Siyasetçi ile doktor arasındaki fark

Türkiye'de yapılan saha araştırmaları gençlerin büyük çoğunluğunun gelecekten umutsuz olduğunu ortaya koyuyor. Araştırmaya göre ülkedeki ekonomik koşullar nedeniyle hayal kırıklığı ve karamsarlık yaşayan gençlerin yüzde 72,9’u imkanı olduğunda başka ülkede yaşamak istediğini söylüyor. Gençler siyaset konusunda şüpheci bir yaklaşıma sahip. Yurt içi ve yurt dışındaki siyasi olayları ise yakından takip ediyor.

Geleceğimizin teminatı gençler; işsiz, çaresiz, sahipsiz gençler gelecekten umutsuz. Çalışmak, üretmek, ailelerine ve topluma katkıda bulunmak; iş, aş sahibi olmak ve yuva kurmak istiyorlar ama çaresizler. Boş boş bakıyor, bir şey söylemek istiyor, söyleyemiyorlar. Feri gitmiş gözlerini yere dikiyorlar. Yüzler asık, dudaklar büzük, dişlerini sıkıyorlar. Gözlerinin ışığı sönmüş, kalplerinde umut tükenmiş, yöneticilere, büyüklere, bizlere güvenleri kalmamış ve söylenenlere inanmıyorlar. Türkiye’de olup bitenlerden, siyasilerin söylemlerinden haberdar durumdalar. Susuyor, susuyor, susuyorlar… . Çünkü siyasiler onlara umut veremiyor, yüzlerini güldüremiyor, gözlerinde ışık oluşturamıyor ve yarınların aydınlık olacağına inandıramıyor.

İşte böyle bir ortamda; ünlü sanatçı Metin Şentürk, Aydın'da Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında barınan öğrencilerle buluştu. 60’ına merdiven dayamış bir genç olarak ben de Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Genç Bakış Açısı Programı"nı izledim. Metin Şentürk, gençleri hem eğlendirdi hem de onlarla hayat tecrübelerini paylaştı. Gençlerin kendisi hakkında merak ettiği soruları yanıtladı. Hayatı ile ilgili söyleşi düzenleyen Metin Şentürk, gençlerin en çok ihtiyacı olan “umut, sabır ve hayal gücü” aşıladı.

Programa Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da telefon bağlantısı ile katıldı. Gençlere seslenen Bakan Kasapoğlu şu sözlerle umut verdi.

“Genç arkadaşlarımı gönülden selamlıyorum. Yurtlarımızda ki kültür, sanat eğlence faaliyetlerini devam ettireceğiz gençlerimiz yeter ki talep etsinler. Metin Bey sağ olsun yurtlarda gençlerimizle buluşuyor. Sevgili gençler, yeter ki siz mutlu olun biz sizler için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

“Her gecenin bir sabahı vardır elbet” deyip gençlerle birlikte ben de umutlandım. Gençlere umut vermek, dertlerine çare olmaya çalışmak lazım. “Siyasetçi ile narkoz yapan doktor arasındaki fark, hasta narkozdan sonra uyur ve uyanır. Siyasetçi ise uyutur ve uyandırmaz” sözünü boşa çıkarmak lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum