakın şirketlere sağladıkları finansal desteğin yüzde 15’ini kendilerine alırken, yüzde 15’ini himmet olarak Pensilvanya fonuna aktarıyorlar..  İtiraz edenleri ise bitiriyorlar… Anlaşma sağlanırsa dosyaların üstü örtülüp, içi boşaltılıyor.

İşte bu yüzden yazdıklarımızdan (şimdilik) bir şey çıkmıyor…

TEFTİŞ KURULU

Bir de belediyelerde iç denetimi sağlamakla görevli teftiş kurulu var. Başkanlığını Şefika Çoban’ın yaptığı Aydın Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu’nda Önder Yeğen ve Hüsna Akkuş görev yapıyor.

Bu isimlerden Şefika Çoban, Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD)soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen ve Özlem Çerçioğlu ile sıkı fıkı olan Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit’in hemşerisi. Yiğit’le sürekli görüşen Şefika Çoban’ın belediyeyle ilgili bilgi aktardığı ve oğlunun Karşıyaka Belediyesi’nde işe yerleştirilmesinde etkili olduğu konuşuluyor.

Önder Yeğen: Namı değer bankamatik Önder, FETÖ’ye finansal destek sağlamaktan tutuklu Erkan Karaarslan’ın Aydın BŞB’ye genel sekreter olarak getirdiği isimlerden biri. Belediyeye hiç uğramadan maaş almaya devam ediyor.

Erkan Karaarslan’ın Ordu’dan getirdiği isim olan Hüsna Akkuş, “Valizim elimde Erkan Karaarslan nereye git derse oraya gider çalışırım” diyecek kadar Karaarslan’a bağlı biri olarak biliniyor. Teftiş Kurulu’nda görev yapacak şartları taşımadığı için müfettişlerin görevden alınmasını istemesine ve kamu zararı çıkartmasına rağmen hala bu görevde tutuluyor.

FETÖ’cünün getirdiği ekip yüzünden yazdıklarımızdan bir şey çıkmıyor. Ama şimdilik… Ancak “Adalet topaldır, ağır ağır yürür, fakat gideceği yere er-geç varır.” Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar. Bu dünya etme bulma dünyasıdır. Eden bulur! Onun için “Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” denmiştir.

Şimdi adı, unvanı, kariyeri ne olursa olsun her birinin hesap verme zamanı geldi. Aydın halkının kaynaklarını kullanarak paraya para demeyen Başkan Çerçioğlu’nun danışmanı Erkan Karaarslan, FETÖ’ye finans sağlamaktan şimdi cezaevinde!

"İhaleye fesat karıştırmak, çete ve örgüt kurmak, irtikâp" davası nedeniyle dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya ile dönemin Belediye Başkanvekili Ahmet Gümüş yargılanıp ceza aldığı dava dosyasından Başkan Özlem Çerçioğlu ile ilgili bölümlerinin çıkarıldığı bilgisi ortaya atılmıştı. O dönemin Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit ile davaya bakan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Mutlu FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konuldu.  

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne gelen müfettişlerin tamamı meslekten ihraç edildi.

İlahi adalete olan inancımdan hiç umutsuzluğa kapılmadım. Sıra Erkan Karaarslan’a para aktaran belediyedeki uzantılarına geldi. Dolayısıyla bayramdan sonra Aydın’da bir hareketlilik yaşanacağını düşünüyorum.  

Fatih Sultan Mehmet, “Kadıyı satın aldığın gün adalet ölür. Adaleti öldürdüğün gün devlet ölür” demiş. Adaleti devletin varlığı için istiyoruz. Adı, unvanı, kariyeri ne olursa olsun hiçbiri umurumuz değil. Yeter ki devlet, adil olsun! Bizim tek derdimiz vatan gerisi yalan!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum