Sorun eskisi yenisi değil!

Perde aralandı gerçek anlaşılmaya başlandı.

İçeride sorun yumağı haline gelmiş ülkede açlığın, yokluğun, yoksulluğun ve yolsuzluğun gündemden düşmediği, her türlü argümanların kullanılmasına rağmen bir türlü düşürülemeyen tüm kötülüklerin anası sayılan enflasyon, her bir kuruşluk artışı bile borcumuzu katlayan, yaşam kalitemizi negatif etkileyen kurlardaki artış sürekli yukarı doğru hareket ediyor.

Dışarıda ise Irak'tan başlayan sırasıyla Mısır, Libya, Suriye, Ukrayna ve şimdi Filistin’deki katliam tüm acımasızlığıyla sürüyor.

Bütün bunlar olurken, birdenbire ortaya çıkarılıp Yargıtay, Anayasa Mahkemesinin yetki tartışmasının asıl amacının yeni Anayasa’ya zemin hazırlamak olduğu ortaya çıkmıştır. Eskilerin deyimiyle “şapka düştü kel göründü. " Perde aralandı gün ağardı. yani asıl amaç anlaşılmış oldu. Başta da değindiğim gibi bunca çözüm bekleyen sorun ortada dururken çarşı pazarda yangın sürerken, eskisi uyulmaz iken yeni anayasa söylemleri inandırıcı ve gerçekçi değildir. Sorun eskisi yenisi değil Anayasa’yı kişisel amaçlara uygun hale getirilmesi meselesidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum