Sözünüzü Tutun Özlem Çerçioğlu!

Bu satırları okuyunca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet çevrelerinin bu çağrısına kaç dolar bozdurarak destek verdiğimi merak edenler olabilir.

Hani bir söz vardır ya ‘olsa dükkân senin’ bizim ki o hikâye… Bu güne kadar 1 dolarım bile olmadı. Elime geçen tek dolar, ekonomik sıkıntıya düştüğümde dostlarımdan borç aldığım dolarlar oldu. O da zaten aldığım gün TL’ye dönüştü.

Ancak başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetin vatandaşa yaptığı 'Dövizlerinizi bozdurun' çağrısına destek artıyor. Bu desteğe en büyük destek küçük esnaftan geliyor.

Koca koca sanayicilerden çıt ses çıkmazken, kimi esnaf dolar bozdurup fişini getireni bedava tıraş ediyor, kimisi ailece akşam yemeği ikram ediyor.  Sonuçta ülkeyi düşünenler yine küçük esnaf oluyor.

Esnafın bu fedakâr tavırları karşısında yerel yönetimler ne yapıyor işte onu bilmiyorum ama Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun reklam kokan hareketle 'Dövizlerinizi bozdurun' kampanyasına 1071 dolar bozdurarak destek olmasına şahit olduk.

‘Reklam kokan hareketler’ dedik. Evet, hükümet çevrelerini memnun eden Özlem Çerçioğlu’nun bu hareketini başta CHP’liler olmak üzere Aydınlı yutmadı.  

Neden mi yutmadı?

Anlatalım:

Özlem Çerçioğlu’nun seçim kampanyasında kullandığı ‘Aydın altın çağını yaşayacak’ sloganı, maalesef pratikte gerçekleşmiyor…

Misal; su tarifesi…

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığını yaptığı ASKİ Genel Kurulu’nda 2017 yılının su tarifesi belli oldu. AK Parti ve MHP’nin muhalefetine rağmen suya yüzde 45’e varan zam yapıldı. Sanki su tarifesini etkileyecek giderler dolar üzerinden yapılıyormuş gibi zam dolardaki artışla izah edilmeye çalışıldı.

Şimdi geldiğimiz durumda vatandaş ve ülke ekonomisi çok daha sıkıntılı…

Kriz evin de işyerinin de tam ortasında…

En derinden hissediliyor…

Madem suyumuz bol…

Madem ‘halk ister büyükşehir yapar’…

Madem dolarla mücadele ediyorsunuz…

Madem dolara bir tokat da siz atıyorsunuz…

Madem finans yönetimini iyi biliyorsunuz…

Vatandaş inim inim inlerken suya fahiş zam yaptınız…

Gelin bu zamdan vazgeçin…

Özlem Çerçioğlu, “Dolara geldiği yere gitmesi için bir tokat da ben atıyorum. Türk ekonomisi güçlüdür. Ekonomimize destek vermemiz lazım” demişti…

O zaman dolar artışını bahane ederek yaptığınız su zammını geri alın…

Alın ki biz de samimiyetinizi anlayalım.

Önemli bu ülkenin değerlerine sahip çıkarken samimi olmaktır. Sözünüzü tutun Sayın Başkan!

***

TERÖRÜ LANETLİYORUM

Cumartesi günü oynanan Beşiktaş- Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Arena'nın yanında yer alan Çevik Kuvvet aracının bulunduğu bölgeye, bomba yüklü bir araçla bir terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 30’u polis 8’i sivil olmak üzere toplam 38 vatan evladı şehit olurken çok sayıda vatandaşımızın tedavisi devam ediyor.

Birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacımızın olduğu bu günlerde terör saldırılarının son bulması dileklerimle şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara da acil şifa dilerken, terörü lanetliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.